Reklama

Reklama

Dynamický, dobře načasovaný thriller vypráví nadčasový příběh o chamtivosti, nespravedlnosti a muži, který čelí zkorumpovanému systému. Ve filmu svými elektrizujícími výkony zazářila trojice herců, která působivě ztvárnila čím dál vyostřenější boj peněz, morálky a vůle... Napětí narůstá v okamžiku, kdy Rick Carver (Michael Shannon), který se vlastní pílí postupně vypracoval na realitního magnáta na Floridě a v současnosti přebírá majetek od lidí neschopných jej splácet, na čemž vydělává ohromné peníze, nechá vystěhovat nezaměstnaného otce samoživitele Dennise Nashe (Andrew Garfield) dřív, než se může Nash vůbec postavit bance, která ho podvedla. Otřesený Nash je odhodlaný za každou cenu získat zpět domov, kde se svou rodinou prožil celý dosavadní život, a před hrozivými následky ochránit svou matku (Laura Dern) a syna (Noah Lomax). Charismatický Carver – tentýž muž, který Nashovi ukradl sny a který zároveň umí chodit v systému, jenž Nashe zničil, – vtáhne zoufalého muže do lukrativního světa obcházení bank, vlád i obyčejných lidí s cílem vydělat majlant na zabavování majetku kvůli neschopnosti dlužníků splácet úvěry. Nash doufá, že se mu podaří získat zpět svůj dřívější život, a tak tajně, aniž by o tom rodině řekl, uzavírá pakt s ďáblem. S přívalem peněz a nutností chovat se čím dál víc bezcharakterně a zkorumpovaně si však Nash uvědomí, že cenu za snadno nabyté bohatství v Carverově světě už není ochoten dál platit. (Skylink 7)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (105)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu jsme svědky nepříjemných situací, kteří si mnozí američané neuvědomují, protože se o tom moc nemluví. Je to takové to vystřízlivění z amerických snů, které vás hodně rychle vrátí do reality, tedy spíše rovnou na ulici. Celej život splácíte markantní sumy za to, aby jste mohli důstojně bydlet a pak jednoho dne bim a nemáte nic. Ono totiž mnoho amerických občanů je natolik důvěřivých podle mně spíše naivních, že si ani pořádně nepřečtou ty podmínky, které jsou napsány malými písmenkami při podpisu ďábelské smlouvy s nenažranými finančními institucemi. A proto všem lidem radím a apeluji na ně, ať své peníze nedávají do těchto asociálních krvavých institucí, ať si je radši doma pěkně zašijou do matrace na které spí se svou věrnou milenkou ráží číslo 9 a ještě si pro jistotu pořídí smečku hladovějících rotvajlerů, kteří se v případě ohrožení postarají o vše potřebné. Hrdina našeho příběhu je takovej ten naivní trouba, kterej párkrát nezaplatil splátku hypotéky na jeho rozpadající se domek a jelikož je neznalý zákonů, tak znenadání jednoho dne u něj zaklepe komando masožravých supů se soudním příkazem, které po něm nechce nic jiného než, aby opustil pozemek na kterém se nachází, protože od té chvíle se nachází na cizím pozemku a to na pozemku bankovní instituce. V tu chvíli s našim hrdinou soucítíte a je vám ho líto, prožívate s ním jeho beznaděj a zároveň rostoucí nenávist. Odstěhuje se s rodinkou do místního motelu, kde potkají velkou řadu obyvatel, kterým se stalo to samé. Jelikož náš hrdina je houževnatý a tvrdohlavý jako beran, tak se nevzdává a za každou cenu chce svůj majetek zpět a je pro to schopnej udělat doslova cokoliv. Spojí se s lidmi, co ho vystěhovali a s těmito realitními šejdíři začne dělat druhým lidem to samé, co se stalo jemu, jen pro to, aby se mu vrátil jeho zabavený dům. Sledujeme zde proměnu osoby a zákulisní boje realitních agentur a hlavně řadu nešťastných osudů lidí, kterým se to stalo. Tento příběh není žádná fikce, jelikož je natočen podle skutečných událostí a takových tragédií se v Americe děje dnes a denně nespočetně mnoho. Za zajímavý a poučný příběh ve kterém exceloval americký herec Michael Shannon v roli realitního šejdíře s kamennou tváří dávám zasloužených 80%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

U amíkoch, je typické, že sú extrémne zadĺžení, až po uši ! Ich dlh činí neuveriteľných 60. biliónov amerických dolárov !!! , naberú kvantum rôznych úverov, trebárs na dom, ručia ním, ak prestanú splácať, tak príde firma, ktorá ich vysťahuje. To zažije i robotník Dennis Nash, ktorý drie na stavbe, pričom nedostane výplatu, a to nie vlastným pričinením, ale že mu ju zamestnávateľ nevyplatil, kde k tomu, žije s matkou a jeho synom v spoločnej domácnosti. Jedného rána mu zaklope na dvere Rick Carver, za asistencie polície, aby sa vysťahovali z domu, a to v krátkom časovom intervale - 5. minút, zobrať si so sebou, to najnutnejšie. Takže sa pekne krásne odtiaľ poberú z dosahu tej hyeny Carvera, lebo emócie pracujú na plné obrátky, nájdu si lacný motel, kde sa ubytujú, pričom na tomto mieste, sú ľudia, podobní im, vysťahovalci zo svojich vlastných domovov. Dennis si hľadá prácu, aby sa dostal späť do svojho domu. Snaží sa, volá, zháňa, nakoniec príde k realitke Ricka Carvera, kde prichádza za účelom, vrátenia jeho náradia, ktoré mu ukradli jeho chlapi. Vznikne potyčka, ale Carver ich všetkých oddelí s tým, že Dennisovi ponúkne job, lebo sa vyzná vo všelijakých prácach, a tak začne tak, že bude chodiť pracovať na miesta, ktoré dobre pozná ! Začne sa živiť tým, že si zažije na vlastnej koži, ako je to byť v pozícii človeka, ktorý vyhadzuje + vie dobre, aké je byť sám vyhodený. Bude v tejto profesii, výborný, pričom ťažia z nešťastia iných, takto si zarába rozprávkové peniaze, lebo tieto nehnuteľnosti, idú do dražby, a tak tieto baráky, sa znovu predávajú, pričom ponuka, je pestrá ! Matke klame, i synovi, tiež, lož má krátke nohy... Svedomie sa tlačí von, a to je jediné plus na tomto mladom človekovi, ktorý občas ľutuje svoje kroky. Téma je to aktuálna, dá sa v tom nájsť, veľa znakov, lebo toto, nie je žiadna fikcia ! Shannon i Garfield, sú výborní, som prekvapený z predošlého - Spider - mana, ktorý vie kvalitne hrať, lebo celý film visí na jeho pleciach ! Vskutku, pozoruhodný film ! Vynikajúce herecké výkony, na ktorých, je film, závislý ! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

I u nás aktuální téma. Když ne z vlastní zkušenosti, tak alespoň z doslechu nebo z médií už asi každý slyšel o nějakém exekutorském přešlapu, na který doplatili zcela nevinní lidé. Většina obětí z 99 Homes sice není tak úplně bez škraloupu, ale nelidský přístup úřadů a exekutorů je k zblití. Docela by mě zajímalo, kolik reálných vymahačů posvěcených státem trpí výčitkami podobně jako hlavní hrdina. Asi jich moc nebude. Andrew Garfield tady zahrál parádně a i když jsem si ho zpočátku nedokázal představit v roli otce, jedná se dosud o jeho asi nejlepší roli. Michael Shannon umí jakékoliv parchanty a tady potvrdil. I díky nim byl tenhle film značně nasírací, myšleno v dobrém. 80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda posledních pěti minut, které člověk čuje různými náznaky a střípky už od poloviny a ano, je to průser. Jinak by to byla neskutečná palba. I tak je to ale v rámci tématu "americké ekonomické/realitní/hypoteční krize" ještě o chlup lepší než Big Short, který je zbytečně vrstevnatý, s velkým množstvím nasteroidovaných superbrokerů, užvaněný a pro laika složitý s velkým množstvím nicneříkající změtí čísel. 99 Homes je neskutečně přímý, bezprostřední a syrový film, kde krize nevyniká přes čísla na papíře, ale přes stres a utrpení na ulici, přímo v akci, to když chudáci přicházejí o své nemovitosti a nekompromisní Michael Shannon jen diriguje ze svého nového Range Roveru svoje další démonické galapředstavení, tentokrát materialistického makléře. Tak intenzivní, že se dostane pod kůži. Nebýt závěru, tak je to jeden z nejtvrdších filmů za poslední dobu. A ač jsou protistrany jasně rozvržené a ví se kdo je good guy a kdo je bad guy, nelze v jistých aspektech nechápat obě současně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je krásná ukázka toho, jak není svět hnusné místo, ale jak ho lidé dělají hnusnými. A nejsou to jen ti šmejdi z realitek, ale jsou to i ti šmejdi, co nedodržují pravidla a myslí si, jak trpí. Jasně, někteří trpí neprávem, ale je to většina? To si vážně nemyslím. Lidi nejsou schopní dodržovat pravidla, a je jedno, jestli to jsou ti chudáci, anebo ti nad nimi. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na Floride a tiež v ďalšom americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Dej filmu je zasadený do roku 2010, avšak na jednom reklamnom pútači môžeme vidieť plagát na TV seriál Ray Donovan, ktorý mal premiéru v roku 2013. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama