Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

majxik 

všechny recenze uživatele

Na mě tento druh humoru moc nezabíra, a zachraňuje to leda Jackie Chan se svym charismatem... ale bohužel jinak nic moc... často jsou vidět chvaty které jsou 5cm od cíle a cíl i tak odletí přes pulku placu... sice je to nejspíše problém techniky z 78roku, ale i tak mi to příliš kazilo dojem než abych si to mohl opravdu vychutnat. Možná v tom hraje i roli že jsem zrovna nedávno viděl IP mana který je přeci jen o nějakou dimenzi vedle... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kung fu klasika s Jackie Chanem a jeho smyslem pro humor. Jen to mohlo být o něco kratší a některé scény jsem ne vždy chápal (třeba když se někdo nají v hospodě zadarmo a pak zmlátí majitele). Jinak je příběh o namyšleném mladíkovi, který zjistí, že až tak dobrý skutečně není (scéna jeho totálního pokoření v chrámu od nájemného zabijáka je jednou z nejsilnějších ve filmu) a konečně se začne učit. Samotné výkony bojového umění jsou na vynikající výši a obdivuju ty lidi, že dovedou podle mne naprosto neuvěřitelné věci. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Mistrovský mix humoru a perfektní akce. Choreografie bojových scén je naprosto neuvěřitelná - kung-fu filmů už jsem viděl víc, ale pohled na "opilý" bojový styl v podání Jackieho Chana nemá obdoby - je to způsob boje plný humoru, zdánlivé neohrabanosti a baletní ladnosti.Yuen Woo-ping dokazuje, že skutečně kvalitní snímek se nemusí nutně opírat o propracovaný scénář... co si budeme povídat, děj je dost slaboduchý. Gejzír neuvěřitelných nápadů však dává na tento malý nedostatek zapomenout. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem příznivcem tradičního kung fu, ani hongkongských kung fu mlátiček, zde opravdu nejde nic vytknout a v rámci žánru jako takového, hodnotit plným počtem. Excelentní kamera a prostředí dává vyniknout v podstatě jedné nekončící kung fu řežbě, Jackie Chan je v dokonalé formě, kterou je třeba opravdu ocenit, komediální prvky se kupodivu líbily občas i mě a skutečně jsem se od srdce zasmál, "fighty" mají minimum "prostřihů", prostě paráda. Jak říkám, nemusím toto tradiční kung fu, nemusím ani Jackieho, nemusím asijský humor, ale tohle je naprostý vrchol toho, co v tomto žánru bylo kdy natočeno. "Druhý díl", který jsem viděl dříve je sice ok, ale to kouzlo 70. let prostě postrádá a už to není ono. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanynka kung fu, takže na film jsem se podívala hlavně proto, abych si doplnila vzdělání. A taky proto, že jsem před lety překládala pro nějaký časopis rozhovor s Jackiem Chanem, kde se mluvilo o opilém stylu, a byla jsem zvědavá, jak to vypadá. Tedy balet to byl skvostný, o tom žádná: co ti chlapi (a žena) předváděli a jak si ohýbali fyzikální zákony, to bylo k neuvěření. Jen toho na mě bylo až moc a časem jsem se přistihla, že ty souboje přestávám vnímat a bezmyšlenkovitě sahám po něčem ke čtení. Komická stránka filmu mě poněkud iritovala, vtípky mi připadaly dětinské a prvoplánové. A ten opilý styl? Původně jsem si myslela, že ta opilost bude jen předstíraná, ale když jsem pak viděla, jak se Jackie prolívá litry vína a pak bez mrknutí vyřídí protivníka, bylo to pro mě už trochu moc přitažené za vlasy. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Jackie Chan (Wong Fei-Hung) málem přišel o oko, když ho Jang Lee Hwang (Jim Ti-Sam) během závěrečné bojové scény kopl do hlavy. Když se to Hwang dozvěděl, odmítl záběr opakovat. (CrypzzXD)
  • Hlavná postava Wong Fei-hung bol v skutočnom živote predstaviteľ bojového umenia a tradičnej čínskej medicíny. Žil v období konca vlády dynastie Qing. (Peter-1307)

Reklama

Reklama