Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (297)

plakát

Poslední vládce větru (2010) 

Vždycky je mi tak smutno, když se někdo snaží převyprávět fantasii reálnější a zároveň mnohem více omezenou formou. Nikdy to totiž nemůže dopadnout dobře. Výsledky bývají tristní - prázdné dialogy tvářící se jako moudra, herci, kteří nevědí, jak se mají tvářit, aby se s nimi dokázal divák ztotožnit, šílená kulisovost a umělost spojená s pořádnou dávkou megalomanie. Poučení - nikdy se nesnažte převézt animovaný snímek do hrané podoby, zklamete tím všechny ty, kteří mají alespoň špetku vlastní fantazie.

plakát

Galimatyáš (2009) 

Geniálně kreativní a odlehčující komedie.

plakát

Počátek (2010) 

Skvěle natočený film se skvělými herci, akcí, triky, příběhem (no možná až na tu zbytečně jednotvárnou pasáž v tundře), příjemnou komplikovaností,... Jen jedinou věc od něj nečekejte - nečekané zvraty (krom rádoby "nečekané" ochranky). Inception je dokonale natočený film a vše je takové, jaké "má" být (se všemi konvencemi a klišé). Ale i přesto se na to parádně kouká a zároveň to není jen připitomělá akce ala Černý rytíř (alespoň pro mne).

plakát

Císař a tambor (1998) 

Není to špatná pohádka, ale ani dobrá. Možná kdybych ji viděl před 15 - 20 lety, tak bych hodnotil jinak, ale dnes nemůžu dát víc jak 1 hvězdičku. Začátek mě vyloženě nalákal - dobré herecké obsazení, velmi zajímavý námět, sympatický hlavní hrdina... tím to ale končí. Najednou se začaly valit zápory jeden po druhém: chybí hlubší seznámení s postavami (film je na to moc sestříhaný a krátký), zlo je příliš infantilní a bezvýznamné, scénář je zejména v té druhé části velice bláznivý, postavy se povětšinou chovají nelogicky (panstvu chybí vznešenost a vážnost, turecký velvyslanec vzbudil akorát pocit trapnosti, atd.) a především - nejvíce toho vykoná pes (popřípadě psí smečka), čímž scénář degraduje někam hodně hluboko. Inu převeliká škoda - kdyby to dopadlo dobře mohlo to překonat všechny české novodobé pohádky.

plakát

Robin Hood (1990) (seriál) 

Hodnotím seriál, nikoli filmový, sestříhaný paskvil.

plakát

Ganbare! Kickers (1986) (seriál) 

Vždycky jsem fandil brankáři v kšiltovce (na jménu už si nevzpomenu). :-)

plakát

The Super Mario Bros. Super Show! (1989) (seriál) 

Když jsem byl opravdu malej, tak jsem tenhle seriál fakt zbožňoval. Dokonce jsem kreslil jakýsi své příběhy hlavních hrdinů. Dnes se na tento seriál dívám střízlivěji a hodnotím 3 hvězdičkami.

plakát

Alps no šódžo Heidi (1974) (seriál) 

Tohle je pro mne velká nostalgie. Spolu se seriálem Candy Candy (a Májou - kterou nepočítám), to byl můj první kontakt s "dětskou" anime. Mé hodnocení je plus mínu jedna hvězdička, protože si už přesně nevzpomínám na jednotlivé díly a bližší detaily. Jedno ale vím jistě - ačkoli nevím, v jakém jazyce jsem ji sledoval (před cca 15 lety běžela na RTL 2 po ránu jedna anime za druhou), byl to parádní seriál pro prcky (a nejen pro ně). Rády bych tuhle sérii někdy zase viděl, jen se obávám, že asi nemám šanci. :-(

plakát

Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001) 

Kdyby se tento film ubíral podobným směrem jako Ospalá díra, mohl to být výborný film. Bohužel je to šílená směska, kterou drží nad vodou herci, místy dobrá atmosféra a fakt, že se nenudíte. Dávám 1-2 hvězdičky.

plakát

Podezřelá parta (2007) (TV film) 

Prostě pohodička s trochou španělského humoru - silné 4 hvězdičky.