Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt vtipnej nářez a hodně Jackieho jokeů je opravdu vtipnejch. Skoro až Jim Carreyovskejch rozměrů. Bitky jsou dobrý a filmu ,kde je týpek s poskakujícíma kozama a HLAVNĚ týpek co bojuje jen hlavou, nemůžete dát méně než plné hodnocení. Teď jsem měl možnost to vidět i s českym dabingem od AV studio Praha z roku 1997 a byl to nářez. Fakt dlouho jsem se takhle nezagebil filmovejm hláškám, jak tady. Fakt skvěle odvedená práce. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan v nejlepší formě a krom něj jsou v nejlepší formě všichni ostatní herci. Naprosto fantastický je tatík Woo-ping Yuena (jméno neznám), který hraje opileckého mistra. Styl osmi opilých bohů je dokonalý, zejména styl bohyně Ho. Ten si Jackie užil. Předvedené styly ostatních zúčastněných jsou originální a skvělé, ať je to borec, který mlátí soupeře jen hlavou nebo tyčko-bambusový maniak. Propagace alkoholismu největšího ražení a to já můžu. A Jackie je opravdu fantastický nímand a pouliční rváč. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená akčná kung-fu komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý je síce celkom schopný v bojovom umení, ale kvôli svojmu nezodpovednému prístupu sa v ničom nezlepšuje a život je pre neho len zábava, čo sa jeho otcovi nepáči a tak ho pošle za najlepším majstrom. Mladík po tom netúži a tak majstrovi ujde, no keď od potulného bojovníka dostane riadnu príučku, mladík si uvedomí svoje chyby a rozhodne sa u majstra učiť nevediac o tom, že novonadobudnuté schopnosti bude nutne potrebovať. Spracovanie sa mi páči, úvodná trištvrtehodina sa nesie v čisto zábavnom duchu, mladík robí rôzne hlúposti striedané s rôznymi súbojmi, potom už dostane skutočnú príučku, začne sa dlhý a výborný tréning a nové schopnosti skvelo zúročí v záverečnej dvadsaťminútovke. Za celý čas tu nie je žiadne slabšie miesto, celý film si drží slušný štandard. Akce je tu dosť a je veľmi dobrá. Súboje sú spočiatku ešte také jednoduchšie a pomalšie, ale stále sa zlepšujú a tie neskoršie sú už prvotriedne. Väčšina z nich má výbornú choreografiu, sú nápadité a vyniká v nich najlepšia forma Jackieho Chana. Najviac sa mi páčia posledné dva súboje, ktoré sú rozhodne vrcholom filmu, zábavný súboj s bojovníkom používajúcim hlavne hlavu, no všetka akcia je kvalitná. A nič sa nedá vytknúť ani tréningu, ten je perfektný a jeho niektoré časti sú nezabudnuteľné. Herecké obsadenie je takmer rovnaké, ako aj vo filme Škola hada z toho istého roku a tak opäť hlavná pozornosť stojí na trojici Jackie Chan na vrchole síl, Yuen Siu Tien ako jeho zábavný majster tentokrát používajúci aj štýl opilca a hlavný záporák Hwang Jang Lee, no ten tu má o niečo menej priestoru. A nesklamú ani zvyšné postavy. Totožný je aj režisér Yuen Woo-ping, ktorý si drží ten istý štandard, takže tu nemám čo vytknúť a technická stránka je na tom rovnako. Majstrov syn je podobne kvalitný akčný film ako aj tohoročná Škola hada, oba sú to vrcholy Chanovej klasickej kung-fu tvorby. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 77%. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Geniální souboje, opilecké kung fu je masakrální záležiost, bitky jsou správně akční a nepostrádají lehce absurdní humor, podobně jako celý film, děj opravdu není to hlavní. Akční nářez s fantastickým Jackiem. Člověk je po shlédnutí tak nějak příjemně nabuzen, asi se večer pudu ožrat a pak vymlátím hospodu:D ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Připijím na tuto nacamranou kung-fu ódu na ranní podroušené návraty z restauračních zařízením, kterou si Chan vychutnává plnými doušky až do dna. A já spolu s ním. Rozhodně najdete smysluplnější kung-fu filmy. Pravděpodobně i vtipnější kung-fu filmy "jsou tam někde venku". Když si dáte hodně záležet, tak možná i nějaký podobně ujetý by se našel. Ovšem nápaditější choreografii, abyste v žánru na choreografii založeném pohledali. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o raný milník v kung-fu komedii, díky které se Jackie Chan (Wong Fei-Hung) proslavil. Chanův honorář byl 50 000 hongkongských dolarů. (Peter-1307)
  • Podliaka hrá Hwang Jang Lee, kórejský špecialista na Taekwondo, známy svojimi kopmi, čo presvedčivo ukázal aj v snímke. Avšak treba podotknúť, že filmom prezentovaný systém "kop diabla" je len fikciou. (Peter-1307)

Reklama

Reklama