Reklama

Reklama

Red Force 4

  • Hongkong Wong ga si je ji IV: Jik gik jing yan (více)

Obsahy(1)

Příběh začíná v Seattlu, kde místní policie dostane posilu z Hongkongu v podobě inspektorky Madam Yeung Lai-Ching (Cynthia Khan). Nedobrovolně má s inspektorkou spolupracovat i seattleský policista Donny Yan (Donnie Yen). Mají za úkol sledovat a zatknout hongkongské drogové dealery. Pátrání nečekaně dopadne tak, že inspektorce Yeung hlavní šéf drogového gangu (Yuen Shun-Yee) uteče a Donnyho parťák Peter Woods (Blaine Lamoureux) je zabit při přestřelce. Do přestřelky se ve špatné době a na špatném místě nechtěně zaplete dělník a dlouhodobý imigrant Luk Wan-Ting (Yuen Yat-Chor). Ten se stává hlavním podezřelým jak pro policii, tak zároveň jako nepohodlný svědek a hlavní terč i pro mafiány, kteří na něj pošlou zabijáky s cílem za každou cenu svědka umlčet. Lukovi se podaří před ostatními utéct a ze strachu se vrací do Hongkongu, kde žije jeho matka (Lisa Chiao). Tam je ihned po příjezdu dopaden inspektorkou Yeung s Donnym. Po nečekaném útoku nájemných vrahů, kterým se tentokrát podaří Luka postřelit, takže skončí v nemocnici, dostane Madam Yeung podezření, že někdo v řadách policie je zrádcem, který vyzrazuje informace mafiánům. Tvrdohlavý Donny však této teorii odmítá uvěřit a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. (tequilla)

(více)

Recenze (57)

kikuka 

všechny recenze uživatele

Ale ked sa sústredíte iba na čínštinu, mala by som pridať jeden bodík, lebo hovoria zreteľne, pomaly a konzultovali to predbežne s mojími učiteľkami :). .. Normálne som rozumela. Je fasa dopozerávať si tieto starinky a spätne porovnávať vývoj choreografií pre Donnieho Yena..... A choreografií celkovo..... A napríklad aj to, že kam sa, sakra, podeli všetky kick-ass girls, že ich toľko nevídam? Je chyba v mojom vzdelaní?....Ale ved tamtie babizne som poznala po mene, hoci som "Forcy" mala ako mladá slečna zatrhnuté... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Minule štafetu převzala Cynthia Khan a ohánět se umí samozřejmě dál parádně. A od své (tematicky rozhodně ne vzdálené) série Tygří klec si pro jednou odskočil legendární Woo-Ping Yuen. Další z mnoha porevolučních VHS úlovků, který sice oplývá poměrně významnou osobností na režisérském postu, ovšem všechny ty ukňourané dialogy, infantilní joky a typicky podivné asijské emoce k tomu asi musí patřit. Naštěstí ale zůstává akční nálož a choreograficky poutavá řežba, třeba ta s vlasatým Michaelem Woodsem v červeném tílku. PS: Cool schovávaná na veřejném osvětlení. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo obstojí, je charizma mladého Jena. Príbeh ma vôbec nebavil, vlastne to boli len prestávky medzi akčnými súbojmi, ktorých je požehnane, možno by neuškodilo, keby ich bolo aj menej. Kvalita choreografií súbojov je nerovnaká a väčšinou prevládajú veru podivné kúsky. Chlapci a iritujúce dievča dostávajú kopy a údery, po intezite (aj grimasách) ktorých aktéri by mali polámané kostičky, oni nahodia iba trápny úšklek a vyskočia, ako by im nič nebolo. A toto stále dookola. Zbytok hercov je slabší podpriemer. Do toho pár kvázi komických prvkov, ako keby sme boli v jackiechanových komédiách. Tempo je fajn, ale to samé o sebe nestačí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poctivé hongkongské řemeslo konce 80. let, ze stejného roku jako první dvě ULTRA FORCE. Film režíroval Yuen Woo-ping a kraluje mu souhvězdí Cynthia Khan, Michael Wong (RED FORCE, KONTRABAND) a Woo-pingův oblíbenec, mladý Donnie Yen. Jednoduchá zápletka o ochraně nepohodlného svědka dvěma rozdílnými policisty je doslova narvaná solidními bitkami a honičkami - dobrý bizár je honička na motorkách, jejichž řidiči se spolu za jízdy šermují lopatou a a palicí a pak bitka v temné uličce, kde Donnie bojuje s bělošským záporákem s pozoruhodnými pohyby a komickým hereckým projevem. A najdou se tu i vypjaté melodramatické momenty jako scéna, v níž se Cynthia Khan vydává při návštěvě matky svědka za jeho snoubenku a snaží se přitom zamaskovat, že jsou k sobě připoutáni želízky, aby se stará žena nedozvěděla, že její syn byl zatčen policií. Chybí tomu lehkost a vtip první ULTRA FORCE a barvité finále jedničky RED FORCE, ale jinak jde o hustoakční pohodový díl plný zpomalených kopů do hrudníku. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Naprostá extratřída v celé šestidílné sérii, zábavička jak hrom. Kam dál ještě můžeme zajít, co se bojové choreografie týče? Tento film je bezpochyby, minimálně po stránce bitek dokonalý, tvůrci byli opět velice vynalézaví a tak každá další rvačka znovu bere dech a to až do samého konce. Tyto snímky nás nutí přemýšlet, proč se lidé jako Seagal nebo Van Damme vůbec proslavili. 90% ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama