Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (319)

Fr 

všechny recenze uživatele

OBĚŤ JE NEJVĚTŠÍM DŮKAZEM LÁSKY“…  Je to pomalý, chce to bejt tajemný a snaží se to vytvářet atmosféru, jako v nějakým gotickým hororu. Nevěřím jim to! Je to umělý a Bale v podstatě nemá co hrát. Pravda, příběh je smutnej. Ale stejně smutný je, že nejzajímavějších je posledních 15(?) minut, ve kterých se jen mluví…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2003 napsal Louis Bayard, neznám. 2.) Smrt považuju za uchvacující poetický téma.  ///  Thx za titule „Vixo“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Bale je fajn, casting se celkově povedl ,dobová výprava včetně neutěšené atmosféry taktéž a finální rozuzlení je poměrně překvapivé a solidní. Jenže k čemu to všechno je ve chvíli, kdy se celý film jen prapodivně líně vleče, nedokáže pořádně vtáhnout a většinu času spíš nudí než aby bavil. Při zkrácení a dobrou půl hodinku a přidání aspoň lehčího tempa by mohlo jít o fajnovou jednohubku. Takhle je to jen další z Netflix filmů, na který si za týden nikdo nevzpomene. což je vzhledem k nemalému potenciálu docela škoda...60% ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Příjemné krimi, kterému nadržuji skrze zasazení, jak v historické éře, ve které mě baví krimi, tak v zimě se skvělou atmosférou. K tomu tu máme skvělé herce v hlavních rolích. No a ikdyž výprava, kostýmy a zachycení éry je perfektní, tak tomu chybělo silnější tajemno, atmosféra i hutnější zápletka. Neurazí to, člověk si to užije, ale asi vzpomínat na to nebude a to díky standardní režii a scénáři. Oboje je solidní, ale nijak to nevybočuje a nijak to člověka neuhrane, nenadchne, nepohltí a ani emocionálně nestrhne. Přičemž se držíme neustále v jednotvárné náladě. Vyvrcholení potěší a překvapí. Pokud má někdo chuť na podobnou žánrovku, ať si to z radostí pustí, ale zázraky ať nečeká, potom bude možná i mile překvapen. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ukazuje se, že Scott Cooper potřebuje dohled studia jako sůl, protože největším problémem je právě jeho unylá a nenápaditá režie a neochota pustit nějaký materiál na podlahu střižny (obrazně řečeno). Příběh není špatný a především finále je hodně silné, jenže celkové vyšetřování nemá tah a potácí se od jedné stopy k druhé aniž by se budovalo napětí nebo cokoliv originálního. Naštěstí tu máme skvělého Balea, který to vyloženě táhne na svých bedrech. Melling Poea zvládl hodně přesvědčivě a Baleovi zdatně sekunduje. Shoreova hudba dělá polovinu atmosféry. Velká škoda, protože potenciál tu byl obrovský, zvláště s přihlédnutím ke skvělému rozuzlení. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velké modré... věděl bych co. Bale je letargický, Melling hraje Poea jak po obrně a nepomůže mu, že se věrně shoduje s mistrovou ikonickou podobiznou. Scott Cooper napsal sice květnatou, ale zoufale rozvezlou fúzi seriózního dramatu a corny hororové storky o vraždách, která navíc pod jeho toporným režijním vedením občas vyznívá jako inscenace vysokoškolského dramaťáku. Rádoby zádumčivé mudrování o údělu básníka a polopatické reference k Poeově tvorbě taky zrovna parádu nedělají. Měl jsem na to hodně náladu a po chvíli jsem za to proklínal a tloukl zobákem o okno svý nevermore. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Hoci sa film odohráva v USA a postavy sú americké, väčšinu obsadenia tvoria Briti. (Arsenal83)
  • Názov filmu pochádza z nasledujúcich slov: "Jedno z jeho očí sa podobalo na oko supa - bledomodré oko s fóliou. Vždy, keď na mňa padlo, stuhla mi krv, a tak som sa postupne - veľmi postupne - rozhodol, že starca pripravím o život, a tak sa toho oka navždy zbavím." Z knihy Edgara Allana Poea "The Tell-Tale Heart". (molcan2)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama