Reklama

Reklama

Pracovnice IT oddělení trpící agorafobií najde nahrávku násilného trestného činu a nahlásí ji svým nadřízeným. Uvědomuje si však, že bude muset opustit svůj byt, aby mohl být zločin vyšetřen. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (139)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Okno do dvora (1954) sa dočkalo ďalšej verzie. Zoë Kravitz je pre mňa zatiaľ neokukanou tvárou. Keď však za rok 2022 má na svojom konte film so Soderberghom a aj nového Batmana, tak je jasné, že kariéra mení parametre. KIMI je tuctový film pohrávajúci si s myšlienkami o dlhej ruke internetových vychytávok. Bohužiaľ zápletka je pomerne dosť predvídateľná a všetky negatívne postavy pôsobia ako priveľkí amatéri. Druhý problém bola agorafóbia. V určitých momentoch Zoë neotvorí dvere svojho bytu, pretože už len myšlienkou na to dostane panický záchvat a v iných momentoch už pobehuje po meste, a na agorafóbiu si skôr už len občas spomenie. Záver nabral akčnejší rozmer, čo bolo fajn, ale vlastne zasa len podtrhol spomínaný amatérizmus zloduchov. Nevyvážené, málo premyslené, kvalitne natočené a so zaujímavou Zoë. Z posledných 10 filmov, ktoré som od Soderbergha videl, radím KIMI medzi 3 najslabšie. Spolu s Informátor! a High Flying Bird. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Jak je druhá půlka filmu super, tak je ta první nudná. Do poloviny to má i přes skromnou stopáž regulérně seriálové tempo. Až jsem si začal klást otázku, jestli to vůbec má nějakou dějovou linku. Má, a dokonce nosnou, jenže se k ní člověk musí pronudit. Za odměnu dostane thrillerovou pasáž, která mohla být temnější. Antagonisté vypadají (a trošku se i chovají) jako Pat a Mat. A to je škoda. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Kimi je počítačový asistent podobný Alexe. Angela Childs (Zoë Kravitz) pracuje pre túto spoločnosť na monitorovaní jednotlivých nahrávok a zdokonaľuje program Kimi. So svojou agorafóbiou (nie je schopná ísť von) je pre túto prácu dokonalá. Angela narazí na nahrávku, kde si myslí, že odhalila zločin. Režisér Steven Soderbergh prináša dobre spracovaný film. V súlade s ostatnými filmami Stevena Soderbergha. So Soderberghom presne viete, čo dostanete, zaoblené postavy, žiadne vizuálne efekty, ktoré by zbytočne rozptyľovali pozornosť a súbor dobrých hercov. Trochu mi to pripomenulo modernú verziu filmu Okno do dvora, ale s post covidovym pozadím a využitím moderných informačných technológií. Remeselné spracovanie filmu je na vysokej úrovni. Napríklad kinematografia používa rôzne zábery a kompozície, aby udržala zábavu na vysokej úrovni a emócie boli hmatateľné. V Angelinom byte sú zábery extrémne detailné a vyjadrujú dôležitosť a angažovanosť diváka. Vonku má zas kamera nestabilné pohyby, ktoré vyjadrujú intenzívnu úzkosť. Navyše, strih efektívne zodpovedá Angelinej duševnej situácii, zvuk sa symbolicky odráža z jej perspektívy a hudba je zvláštne priliehavá. Čo je mínus filmu je rozporuplnosť herectva. Krävitz optimalizuje svoju rolu, ale jej materiál je v jednej polohe. Snaží sa pridávať vrstvy, ale scenáru chýba jasný oblúk, čo stagnuje jej výkon. K tomu je vedľajšie obsadenie slabé. 6,5/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Minimalistickej thriller za pár korun s výbornou Zoë. Steven má podobně nenákladnejch filmů už několik. A umí je. Zpočátku dost nudná záležitost s neuvěřitelně otravnou větou. Kimi! I am here!. Postupně se to ale stejně jako hlavní hrdinka osměluje, a konec už je naprosto ok. Ne každej dokáže natočit film s rouškama v lockdownu, aby měl nějakou úroveň. 60%. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

S. Soderbergh má za sebou skvělý filmy, ale taky je fakt, že v poslední době (cca deset let) se mu nějak nedaří dosahovat předchozích úspěchů. A bohužel podobně je tomu i tady. Já vlastně nevím, co si z filmu KIMI mám odnést?! Za mě je to nudnej, nezáživnej a pomalej snímek naprosto o ničem. Ano, naráží na (post)covidovou dobu, naráží na metoo (to už začíná být v USA folklór), stejně jako moderní technologie, který nás neustále sledujou, popř. na přehlížení zločinů velkýma korporacema, aby nebylo narušený jejich PR. Ale nepřináší to nic novýho a ani nám to není předkládaný zajímavým způsobem. Na KIMI jsem se podíval a za týden zapomenu, že jsem to viděl a už to hlavně vůbec nebudu potřebovat vidět znovu. Tak to prostě je... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v amerických městech Seattle a Los Angeles. (BMW12)

Související novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Reklama

Reklama