Reklama

Reklama

Zasvěcení

Trailer

Vstupte a budete zasvěceni! Kelly Fairchildová je odmala pronásledována hrozivými sny, ve kterých zabíjí svého otce. Ve chvíli, kdy požádá o vstup do dívčího sesterstva Delta Ro Kai, se frekvence snů zvyšuje a Kelly vyhledá pomoc mladého vědce. Ten se pomocí hypnózy pokusí zjistit pravou podstatu hrdinčiných nočních můr a odhalit tak její děsivou minulost. Souběžně probíhá zasvěcovací rituál sesterstva, při kterém se studentky ocitnou zamčené v obřím obchodě. A právě zde začne to pravé vražedné peklo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený slasher z prostředí studenské koleje, ze kterého se zhruba v polovině stane parádní vyvražďovačka v obchodním centru. Už za samotné prostředí u mě plus, objeví se i polonahé dívky a počet vražd se zastavil na desítce. Nebyly extra krvavé, ale technicky dobře odvedené. Zabíjí se hlavně ručním kultivátorem, ale jako raritka je tu použit i luk. Za mě určitě jeden z těch lepších slasherů s dobrou osmdesátkovou atmosférou a se závěrečným překvapením. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel dost velká slabota, tohle je horor naprosto o ničem. Polovina 80 let a není tu ani atmosféra ani pořádnej vrah a herečky jsou strašný. Ty postavy jsou úděsný. Vraždy nic moc a celej příběh je strašnej, prostě po všech stránkách slabota. Dávám 2* aspoň za nějakej pěknej mord. Ale to je asi všechno. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The Initiation sa spočiatku javí ako nezaujímavý teenagerský horor z prostredia študentskej koľaje, ovládanej vysokoškolskými spolkami, po chvíľi sa však z neho vykrištalizuje pohodová whodunit vyvražďovačka s nepredvídateľným koncom. Ľudoprázdny gigantický obchodný dom s nespočetnými nákupnými oddeleniami a temnými zákutiami je pre slasher, odohrávajúci sa v civilizácii perfektnou lokalitou - z tohto prostredia sa dalo vytrieskať omnoho viac. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento slasher těšil. Filmy jako The House on Sorority Row, Black Christmas (1974), nebo What Have You Done to Solange? (1972) mám rád, ale tento kousek jim nešahá ani po kotníky. Larry Stewart (potažmo scénárista) moc nezvládl především první polovinu filmu, která je místy dost nudná a nezáživné pasáže mě dost uspávaly. Zvláště když český dabing byl opravdu otřesný. Naštěstí tento problém šel vyřešit zpuštěním titulek a originálního znění. Bohužel to se již nedá říct o náplni filmu. První dva mordy z kategorie „ochotnického představení“ ve mně vzbuzovali stále větší touhu film vypnout, ale nakonec jsem tak neučinil a neprohloupil jsem. Přece jenom se dostavilo zlepšení a po nutné přehlídce nahých dívek (jinak to v tomto subžánru ani nejde) se děj přesune do velkého obchodního domu. Tvůrcům se konečně podařilo navodit potřebnou atmosféru a přestože napětím to zde zrovna dvakrát nepřekypovalo, přišli na řadu konečně slušné vraždy. Nic originálního sice nečekejte, protože tady se vykrádá kde co, ale hororový fanda si přece jenom přijde na své. Dokonce bych řekl, že i herecké výkony šly, co se týká přesvědčivosti nahoru. Bohužel u mě převládají spíše negativní pocity, takže se ode mne tento film průměrného hodnocení nedočká. Přece jenom znám dost mnohem lepších slasherů na podobné téma, se kterými se prostě rovnat nemůže. 40% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Slasher, který nutně dojíždí jak na absenci zajímavého vraha, tak na zoufalý nedostatek alespoň trochu krvavých zabití. Kozy několika představitelek už to pak nezachrání. Je to škoda, protože příběh jinak v rámci (sub)žánru funguje dobře a nenudí. V polovině osmdesátých let ale samozřejmě vznikaly desítky lepších vyvražďovaček, The Initiation je záležitost především pro kompletisty... Kolík pend si lískne za spoiler jak Brno. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama