Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (259)

plakát

Noc s nabroušenou břitvou (2003) 

No teda, permanentní psychickej tlak, jakej si dám líbit. Svým způsobem nic extra objevnýho ani nechutnýho, ale možná právě proto to tak dobře působí. Prostě se neustále tlačí na pilu (nebo spíš břitvu), což hodnotím jako výbornou řemeslnou práci. Bohužel, ta tvůrcům nestačila, takže přišli s "originálním" zvratem, kterej sice film úplně nekazí, ale pár věcí pak při zpětným pohledu působí podivně. Do plnejch kvůli tomu jít nemůžu, ale přesto jsem moc spokojenej.

plakát

Queer - Srbská krev ve filmu (2014) (epizoda) 

U tohohle krátkýho dokumentu je asi zásadní divákův vztah k probíraným filmům. A vzhledem k tomu, že Život a smrt pornobandy a Srbský film jsou pro mě topy, a že Klip jsem si hned dal stahovat, tak musím hodnotit pozitivně. Rozhodně neuškodí slyšet něco o backgroundu.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Výborná komedie, ke které mám pár ale. To, že je situace vyhrocená a sejde se toho moc, se dá čekat. Jinak by to nebylo tak nabitý a tedy ani zajímavý. Navíc by to nevyznělo tak - což byl myslím záměr -, že každý má něco. Víc mi ale asi vadí závěr a vyznění, že kdyby všechno zůstalo utajený, tak by bylo všechno v pohodě. Jako kdyby to, co někteří dotyční dělaj, bylo v pohodě, pokud se to nedostane ven. Asi jsem naivní idealista ale tohle mi přijde jako hnus. Chápu, že soukromí je důležitý, protože i úplně nevinný věci dokážou pořádně zatopit, pokud se "odhalí" nějak blbě, ale když je člověk debil, tak by měl dostat přes držku/pár facek. A nejlépe právě od přátel. Osobně teda preferuju spíš otevřenost a nedělat kurvárny. Jinak je to ale moc dobrej film.

plakát

The Perfect House (2013) 

Hnus! Neboli, v žánru "brutalita", naprostá paráda. Povídkový filmy mám obecně dost rád už od časů Creepshow a Bodybags, protože v tom menším rozsahu obvykle chybí hluchý místa. Maximálně se tak objeví nějaká hluchá povídka, ale to tady nehrozí. První sice není explicitně brutální, ale pošahaná máti atmosféru docela zahustila a bylo to celkově i takový vtipný. Ve druhý je zajímavý zaměření na holku, kterou si psychouš drží jako publikum, a je to celkově pěkně ošklivý. No a ta třetí, to je maso. No prostě, vyloženě mi ten film padnul do noty v okamžiku, kdy jsem potřeboval něco nepříjemnýho. Pro takový chvíle doporučuju.

plakát

Modrý samet (1986) 

Tak jsem si ke svému zděšení uvědomil, že jsem tenhle film vlastně viděl jenom jednou, a to ještě před nějakými 15-ti až 18-ti lety. A když jsem na něj teď koukal podruhé, tak jsem si uvědomil, že si z něj i po té době pamatuju úplně všechno. Tak moc se do mě zasek a ani jsem o tom nevěděl. Ale vlastně je to celkem logický. Tenhle film je o tom, co je skrytý pod povrchem, a to je podle mého názoru přesně to, co je zajímavý. V dobrém i ve zlém.

plakát

Nicota (2016) 

Pocta Carpenterovi a Lovecraftovi. Moc originální to samozřejmě není (co by taky člověk chtěl, vzhledem k předchozí větě), ale já si to užil náramně, protože oba dva miluju. Atmosféra byla dobrá, to je hlavní, a pár hnusáren a poctivejch oldschool monster tam bylo taky. Asi bych našel pár věcí, který by mi mohly vadit, ale upřímně - chci je hledat? Já si to radši užil.

plakát

Chelsea Girls (1966) 

Pro mě osobně docela kult. Hlavně proto, že tam můžu vidět svý oblíbence z Factory jako Mary a Ondina. Jinak forma je zajímavá, proti tomu vlastně nemůžu říct půl slova, i když chápu, že každýmu to určitě sedět nebude. A co se týká obsahu... No, v podstatě tam moc děje není a tím pádem jsou tři hodiny teda docela mazec. Pro diváka, který neví nic o pozadí filmu to asi nebude moc stravitelný, ale jak říkám, pro mě kult.

plakát

Hvězdné války: Sváteční speciál (1978) (TV film) 

Tak tohle bylo jedno z největších WHAAAT?! za hodně dlouhou dobu. Ano, je to opravdu špatný. Zvlášť fanatickým fanouškům SW z toho musí krvácet oči a měknout mozek. Ale díky tý špatnosti je to i docela zábavný. Místama. Ale upřímně, asi jsem viděl i horší filmy. Hlavní je udržet si nadhled. ;-)

plakát

Breeding Farm (2013) odpad!

Film o bandě, která unáší holky, vezní je, prodávaj do otroctví, oplodňujou apod. Jestli jste o nějakým béčkovým hororu řekli, že měl chatrný herecký výkony, tak je třeba to tvrzení umocnit aspoň pětkrát, aby se to přiblížilo hereckýmu běsu tohohle "filmu". Dialogy, scénář a další aspekty nebudu radši ani zmiňovat. Asi chápu, že má někdo chuť si něco takovýho natočit, pokud k tomu má patřičný "vlohy". Lepší, než kdyby to uváděl do praxe. Ale po chvíli jsem dospěl k závěru, že já se na to koukat nechci. Odpornej humus mi kategoricky nevadí, pokud má určitý kvality (Srpski film je top), ale tohle je opravdu vyloženě jen pro fanoušky žánru. Ti nechť si hodnocení upraví dle své zvrhlé chutě.

plakát

Švýcarák (2016) 

Jednou nějak přišla řeč na tnehle film a nikdo s diskutujících ho prej nebyl schopnej dokoukat. To samozřejmě vzbudilo mojí zvědavost. A musím k tomu říct, že... Ehm... Film, kterej nejde popsat jinak, než poslední větou, která v něm zazní: "WHAT THE FUCK?" Obsahově vlastně psychologická záležitost s totálně pošahanou formou. Na můj vkus místama přehnaně dementní humor, ale jistej půvab se tomu upřít nedá. Zahrát si mrtvolu musí bejt nepochybně výzva.