Reklama

Reklama

Pracovnice IT oddělení trpící agorafobií najde nahrávku násilného trestného činu a nahlásí ji svým nadřízeným. Uvědomuje si však, že bude muset opustit svůj byt, aby mohl být zločin vyšetřen. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (139)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka umí hezky mávat ručičkama, jako malé dítě, když se mu něco líbí, po aplikaci desinfekce. Asi jí to pálí či co, ale to je za mě asi tak všechno co předvedla. Vůbec tam není vykreslena ta její fobie, tedy strach vyjít z bytu. Je to naprostá pohodička, skoro, jako by byla na home office doma. No a k velkolepému finále se vyjadřovat vůbec nebudu, to prostě nemá smysl. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Absolútne o ničom! High-tech verzia hitchcockovho Okna do dvora krížená so Soderberghovým Unsane. Vizuálny nezaujímavý, lacný thiller s od prvej do poslednej minúty predvídateľným príbehom, navyše bez jediného momentu prekvapenia, jedinej napätej scény, aj pri pomerne krátkej stopáži bez tempa alebo čohokoľvek čo by sa ten film snažilo vytiahnuť z podpriemeru. Pozerateľné len vďaka Zoë Kravitz. Inak to celé pôsobí skôr ako taká povinná jazda začinajúceho režiséra, ktorý si po škole musí natočiť nejaký ten nízkorozpočtový thriller, na ktorý si však nikto nikdy nespomenie. Nepekný pohľad pozerať na to kam to Soderbergh po tých rokoch dopracoval. Ale prekvapenie to nie je, keďže vyslovene dobrý film nenatočil už dobrých desať rokov. CELKOVO: 4/10 ()

Reklama

PTomA 

všechny recenze uživatele

Soderbergh vyrostl ve vyspělého režiséra, který vedle Ritchieho zažívá hojnou smršť pecek. KIMI není výjimkou a opět jsme dostali pecku. Krátky, ale efektivní thriller z dnešní doby koronaviru a jak nás jako lidi mění. Soderbergh si dává na čas, ale ví kdy a jak zaujmout a strhnout. Hned na začátku roku ohromná pecička. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

V posledních 10 minutách si typka dobře poradila s nájemnými vrahy, ale bylo mi vlastně jedno, kdo to schytá a 70 minut před tímto závěrem je ukecanou komorní nudou o týpce bojící se opustit byt a pracující z domova jako IT pracovnice vyhodnocující verbální pokyny pro KIMI (variace Siri nebo Alexi). Tato protagonistka objeví nějaký znepokojující záznam napadené ženy a tak ho nejdřív vyhodnocuje a zjišťuje info, pak se to snaží nahlásit u zkorumpovaných nadřízených, pak utíká, pak bojuje, pak happy end. Důvod, proč to nefunguje, tkví v tom, že moc nepřilneme k protagonistce i v tom, že oběti a padouši nemají v příběhu takřka žádný prostor. Navíc to má poněkud ohranej příběh, kombinující hitchcockovo Okno do Dvora s filmy odehrávajících se na obrazovce monitoru jako je třeba Pátrání. Mnoho napětí to ale nevygenerovalo... ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Námet síce nie je originálny, bola tu ale dosť veľká šanca a možno aj očakávania, že s využitím kovidového podmazu by mohol vzniknúť celkom zaujímavý film. Nestalo sa. Nech sa tu všetci snažia, ako všemožne môžu, tento rádoby thriller bol pochovaný odfláknutým scenárom. Dejová línia je úplne plochá a chýba tu akékoľvek napätie, zvrat, či prekvapenie. Druhá polovica filmu sa potom už len zlepila do série scén, ktoré som videla v iných filmoch. Dokonca som mala miestami pocit, že počujem hudbu z Votrelca 1. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v amerických městech Seattle a Los Angeles. (BMW12)

Související novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Reklama

Reklama