Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 2
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (1 415)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kapitánova druhá štace vymaže posměšný úšklebek z tváře většiny pochybovačů. Hutná techno-thrillerová atmosféra nastartuje úvod neuvěřitelným způsobem. Co úvod. První hodina a půl je dokonalá, korunovaná potyčkou na dálnici, která bere dech ve stylu Nelítostného souboje. Závěr pak zamíří do povědomých vod Marvelu a v nařachaném finále lehce shodí tu snahu jít na to trochu jinak. Nijak výrazně to ale nevadí. Evans se pro roli Steva Rogerse narodil, ale Zimní voják v budoucnu doufám dostane vlastní film, nebo se tím popasujou komiksově (kdo četl, ví co myslím ;-) protože to... myslím tím mojo prostě v sobě má. Redford malinko zklamal, tím že nebyl za koho jsem ho považoval, i závěrečnou konfrontací. Bratři Russoovi neskutečným způsobem válí a možná je to i díky Opalochově dynamické kameře, ale akce je pastva pro oči. Příběhové odklony od komiksu jsou zajímavé, nabízí mnohé interpretace věcí příštích. Náhled do Age of Ultron taky navnadil a naznačil tu zmiňovanou temnou atmosféru. Perte to do mě, chci víc. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher Markus, Stephen McFeely / Predloha: Joe Simon, Jack Kirby | Hudba: Henry Jackman | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Marvel Studios | Rozpočet: 170 miliónov $ | Tržby: 132,424,000 $ || O kategóriu lepšie než prechodca. Vynoruje sa ale plno faktov, ktoré podkopávajú doterajšiu suverénnosť zasadenia strán dobra a zla. Captain America 2 by nemal o čom byť, keby si nezobral pod svoju gilotínu organizáciu, ktorá ho vytvorila. Scenáristi to nemali ľahké, aby vybalancovali príbeh, ktorý musí začať niekde, kde potom musí aj skončiť - so zachovaním Marvel pojmov. Pritom ale musia mať postavu, ktorá dodá možnosť pokračovania. A to je práve slabinou Marveloviek - neschopnosť zabiť nadobro postavy, keď je to už naozaj nutné. Takto už vlastne u mňa nevedia dosiahnuť to, aby som uveril tomu, že niekto z ich univerzu môže naozaj umrieť. Horšie je, že toho nie su schopný, ani keď ide o záporákov. To je už naprostá blamáž. A u Kapitána, ktorý nemá toľko možností, jak jeho kolegovia, tým jeho sólovky trpia ešte viac. Scarlett má ale úžasný hlas, kapitán je sympaťák a prvá potitulková scéna otvára milión nových možností, ktoré by mohli oživiť trošičku upadajúcu kvalitu marvel produkcií. Škoda tej preafektovanej akcie, ktorá je naozaj za hranicami realistických fyzických zákonov. 77% | Videno v Cinestar Černý Most, 2.4.2014 | ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kromě kapitánovy postavy (a povahy) je to snad úplně ve všem jiné než první díl... A přitom stejně skvělé. Nebo možná ještě o trošku lepší. Roztomilé nostalgické retro vystřídala digitální "současnost", v níž hrdina z let čtyřicátých řeší konspiraci z let sedmdesátých. Nejčastější výtka na adresu nepřehledné a chaoticky sestříhané akce se mě netýká - možná je to tím, že jsem viděl 2D, ale všechny scény mi připadaly perfektně srozumitelné a propracované. Navíc se mi líbilo, jak režiséři odkazovali na klasické bijáky typu Francouzská spojka (Furyho automobilová paráda), Srdečné pozdravy z Ruska / Diamanty jsou věčné (úžasná kapitánova rvačka ve výtahu mi připomněla jak Bondův souboj ve vlakovém kupé z 'Pozdravů', tak jeho rvačku ve výtahu z 'Diamantů'), a pak všechny ty Rozhovory, Tři dny kondora a jim podobné... Zkrátka zábava, zábava, zábava. Vděčný humor dokonale smíchaný s vážnějšími momenty, vynikající postavy. A vůbec mi nevadí, že se z k závěru originalita lehce vytratila a druhý kapitán se stal 'obyčejnou marvelovkou'. Vůbec, protože pořád byl zábavný až hanba. Technickou stránku asi nemá smysl víc chválit - trikově je to přesně takové absolutorium, na něž jsme od ILM zvyklí, a třeba helicarriery vypadají naprosto božsky a nedá práci představit si, že něco takového doopravdy existuje. Jedinou výhradu mám k Jackmanově nehudbě, protože Captain America má vynikající motiv od Alana Silvestriho, a ten tady byl použit pouze na začátku a víckrát už ne. Jen Jackmanova pseudo zimmerovská vata.__P.S. Díky scenáristům, že do děje nakonec zařadili Peggy Carterovou, to je tak krásná scéna!__P.P.S. Zmínka o Strangeovi mi udělala strašnou radost, a to jsem ještě netušil, co přijde během titulků. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,S.H.I.E.L.D. JE V OHROŽENÍ...“ /// Nejlepší voják v historii (opět) v akci. Celkem slušný choreo ručních prací a pár fajn akčních nápadů. Zápletka? Vohraný schéma, kdy se JE všichni snažej zabít a nikdo nesmí věřit nikomu. Naštěstí je tady víc akce než keců, takže mě to baví. Marvelovka, sloužící k zábavě. Vypnout (hlavu) a hledět. Pak se tomu dá prominout, že to není scénaristickej zázrak, ale prachsprostá nenáročná … třeba zábava. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy na kterejch dělaj Joe Simon a Jack Kirby, neznám. 2.) Baví mě sledovat záchranu světa kdykoliv a kýmkoliv. 3.) Thx za titule ,,fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

A z Kapitána se stal další nesmrtelný a (téměř) nezranitelný hrdina. Zcela jiné, než jednička, ale nedá se říct, že lepší. Zajímavé myšlenky zastínila otřesná kamera, zcela nepřehledné souboje a naprosto zbytečné 3D (teda zbytečné pro diváka). Celkově žádná velká pecka, ale asi si ještě zajdu na 2D, třeba aspoň trochu vynikne příběh a Kapitánova obhajoba svobody. Vlastně už teď si v té přehršli podnětů nemohu vybavit nic moc konkrétního. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (140)

  • Lze si všimnout, že se ve filmu pohybují vozy převážně značky Chevrolet. (vyfuk)
  • Na začátku snímku zazní hudební motiv, který pro první film s Captainem Americou (Chris Evans) složil Alan Silvestri. Zbytek soundtracku už je ale nová práce Henryho Jackmana. Na oficiální soundtrack se Silvestriho skladba nedostala, je pouze zmíněna v závěrečných titulcích filmu. (D.Moore)
  • Když Captain America (Chris Evans) a Nataša (Scarlett Johansson) vejdou do tajné místnosti bývalé základny S.H.I.E.L.D.u, identifikuje je počítačový Arnim Zola (Toby Jones), který zmíni i jejich roky narození. Natašin rok narození (1984) se shoduje s datem narození Scarlett Johansson. (KergeSinko)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama