Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se snažil dokoukat LEGENDU, než ji HBO GO na konci února stáhne z nabídky (sekce Poslední šance). Ale nešlo to. Sled neuvěřitelně trapných scének, fackovacího bojového umění a tzv. "čekací akční choreografie" kdy jeden džudista čeká vždy vteřinu na toho druhého, než ten stihne provést nový chvat, mě dokonale odradily... Všem, co se to před třiceti lety líbilo, to hrozně moc přeju, ale moc by mě zajímal názor někoho, kdo si to dneska pustí znovu a nechá si dobrovolně pošlapat nostalgické vzpomínky. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Tak tu asi to hvězdné hodnocení srazím. Jackie Chan je ukňouraný fracek, který se ani za mák nepoučí ze svých chyb a jeho učitel, starý opilec, který se až po džberu vína udrží na nohou měl být prý tím nejtvrdším učitelem Číny, haha. Sice tu jsou vtipné momenty, bitek by mohlo být méně, a hlavně zápletka by nemusela být tak jednoduchá a přímočará...ale chápu, to se od kung-fu filmů přece očekává:) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Není to žádná velká pecka. Ale zase na druhou stranu koukatelný nadprůměr té doby. Jackie Chan byl skvělý, skvělé souboje, docela i příběh. To vše je v naprostém pořádku. Hluchých míst je málo. Co mi nejvíc vadilo, byla komediální stránka filmu, která to trochu srazila. Vtipné scény ? Spíš trapné. Ale nevadí. Přesto tu čtvrtou hvězdu s odř.ušima dám. Celkově to vidím na dobrých 70% = **** ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Bláznivá akční komedie složená ze skvělých scén kung-fu zápasů. Jednoduchý naivní příběh je zcela podřízen snaze dostat do filmu co nejvíce divokých a originálních soubojů. Stejně jako ve většině Chanových filmů je zde neskutečné množství skvělých sportovních výkonů, téměř žádná krev a spousta vtipných hlášek. Některé scény jsou ve stylu grotesky. Chanovy pohybové schopnosti jsou na takové úrovni, že pokud by je využil v mužské gymnastice na olympiádě, určitě by stál na bedně. Zvládnutí skvělé choreografie akčních scén, pohybové schopnosti a komediální talent právem vynesly Chana mezi špičkové reprezentanty bojovníků v rámci žánru. Tyto filmy mě baví. Odpouštím jim jejich nedokonalost a naivitu. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Scénář je tady vlastně až druhořadá záležitost, která slouží k tomu, aby ty mistrovské kung-fu souboje, které tady uvidíte, byly zabaleny do nějakého celku. I přesto vám to nebude vůbec vadit, protože scénář je tady opravdu to poslední, co vás bude zajímat. Film je skrz naskrz prošpikovaný dokonalými kung-fu bitvami, které jsou spolu pospojované vtipnými scénkami, a tak se divák ani chvíli nenudí. Zaujaly mě zde zvukové efekty, které se u soubojů objevovaly. Opravdu asi jeden z nejlepších Jackieho filmů. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Film spopularizoval bojové umenie Zui Quan (opitá päsť) vo svete. (Peter-1307)
  • Jedná se o raný milník v kung-fu komedii, díky které se Jackie Chan (Wong Fei-Hung) proslavil. Chanův honorář byl 50 000 hongkongských dolarů. (Peter-1307)

Reklama

Reklama