Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po propuštění z armády se Brian Flanagan vrací do rodného Queensu. Je to velmi ambiciózní mladík, který sní o úspěšné kariéře a rychle nabytém bohatství. Po slibném začátku však přijde studená sprcha. Je nucen přijmout práci jako barman v jednom z newyorských klubů. Jeho zručnosti si brzy všimne kolega Doug a přesvědčí ho, že i míchání koktejlů se může stát zlatým dolem. Naučí ho nejen míchat nápoje jako žonglér a tím okouzlovat ženy u barových pultů, ale také mu předá svou cynickou životní filozofii, podle níž je cílem oženit se s bohatou ženou, a dosáhnout tak pohodlného života bez nutnosti tvrdě pracovat. S Dougovou pomocí se Brian zanedlouho stane koktejlovým králem a hvězdou řady klubů. Časem zatouží po vlastním podniku a vydá se na Jamajku. Jednoho dne se tu setká se sympatickou nezávislou umělkyní Jordan, zamilují se do sebe a láska začne pomalu měnit hodnoty do sebe zahleděného barmana. Jenže potom Brian šlápne vedle, stane se milencem starší velmi bohaté manažerky. Brzy si však uvědomí, že udělal obrovskou chybu. Jenže získat Jordan zpět nebude snadné. (TV Nova)

(více)

Recenze (116)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť nezvyklá ejtisácka komédia. Hlavne mi tu chýba synth hudba, ale celkovo do pôsobí až príliš rádoby-nadčasovo. Tvorcovia sa snažili vyhnúť mnohým vtedajším trendom. Avšak pre správne zhodnotenie filmu je potrebné si ujasniť jedno: ako vážne mysleli tvorcovia určité pasáže? Aké pasáže? No napríklad celú dejovú líniu o tom "ako zbohatnúť" a "vzťah s milionárkami". A myslím si, že tvorivý tým koko.. ehm koktejlistov to myslel až príliš vážne a podával to bez akejkoľvek nadsázky. Niektoré scény sú neskutočne trápne a stačilo by trošku vtipu a bola by z toho paródia. Ale nie - tak je to len podpriemerný film s nadpriemerným Cruisom. Na 80s strašne slabé! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečný americký "drama/romantický/komedie" film z 80. let. Pro fanoušky Toma Cruise pohodovka na jeden večer, pro ostatní film, na který rychle zapomenou, stejně jako já. Doplnění: Po dlouhých letech jsem si znovu dal tenhle Koktejl. Pravda, bylo to s někým jiným a sám bych se na něj asi nedíval. Nicméně musím lehce zvýšit hodnocení, přeci jen nejde úplně o špatný film... spíš o fajn průměr. Při opakovaném sledování jsem si dokonce na většinu scénu vzpomenul, což znamená, že film na mě přeci jen aspoň trochu zapůsobil. Tom Cruise na to měl už v mládí, byly tam hezké holky a večerní škola života v baru občas měla taky něco do sebe... plus slabší třetí hvězda. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové melodrama o barmanovi, který zažívá vzestupy a pády a i přes všechny příkoří neztrácí životní ideály. Tenhle film je opravdu koktejl, míchá tu osmdesátkový feeling, mladou Elisabeth Shue s mladickou naivitou Cruise. Tom nakonec najde větší štěstí než by si kdy pomyslel. Další z filmů, u kterých nechápu jejich zatracování. 80's klasika. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Šíleně nezajímavý scénář prakticky bez příběhu. Šíleně nezajímavý herci v čele s Cruisem. Šíleně nezajímavý film o barmanovi, který byl jouda a vyspal se po hodině filmu s jinou, než aby miloval svou milou. Rok po nevýrazném Bez východiska natočil Roger Donaldson ještě průměrnější film, který nemá zápletku ani herce, prostě cokoliv o co by se mohl opřít. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Kam si zařadit tuhle směs alkoholického opojení v podobě atraktivního barmanského řemesla a nealkoholické limči zastoupené nijakým scénářem? Na drama je to opravdu málo propracované. Heywood Gould si se svou prací nad scénářem asi hlavu nelámal, tudíž nějaké dokreslení charakterů všech, nejen těch hlavních postav, mu patrně uniklo mezi řádky. Spád tam sice je, ale postrádám tam návaznost a hlavně jakous takous působivost, která je dramatům blízká. No ta romantika možná, i když ne tak okatá jako v klasických romantických filmech. Stejnak se to celé točí jen kolem šarmu a svůdnickém charisma Toma Cruise, který podobně jako jeho kolega Bryan Brown, dostal do výminku alespoň pár vtipných a leckdy trefných hlášek. Rejža pro mě dost nenápadných filmů Roger Donaldson vsadil asi hlavně na to atraktivní prostředí nezvyklého filmového řemesla a možná i na tropické ostrůvky, ale jinak se prakticky nejde o co opřít. Dívčí element v podobě jistě půvabné Elisabeth Shue působí charakterově dost slabě. Hudební doprovod co se písničkového pojetí týče do prostředí zapadá, nijak ho však nevylepšuje. Ta všudypřítomná myšlenka jak zbohatnou a za jakou cenu, s kým se kde vyspat a kam se pohnout z chudších poměrů směrem ke smetánce, to nekonečné omílání důležitosti peněz, kterého má člověk z civilního života připomenuto dost a dost, tohle je zkrátka na dobrý film málo. Kupa otázek na které není jednoznačná odpověď a pár těch už zmíněných hlášek řadí celá Koktejl snažení někam kamsi ke slabšímu průměru. Rozhodně to není film na vícero pokoukání, protože s každým dalším jeho zajímavost musí nudně slábnout. Proto dávám tak 2 a 1/2. Spíš za originalitu zvolené profese, než za osobitost zpracování. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Barmanské dovednosti Douga a Briana se nazývají "flair bartending". Toma Cruise tyto triky učil John Bandy. (PußyMagnet)
  • Koktejl s názvem Red Eye, který Brian Flanagan (Tom Cruise) ve filmu pije, se skládá z 1 cl vodky, 6 cl rajčatového džusu, plechovky piva a jednoho vejce. (Ruuzha)
  • Film získal dvě ceny Golden Raspberry Award, jednu za Nejhorší snímek, druhou za Nejhorší scénář, a Tom Cruise byl nominován jako Nejhorší herec. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama