Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanynka kung fu, takže na film jsem se podívala hlavně proto, abych si doplnila vzdělání. A taky proto, že jsem před lety překládala pro nějaký časopis rozhovor s Jackiem Chanem, kde se mluvilo o opilém stylu, a byla jsem zvědavá, jak to vypadá. Tedy balet to byl skvostný, o tom žádná: co ti chlapi (a žena) předváděli a jak si ohýbali fyzikální zákony, to bylo k neuvěření. Jen toho na mě bylo až moc a časem jsem se přistihla, že ty souboje přestávám vnímat a bezmyšlenkovitě sahám po něčem ke čtení. Komická stránka filmu mě poněkud iritovala, vtípky mi připadaly dětinské a prvoplánové. A ten opilý styl? Původně jsem si myslela, že ta opilost bude jen předstíraná, ale když jsem pak viděla, jak se Jackie prolívá litry vína a pak bez mrknutí vyřídí protivníka, bylo to pro mě už trochu moc přitažené za vlasy. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná záležitost, nic takového už dneska nikdo nenatočí. Srovnávat by se dalo možná tak s filmem Ong-bak, ale to už je přecejen něco jiného - thajský box a navíc se bere moc vážně (když nepočítám honičku s tuk-tuky). Toto je opravdu nejlepší bojový film, co jsem kdy viděl, 24letý Jacky Chan ve vrcholné formě, nepřetržitá akce od začátku do konce. Samozřejmě, už z toho vyplývá, že děj to mít ani nemůže, ale to je vlastně dobře - kradl by čas soubojům. PS: Freddie Wong?? WTF?? ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Opäť som raz doplatil na môj zámer pozerať iba filmy, ktoré majú viac ako 80 %. Viac ich totiž do nástupu demencie nestihnem pozrieť. Nevšimol som si, že je to film s Jackie Chanom. Už som s ním nejaké videl a Majstrov syn sa od nich v ničom nelíši. Majú mnoho spoločných znakov s pornom. Rovnako úbohučký dej, dominujúce "akcie" a málo vtipu. Nedokázal som ho dopozerať do konca a som presvedčený, že som o nič neprišiel. Uznávam, že je množstvo divákov, ktorým sa tento žáner páči a ak by existovali žánrové kategórie, asi by sa ocitol na primeranej priečke rebríčka. Ale dať tomuto filmu päť hviezdičiek a zaradiť ho po boku 190 filmov, ktoré som videl počas uplynulých 55 rokov, to odo mňa nemôže nikto chcieť. Aj keby som mal byť jediný v ČSFD. Škoda, že môj 1500. komentár pripadol na takýto film. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem příznivcem tradičního kung fu, ani hongkongských kung fu mlátiček, zde opravdu nejde nic vytknout a v rámci žánru jako takového, hodnotit plným počtem. Excelentní kamera a prostředí dává vyniknout v podstatě jedné nekončící kung fu řežbě, Jackie Chan je v dokonalé formě, kterou je třeba opravdu ocenit, komediální prvky se kupodivu líbily občas i mě a skutečně jsem se od srdce zasmál, "fighty" mají minimum "prostřihů", prostě paráda. Jak říkám, nemusím toto tradiční kung fu, nemusím ani Jackieho, nemusím asijský humor, ale tohle je naprostý vrchol toho, co v tomto žánru bylo kdy natočeno. "Druhý díl", který jsem viděl dříve je sice ok, ale to kouzlo 70. let prostě postrádá a už to není ono. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co se tyce souboju tak to je Jackieho nejlepsi film. Jackie se skoro po celou dobu filmu rve a do toho dela ruzne vice ci mene vtipne uchylarny. Soubojum neni co vytknout at uz de o mistry (tyce, rukou, hlavy, nohou) nebo jen o obycejne poulicni rvacky. Jackie je uzasne ohebnej a kdyz ke konci zacne pouzivat styl osmi opilych bohu a hlavne slecny Ho tak to nema chybu. Pokud bych mel film hodnotit jako normalni film, tak by to bylo tak za 2*, protoze dej je mirne receno o nicem a hudba taky za moc nestoji. Pokud ale film hodnotim jako mix grotesky a vybornejch souboju tak to je za 5* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o raný milník v kung-fu komedii, díky které se Jackie Chan (Wong Fei-Hung) proslavil. Chanův honorář byl 50 000 hongkongských dolarů. (Peter-1307)
  • Hlavná postava Wong Fei-hung bol v skutočnom živote predstaviteľ bojového umenia a tradičnej čínskej medicíny. Žil v období konca vlády dynastie Qing. (Peter-1307)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno