Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní

Poslední recenze (485)

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

Líbí se mi, jak nám rejža stárne, zatímco dokáže všem mladíkům nakopat prdele a přitom jim do ksichtu plivnout informaci takhle má vypadat poctivý akční film. A k tomu všemu ještě dokáže (zcela očividně) objevovat nové technologie a nadšeně je všude použít (i když sorry, v úvodu to s nimi bylo trochu slabší). Je ale taky vidět, že už přeci jenom chce poukázat i na své kvality coby vyprávěče a do hromady scén (a vlastně i samotných záběrů) dává různou symboliku a umělečtější ambice. Postupně rozvíjí ty magorské ideje a (občas trochu násilně) poukazuje na promyšlenost tohohle na první pohled plochého světa (který naštěstí se zapojením hlavy je něčím mnohem víc). Tyto ambice jdou ale občas bohužel trochu na úkor tempa, protože kupříkladu úvod je za mě zbytečně dlouhý a celé dětství by šlo o něco zkrátit. Jaksi to takhle přidává na intenzitě, ale je to pořád nějak zaseklé na okraji komornější konverzačky (která ani náhodou není komorní) a té epičnosti z roku 2015. Takhle to ale bohužel nikdy akčními sekvencemi nepřejde do té vysněné vizuální orgie a pouze to balancuje z důvodů těch, že když už, tak setsakra drsných brutalit a i na Millera až moc divné kamery (ze začátku, i když mi celkově přišla horší než tehdá). Jinak si ale nemám moc co stěžovat. Dobře, Anya Taylor-Joy je na Furiosu možná trochu vyměklá, ale snaha se nezapře. No a Dementus/Chris Hemsworth (až na pár momentů) je setsakra uvěřitelný a setsakra dobře napsaný (minimálně co se jeho řečí týče). No a na závěr ještě přidám, že mi chybí Junkie XL a jeho psychopaticky silná muzika. Jinak se všechno technicky příblížilo předešlému dílu dost povedeně (u make-upu jsem občas až čuměl). A to násilí, když už je, tak je teda setsakra dobrý a pěkně se v něm vyžívá a nějak podivně si odpočinete. 8/10

plakát

Aladin (1992) 

Sorry, ale jediný, co mi tak nějam odůvodňovalo tu šílenost, ze které oči nepříjemně přecházely, byly scény s Džinem, kterej si to teda ale dával na maximum.

plakát

Suprhrdina (2008) 

Lidi, je to parodie! Uznám vám, že ne všechny vtipy sedly, ale sakra, ono to jinak nemá být jinak kdovíjak světoborný. Minimálně mě to absolutně pro vypnutí hlavy stačilo.

Poslední hodnocení (1 740)

Gen V - Jumanji (2023) (epizoda) (S01E06)

12.06.2024

Gen V - Vítej mezi stvůrami (2023) (epizoda) (S01E05)

12.06.2024

Gen V - Celá pravda (2023) (epizoda) (S01E04)

11.06.2024

Korn: Got the Life (1998) (hudební videoklip)

10.06.2024

Aladin (1992)

07.06.2024

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024)

04.06.2024

Suprhrdina (2008)

03.06.2024

Anthropoid (2016)

26.05.2024

Špičák (2009)

23.05.2024

Reklama

Poslední deníček (14)

Krátké filmy v různých (režisérských) stylech #3 - Kalos Kai Agathos

Třetí film z naší nepravidelné série, kde se mým (odborným filmařským) okem koukáme a rozebíráme styly různých režisérů. Šel by popsat takto: Co je člověk ochoten podstoupit, chce-li dosáhnout božství a být lidským ideálem?

Film je točen na styl režiséra Darrena Aronofského. Jelikož jsme na filmové platformě, můžete mi zkusit napsat, zda se to povedlo, či zda jste poznali, jak jsme se tento styl pokusili napodobit. Nebo případně napiště, jakého dalšího režiséra májme napodobit (a můžete klidně dopomoci tím, že vypíšete jeho stylistické prvky).

Doufám, že si tento filmek užijete. Dalo nám to dost práce, tak snad to na tom jde poznat.

A kdyby se to někdo pokusil přidat sem na ČSFD, je to žánr drama/krátkometrážní/amatérský :)

Film máte sice k vidění hned zde dole, ale mnohem víc pomůže, když si ho pustíte na youtube pod tímto odkazem.

Takže tak, těším se u dalšího videa.

Krátké filmy v různých (režisérských) stylech #3 - Kalos Kai Agathos