Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Bláznivá akční komedie složená ze skvělých scén kung-fu zápasů. Jednoduchý naivní příběh je zcela podřízen snaze dostat do filmu co nejvíce divokých a originálních soubojů. Stejně jako ve většině Chanových filmů je zde neskutečné množství skvělých sportovních výkonů, téměř žádná krev a spousta vtipných hlášek. Některé scény jsou ve stylu grotesky. Chanovy pohybové schopnosti jsou na takové úrovni, že pokud by je využil v mužské gymnastice na olympiádě, určitě by stál na bedně. Zvládnutí skvělé choreografie akčních scén, pohybové schopnosti a komediální talent právem vynesly Chana mezi špičkové reprezentanty bojovníků v rámci žánru. Tyto filmy mě baví. Odpouštím jim jejich nedokonalost a naivitu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Společně s Mladým mistrem asi vrchol Chanovy kung-fu tvorby. Tréninkové metody, o kterých se nesní ani patriarchům shaolinského chrámu, a absolutně neuvěřitelně vyparáděná choreografie soubojů. Chanovo tělo se kroutí do nelidských tvarů, padá, vstává a zase padá, metá přemety na desítky způsobů, prohýbá bedra v ladných sklopkách a betonovými prsty a zápěstími uštědřuje rány do nechráněných soupeřových míst. I v dnešní době koukám na Jackieho "kouzla" s otevřenou hubou, protože tenhle blázen působí opravdu jako totální šrotovací mašina, která možná schytá hodně ran, ale vždycky najde sílu otevřít pusu, spolykat pár doušků vína a rozjet komba z jiné galaxie... ne... rovnou z jiného vesmíru... protože pokud existuje nějaký jiný vesmír, než ten, ve kterém žijeme, tak z něj pochází Jackie Chan... smekám před tímhle výjimečným bojovým talentem, který nám celou svojí filmovou kariéru předvádí, že pohybové schopnosti člověka se tréninkem stávají nekonečné... ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jeden z tradičních filmů Jackieho Chana, kterými se prezentoval na přelomu 70. a 80. let, než se v roce 1985 proslavil akční a ve vážnějším tónu vedenou Police Story. Mistrův syn můžeme z celkového hlediska tvorby Jackieho Chana indentifikovat na základě typických prvků jako jsou např. humor přecházející v určtých momentech až do absurdna nebo promyšlený systém soubojů. V roce 1994 natočil neméně povedené pokračování Legenda o opilém Mistrovi, které mimo zhostení se hlavní role i spolurežíroval. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V dobe svojho vzniku určite veľký hit a keby som film videl v tých časoch tak by ma určite oslovil oveľa viac. Z dnešného pohľadu stále pozerateľné i vtipné, ale film pôsobí trochu zastarale. Jackie Chan je v bojových scénach dokonalý ale ako herec tradične veľmi priemerný, ale to až tak nevadí, má to čím kompenzovať. Deti sa bavili podstatne lepšie ako ja, ale možno i vďaka ich smiechu som sa dobre bavil i ja. Príjemná oddychovka, nič viac. 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co se tyce souboju tak to je Jackieho nejlepsi film. Jackie se skoro po celou dobu filmu rve a do toho dela ruzne vice ci mene vtipne uchylarny. Soubojum neni co vytknout at uz de o mistry (tyce, rukou, hlavy, nohou) nebo jen o obycejne poulicni rvacky. Jackie je uzasne ohebnej a kdyz ke konci zacne pouzivat styl osmi opilych bohu a hlavne slecny Ho tak to nema chybu. Pokud bych mel film hodnotit jako normalni film, tak by to bylo tak za 2*, protoze dej je mirne receno o nicem a hudba taky za moc nestoji. Pokud ale film hodnotim jako mix grotesky a vybornejch souboju tak to je za 5* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Film spopularizoval bojové umenie Zui Quan (opitá päsť) vo svete. (Peter-1307)
  • Vo filme bolo predstavených viacero štýlov bojových umení:
    - Hung Ga podľa Wong Fei-hunga a jeho otca Wong Kei-yinga
    - štýly hada, tigra a žeriava vychádzajú z Hung Ga so vzťahom k Fujian (Biely žeriav), Lama Pai (Tibetský biely žeriav), čierny tiger a štýl hada z kung-fu
    - štýl opice, populárny ako prvok bojového umenia severnej Číny je tu predstavený tiež veľmi podrobne a vieryhodne
    - štýl opitá päsť
    - štýl taoistických ôsmich nesmrteľných. (Peter-1307)

Reklama

Reklama