Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 4
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (979)

liskam 

všechny recenze uživatele

Vlastně tam bylo úplně všechno, ale efekt to mělo skoro nulový. Což je obrovská škoda, protože potenciál velice povedené Marvelovky Thor prostě má! Takhle mi to přišlo, jako něco mezi Strážci galaxie II. a Peacemakerem.... Když už je těch vtipů moc tak je to vlastně nuda. A tady už jsme byli tak trochu za hranou. Na druhou stranu několik scén bylo naprosto geniálních. A na závěr.... Kdy už konečně uvidíme nějaké náznaky nového "Thanose" fáze pět..??? Takže za mě  Dávám 4* a 70% ale jsou značně nejisté.... bojím se že až se mi tenhle film rozleží budu měnit na 3* ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Zbytečná hysterie kolem tohoto filmu. Nepřišlo mi to o nic horší, než předchozí Waititiho zářez. Je to až kacířsky neuctivé ke komiksovému žánru, nebere se to vůbec vážně a to mě, jako člověka, kterého k smrti nudí většina marvelovek a celou 4.fázi považuje za degradaci všeho, na čem celé Marvel universum stojí, vlastně potěšilo. Nikdo tu nesere samou vážností mramor, nikdo tu nepronáší patetické proslovy, a když už, cítíte v tom Waititiho ironii, Gun´n´Roses tomu dávají správně rebelskou šťávu a ty mečící otravné kozy, na které si tu spousta lidí stěžuje, zabírají jenom minimální stopáž. Baleův Gorr je super, má uvěřitelný dramatický oblouk a Russel Crowe a jeho sádlem nakynutá postava konečně dostala smysluplné využití, jeho Zeus mě hodně bavil. Normálně bych dal 3*, ale fandím ulítlým praštěncům jako je Taika, takovýhle lidi kinematografie potřebuje. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce je to bez výhrad. Digitální peklo velmi příjemné na pohled i na poslech. Po herecké stránce také bez problémů. Zejména Christian Bale byl zajímavě napsaný záporák, ale hlavně si tu roli střihl neskutečně (jako ostatně všechny jeho role). Potěšila mě i spousta super herců v různých mini rolích. Bohužel, snímek si zbytečně sere pod nohy neustálou snahou o trapno humor, který snad kromě scénky s Diem absolutně nefunguje, pokud jste v posledních letech nepodstoupili minimálně lobotomii. K dialogům se snad ani nedá slušně, ba dokonce ani neslušně vyjádřit - to bylo opravdu nejhlubší dno, jaké si do zhlédnutí ani nedovedete představit. Je to škoda, jsou tam dobré momenty, ale jsou to spíše jen takové pozitivní náznaky v jinak plné nádrži fekálií. Věřím, že herci si práci na tomto filmu užívali, hůře jsou na tom očividně (dle hodnocení) diváci. Marvel je dlouhodobě v píči a stává se nesledovatelným. U tohoto filmu to však člověka lehce zamrzí, protože film měl po dlouhé době solidního a vážně skvěle zahraného záporáka a hvězdné obsazení. Bohužel zoufalá a nefungující snaha vychrlit 60 vtipů za minutu zadupala veškerý potenciál do země. [30 %] ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Thor čtyřka je opět komedií, ale nějak zapomíná být taky pořádným superhrdinským spektáklem. Od třetího dílu je postava Thora hodně komediální, ale zde už je to v podstatě parodie, protože Thor se chová nemotorně a trapně i v situacích, ve kterých by za ty stovky let hrdinství měl být komfortní (například ani nedokáže komunikovat s dětmi čekající na záchranu). Marvel filmy jsou oproti komiksům mnohem komediálnější, ale těžko najdeme větší kontrast mezi komiksovým Thorem, který je už nějakou dobu takovým drsným barbarem Conanem, a tímhle Thorem ze Scary Movie 6. Ne, to přeháním, tady ty vtipy jsou dobré, takže mi to vlastně tolik nevadí, ale zvláštní to určitě trochu je. Co mi ale dost vadilo bylo to, že jediná dospělejší postava je padouch v podání démonického Balea. Kdykoliv se na scéně objeví, tak je to najednou vážný, až hororový snímek. Bohužel je tam dohromady jen pár minut. Je opravdu hodně zvláštní, když máte nějakých 100 minut bláznivé parodie a najednou tam Bale předvádí drsný herecký výkon. Je to jako kdyby člověk omylem přepnul na jiný film a člověkovi je Balea skoro až líto. Ale zase - je to blbý, ale že by mi to nějak obzvlášť zkazilo film? To ne... Možná mám jen slabost pro Waititiho, takže i když je tohle po Ragnarokovi velký kvalitativní skok dolů (Thora 3 miluju), tak to vlastně je pořád pohodová, i když trochu hloupější superhrdinská komedie. Pořád je to slušné nablýskané dobrodružství, jen se tedy už nedá brát ani trochu vážně. Jo a Natalie Portman je naprosto okouzlující. (7/10) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Too much of the same ve Waititiho podání. To, co bylo minule svěží, začalo teď být regulérně otravné. Jakoby režírovalo pětileté dítě, co tam prostě nasype všechny nápady a nedochází mu, že když dá tři vteřiny po osudové scéně fór, že to celé zabije. Přitom tu máme potenciálně fakt zajímavého záporáka a i vztah Thora s Jane Foster má zajímavou hloubku. Vzpomněl jsem si na to video z The Onion, kde měli Chrise Morgana, scenáristu Rychle a zběsile a byl to pětiletý chlapeček. Tohle je vlastně úplně to samé. Waititi se baví, jeho hvězdy taky a já se nudím, protože film i přes hromadu akce, spoustu humoru a několik silných emotivních scén není ani strhující, ani legrační a nakonec ani zajímavý. Když se Marvel poprvé rozkoukal, hrozně mě bavilo sledovat, jak jednotlivé filmy zkouší alespoň částečně žánrově nějak uchopit. Dvojka Kapitána Ameriky byla v jádru starosvětský špionážní thriller, Iron Man techno thriller a Thor poctivá fantasy. Teď je to pryč. Teď je to prostě film Taiki Waititiho. Režiséra, který nedokáže dát snímku nějaký dramaturgický tvar. A nezvládne ani nebýt ironický a nesrážet vlastní scény. Místo toho tam narve létající kozly a nechá je asi dvacetkrát legračně křičet. Většinu času to celé bylo lehce trapné. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Loď, se kterou Thor (Chris Hemsworth) a ostatní cestují kosmem, se jmenuje Aegir, což je v norské mytologii bůh moře. Loď dále nese neonový nápis „Coctails & Dreams“, což je odkaz na film Koktejl (1988). (NiWi)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Reklama

Reklama