Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (329)

plakát

Zasvěcení (1984) 

Podhodnocený slasher z prostředí studenské koleje, ze kterého se zhruba v polovině stane parádní vyvražďovačka v obchodním centru. Už za samotné prostředí u mě plus, objeví se i polonahé dívky a počet vražd se zastavil na desítce. Nebyly extra krvavé, ale technicky dobře odvedené. Zabíjí se hlavně ručním kultivátorem, ale jako raritka je tu použit i luk. Za mě určitě jeden z těch lepších slasherů s dobrou osmdesátkovou atmosférou a se závěrečným překvapením.

plakát

Sladkých šestnáct (1983) 

Slušný slasher spadající do kategorie takzvaně "ztracených". Děj se odehrává v malém texaském městečku, ze kterého čiší osmdesátková atmosféra a do kterého se nově přistěhovala takřka šestnáctiletá nádherná Melissa. Pokouší se najít nové přátele, ale naneštěstí všichni chlapci v její blízkosti končí zavražděni. Celkové zpracování má slušnou úroveň a postavy byly dobře zahrané. Vrah je až do konce neznámý a k usmrcení svých obětí používá klasický nůž. Ačkoli vražd nebylo mnoho, a na krvi se evidentně šetřilo, způsob jejich provedení byl v rámci možností dostačující. Přesto tím nejlepším je obzvláště finále. Rozhodně doporučuji! 65%

plakát

Krev za krev (1984) 

Nezáživný slasher, u kterého má smysl hodnotit pouze gore, ostatní je trash! Vrah nemá masku, děj je bez atmosféry a herci jsou příšerní. Hvězdička za vraždy, druhá za useknutou hlavu.

plakát

Silent Madness (1984) 

Pozapomenutý slasher, jehož největší zajímavostí je "IN 3D". Hned od začátku je nám známa vrahova identita, bohužel jde o neikonického a nemaskovaného kriminálníka, který byl kvůli administrativní chybě propuštěn ze zařízení pro duševně nemocné. Bodycount je poměrně vysoký, ale gore nestálo za nic. Jedinou zapamatováníhodnou scénou je usmrcení svěrákem, v ostatních případech se podepsal nízký rozpočet. Alespoň, že herecké obsazení bylo sympatické, a dobře zvládnutý hudební motiv můj celkový dojem vylepšil. Silent Madness je určeno pouze pro skalní příznivce slasheru a nikomu jinému jej nedoporučuji.

plakát

Truth or Dare (2012) 

Tahle pozvánka do lesa se starou chatou, věřícím maniakem a partou teenagerů navrch, to má nakonec za tři. Celkem slušný nápad hraničí až s neúměrnou jalovostí, neumím si totiž vysvětlit idiotské chování některých jedinců, kteří radši měli svým jednáním podat předběžnou žádost o eutanazii. Zachraňoval to až dobře sehraný záporák a několik neočekávaných zvratů, nicméně neočekávejte nějaká jatka, veškeré vraždy jsou v light provedení. "Vadí - Nevadí" je příkladem naprosto nevyužitého potenciálu, ve kterém se tvůrci mohli předvést v mnohem brutálnějším pojetí.

plakát

REC 3: Počátek (2012) 

[REC]³ u mě paradoxně vítězí tím, za co je mnohými odsuzován - je úplně jiný než předešlé díly. Paco Plaza dává stop roztřepaným záběrům amatérské kamery, ve 21. minutě se přepne na klasickou formu, a začíná pořádná zombie řežba. Svatební zombies jsou perfektní, hodně se utíká, hysterie je cítit na každém kroku, abychom se v závěru dočkali řinčení motorovky, jak se zařezává do nakažených těl a exploduje v krvavé orgie. Konečně se na to dalo dívat a za mě určitě nejlepší díl. Teď už jen čekat s čím přijde Balagueró.

plakát

Saw 3D (2010) 

Jakže dopadl již sedmý zářez pily do horkého masa? Tuhle sérii jsem již považoval za notně vyčpělou, ale poslední puzzle skládačky zapadlo bez zbytečně vypadlých zubů. Ač jde stále o tentýž koncept, závěrečný díl vyplul na hladinu krvavé lázně konečné odpovědi, ukázal bizarní gore a završil obstojným game overem. Konečně se série vrátila ke svým kořenům a dá se říct, že jak dobře začala, tak dobře byla zakončena. __Viděno ve 3D projekci.

plakát

Piraňa 3D (2010) 

Tuny krve, vnitřností, chlastu, spoře oděných bab a hlavně smrtícího teroru, který se prokousá až k vám. To je párty, která svou nabídkou sakra láká! O tuhle popcornovou pecku se postaraly titulní predátoři - krvelačné piraně, pod jejichž čelistmi se moře rychle zbarví do ruda. Aja se krve rozhodně neštítí a divákovi naservíroval detailní rybí jatka přesně tak, jak je chce vidět. Snad jen český dabing a nevýrazné 3D nebylo nutné. Nicméně dlouho jsem se tak nebavil a vřele doporučuji tohle rybí peklo, které vás ohlodá až na kost!

plakát

Halloween: Prokletí Michaela Myerse (1995) 

Pokoušeli se ho zastřelit, umlátit, upálit, přejet, ale on se vždy objevil znovu. Dříve člověk, teď pod bílou maskou už jen ryzí zlo. Ano, Michael Myers... Šestý díl této slavné ságy v mých očích sice zůstává v zaběhnutém průměru, přesto si odnáším lepší dojem, než z předchozího dílu. Mimoto je obzvláštněn o sektářství a keltskou mytologii, na nichž je postavena zápletka. Nejenže Prokletí Michaela Myerse zatahuje do děje hodně mystiky, ale samotná chladnokrevná mašina na zabíjení je víceméně loutkou, která se nechá popotahovat, a své oběti umí vykuchat se vší parádou. Chápu, že většina musí skřípat zuby, kam až to v sérii zašlo, ale pro mě je šestka dobrým dílem.

plakát

Horor v Amityville (1979) 

Dům bez jistoty, čaje a sušenek, místo toho James Brolin s nabroušenou sekerou v ruce, uslintanej pes a pár duchů k tomu. Klasická koncepce prokletého domu, která se pod bližší optikou očividně inspirovala Exorcistou. Nejzřetelněji je to vidět na vymazlených svárech mezi knězem a satanem, který o sobě prostřednictvím domu dával výrazně vědět. Krom toho Rosenberg netrápí zbytečným vysvětlováním a nenásilně se řítí do precizního finále, které mrazí, načež já to můžu bez problémů vyšroubovat na čtyřhvězdí.