Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (319)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ukazuje se, že Scott Cooper potřebuje dohled studia jako sůl, protože největším problémem je právě jeho unylá a nenápaditá režie a neochota pustit nějaký materiál na podlahu střižny (obrazně řečeno). Příběh není špatný a především finále je hodně silné, jenže celkové vyšetřování nemá tah a potácí se od jedné stopy k druhé aniž by se budovalo napětí nebo cokoliv originálního. Naštěstí tu máme skvělého Balea, který to vyloženě táhne na svých bedrech. Melling Poea zvládl hodně přesvědčivě a Baleovi zdatně sekunduje. Shoreova hudba dělá polovinu atmosféry. Velká škoda, protože potenciál tu byl obrovský, zvláště s přihlédnutím ke skvělému rozuzlení. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kdo zná tvorbu Scotta Coopera, ví že netočí divácky přívětivé, ale zase pořádně atmosférické filmy. Bledé modré oko je pomalou, mysteriózní detektivkou s pokulhávajícím scénářem a odtažitými postavami. Zato s parádní atmosférou, která dokáže bez problému vtáhnout a i přes opravdu pomalé tempo, udržet diváka až do konce, přestože nebude uspokojen tak, jak by si asi přál i přes závěrečný zvrat. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ano, Harry Melling jako by skutečnému Edgaru Allanu Poeovi z bleděmodrého oka vypadl, jenže tím asi končí výčet zajímavých věcí ohledně tohoto filmu. Nebylo to špatné, to zas ne, ale už roky čekám na další adaptaci či film o svém oblíbeném americkém autorovi, který by mě zvedl z gauče. Tím posledním byla detektivka Havran s Johnem Cusackem před nějakými deseti lety. (1 404.) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Bale je fajn, casting se celkově povedl ,dobová výprava včetně neutěšené atmosféry taktéž a finální rozuzlení je poměrně překvapivé a solidní. Jenže k čemu to všechno je ve chvíli, kdy se celý film jen prapodivně líně vleče, nedokáže pořádně vtáhnout a většinu času spíš nudí než aby bavil. Při zkrácení a dobrou půl hodinku a přidání aspoň lehčího tempa by mohlo jít o fajnovou jednohubku. Takhle je to jen další z Netflix filmů, na který si za týden nikdo nevzpomene. což je vzhledem k nemalému potenciálu docela škoda...60% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Až príliš pomaly plynúca historická kriminálka, ktorý dokáže sľubný štart pretaviť len vo vcelku pôsobivé záverečné rozuzlenie. Všetko ostatné je však nakrútené až tak rutinne, nezúčastnene a bez výraznejšieho napätia, že lepší výsledok zachraňuje výhradne prítomnosť postavy E.A. Poa a obstojná hudba Howarda Shora. 50% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Hoci sa film odohráva v USA a postavy sú americké, väčšinu obsadenia tvoria Briti. (Arsenal83)
  • Netflix predkúpil práva na film za približne 55 miliónov USD. (Arsenal83)
  • Senátor John Fetterman a jeho manželka Gisele účinkujú v jednej zo scén filmu. S Baleom a Cooperom sa spriatelili v roku 2013 počas nakrúcania filmu Oheň ohňom v meste Braddock v Pensylvánii, kde bol Fetterman v tom čase starostom. Bale uviedol: "John má fantastickú tvár, zavalitú postavu... Tak som Scottovi povedal: 'Musíme ho mať v krčme... To je tvár, ktorá sa hodí do 30. rokov 19. storočia.'" (molcan2)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama