Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouhých letech strávených v exilu se do rodného města Prejnaru vrací zlotřilý upír Radu. Po příchodu zavraždí svého otce a ukradne mu drahocenný Kámen krve, jenž podle pověsti obsahuje krev svatých. Na scéně se však objevuje i jeho bratr Stephan, který za pomoci dvou amerických studentek plánuje překazit Raduovi ďábelské plány s kamenem. (Chatterer)

(více)

Recenze (18)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tady to začalo. První díl Subspecies je zajímavé směsice žánrů, která sice nenudí ale taky jsem z ní nebyl nějak na větvi. A já tak uzavírám jednu kapitolu kterou jsem si střádal poměrně dlouho. Celou sérii jsem viděl pěkně debilně nejdříve 3 díl pak Vampire Journals pak 2 díl a nakonec 1 díl. Je to zábavná série s naprosto dokonalým hradem a atmosférou a naprosto famozním záporákem, kdybych to viděl jako malej tak mám noční můry. Na druhou stranu tenhle film nemá moc co nabídnout. Takže ani tak nemůžu dát více jak 3*. Ale jsou to rozhodně dobré 3*. BTW Scrimm tu má úžasný háro. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod fajnučký ( hlavne vďaka tým malým démonom oživeným old schoolovou stop-motion animáciou ). A potom príde pre mňa jeden z najikonickejších záberov hororového žánru ( v rámci B kategórie ). Tri sličné devy nasadajú do starého trabanta a napredujú smerom k nebezpečenstvu číhajucemu v starých lesoch a hradoch Transylvánie. No proste brutal. Výborná výprava a atmosféra. Potom to ale začne strácať dych, na počudovanie som čakal, že sa tu niekto začne orgazmicky vyblázňovať v gore a make-up efektoch ( veď predsa len Full Moon Ent. ), ale ostala už len tá atmosféra a tej práve toto chýbalo. Ten pravý masaker. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Hodnej upir a zlej upir, shodou okolnosti brachove, bojuji v Rumunsku o jakysi Bloodstone. Do party k tomu maji tri studentky, jednoho dedu a Tall Mana v roli jejich otce. Uz na prvni pohled nejde o zadnou megapecku, ale tady jsme u Full Moon, takze staci nejake to nadro, par loutek a o zabavu je postarano. Nuda sice, predevsim v druhe polovine, vystrkluje ruzky, ale prezit se to da. Slintajici zaporak je slusne charismaticky a jeho dlouhatanske prsty ve spojeni se zajimavou hrou svetla a stinu obcas evokuji Nosferatu. Velka skoda, ze miniaturni postavicky dabliku jsou delane prevazne na pocitaci a to hodne neumele, Bandovci to umi mnohem lepe. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud drsnější verze všech těch Stmívání. Váhám mezi 3 a 4*, nakonec za zdařilé obrazové ztvárnění doplněné odpovídajícím hudebním doprovodem dám více. Temný les, silueta hradu, měsíc v úplňku, hřbitov, ruiny, kobky - pravá atmosféra gothického horroru. Ale i pohřeb je působivý a o noční slavnosti vycházející z tradic boje proti nemrtvým lze napsat jen to nejlepší. Sám zlotřilý upír je zdařilou kombinací Maxe Schrecka a Klause Kinského, včetně stínohry s obludnými pařáty. Jeho krvavé slintání bylo nechutné, což byl jistě záměr. Největší slabinu představují laciní prstoví démoni, s kterými by si mnohem lépe poradil i R.Harryhausen. Na rok 1991 jsou hrubě nevydaření. Snad jen drobnosti, jako třeba fakt, že americké studentky v životě neviděly trabant, ale jak sednou za volant, jedou bez problému (s neobvyklou řadící pákou), jsou drobnými kazy na kráse. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že i devadesátky uměly zajímavé a poutavé horrory. Problém tohohle jinak sympatického fláku je, že se vlastně nikam nevyvine a nesnaží se gradovat, to nejlepší ukáže hned na začátku (parádní úvodní scéna s hádkou otce upíra s nezvedeným synem upírem) a pak už to jen opakuje. Hlavní záporák je naprosto perfektní, funkční a strašidelný. Herecky je to fajn, trojice dívek se snaží, krev teče, atmosféra starých opuštěných hradů funguje. A kdy jste naposled viděli trabanta v upírském horroru? Jen kdyby se to ve druhé půli tolik nekamarádilo s náznaky nudy. Obecně vzato ale velmi potěšující snímek. 3.5* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Album "Nightwing", od švédskej black metalovej skupiny Marduk z roku 1998, má na obale znázornený ústredný motív z tohto filmu. Navyše rovnomenná skladba "Nightwing" je o hlavnom hrdinovi Raduovi (Anders Hove). (beso74)
  • Malí prisluhovači, zvaní tiež subspecies, boli použití z projektu The Subterraneans, ktorý sa zrodil ešte v 80. rokoch. Charles Band ho plánoval natočiť ešte pod hlavičkou svojho predošlého štúdia - Empire International v Ríme. (beso74)

Reklama

Reklama