Reklama

Reklama

Třináct životů je film podle skutečné události, kterou sledoval celý svět. Strhující výpověď o záchraně thajského chlapeckého fotbalového týmu, který po přívalovém dešti zůstal uvězněn v zaplavené jeskyni Tham Luang. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (348)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NIKDY SE NEDOSTANOU VEN…“   Známej příběh. Tak proč na to koukat? A proč to má kurva takovýhle hodnocení? Všichni přeci víme, že… Aha. Tak vlastně takhle dopodrobna to neznám. Navíc mě neobtěžujou nějakejma srdceryvnejma monologama, ale jde o samotnou záchranu, takže kromě super obsazení si užívám i dosytnosti podvodních scén. A je to parádně dramatický! Z herců čiší profesionální pragmatismus a já obdivuju všechny ty lidi, kteří se zadarmo snažili pomoct. A jestli nevíte (jako já), kdo všechno tam zůstal, pak si možná i víc užijete ten záchranářskej adrenalin.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti.  2.) Parchanta mám v jeskyni.   /// Thx za titule „Pavla La Roch“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Filmy, zejména ty katastrofické, založené na skutečné události, mají tu výhodu, že nemusí příliš vymýšlet kostru příběhu, ale na druhou stranu z toho plyne nevýhoda, že divák zevrubně ví, co přijde, a tudíž film musí budovat napětí a atmosféru jinak. Třináct životů je skvělý příklad, jak to může fungovat. Všichni víme, že chlapci přežili, ale stejně cítíme každou vteřinu strach. Boj člověka s přírodou je starý jako člověk sám, ale tenhle snímek zase jednou ukázal, jak působivý ten boj vlastně je. Oproti přírodě jsme malí a bezmocní, a přesto jsme na ni vyzráli... Zkrátka dvě a čtvrt hodiny uplynou jako voda a tempo ani na chvíli nepoleví. Ron Howard dokázal ponor do hlubin jeskyně na obrazovku doslova přenést. 8/10 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě je mimořádně obtížné cokoli vytýkat. Tady totiž máme co do činění s mimořádně vydařeným kouskem filmařiny. Film funguje v naprosto všech kritériích. Téma je nesmírně zajímavé a inspirace dramatickým skutečným příběhem je třešničkou na dortu. Mortensen i Farrel jsou výborní a jejich role jsou velmi výrazné a hlavně zajímavé. O patos tady nezakopnete. Jedná se o velmi věcnou rekonstrukci celého procesu záchrany. Skvěle se zde pracuje s napětím a při průplavech úzkými štěrbinami jeskynního komplexu jsem se několikrát takřka posral strachy. Zvlášť bych vypíchl práci se zvukem, který když se vám pořádně prostorově rozezní v 7.1, tak to je vskutku balzám na uši. Ron Howard mi ve většině případů sedne a já jsem moc rád, že jsem se po velmi dlouhé době mohl s chutí podívat na opravdu povedený áčkový film, ve kterém odmítám pod mikroskopem hledat drobné chyby. Je zázrak v dnešní debilní době narazit na cokoli srovnatelné kvality. [90 %] ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bohužel už jenom seriózní nuda. Ani Howard už není co býval a tenhle film sice pracuje s atraktivním tématem a po řemeslné stránce mu nelze nic vytknout, ale hrozně to nudí až uspává celé je to takové neosobní a ke konci se to vleče víc než je zdrávo. Takže co naplat zase mi pustili jinej film než všem ostatním parchanti jedni.40% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bravo! Téma, které by sneslo tuny podbízivého patosu a nakonec zfilmováno způsobem, který svým poselstvím humanity (bez ironie) bere dech.  Howard zpracoval skutečný příběh o záchraně, který nemá, a vůbec je nepotřebuje, vedlejší motivy. Na ty máme jiná média, masmédia a miliardářská hovada.  Další svou grafomanii zde považuju za irelevantní a trochu netradičně v závěru zkrátka a jednoduše děkuji! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Při přípravě na svou roli Johna Volanthena absolvoval Colin Farrell potápěčský kurz, ze kterého získal kvalifikaci. (mikki089)
  • Natáčalo sa v Thajsku a Austrálii. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Reklama

Reklama