Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

Maq 

všechny recenze uživatele

Mainstreamové drama, ale vysoko nad běžným standardem. Zemeckis dlouho vystačí s nejasnými náznaky, pracuje s napětím a tísní z neurčitého, a dělá to skvěle. Teprve poslední čtvrthodina se zvrtne v obyčejné nastavované "vyvrcholení". Spoiler: Kdyby oba z té koupelny nevyšli živí, byla by to elitní záležitost. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu som čakal len veľmi málo, t.j. hlavne nudu, klišé a otrepaný filmový príbeh - proste nudnú kravinu. Trailer, ktorý som pred filmom videl, mi poskytol o filme takýto nelichotivý obraz. Ale keď sa začal film, úškleb opadol a začal som film vnímať pozitívne. Nie je to nič svetoborného, originálneho, na čo by sa spomínalo s úctou aj po dlhých rokoch, avšak film mal dobré napätie, čiže atmosféru, herci sú dobrí a to hlavne Michelle Pfeiffer. Prekvapili ma (čakal som že vo filme bude poznať ich pokročilí vek – hlavne Harrisona Forda, Michelle je výborná, všade pôsobí tak sviežo). Dobré 3*. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Dokonalé manželství Harrisona Forda a Michelle Pfeifferové stále více narušuje duch zemřelé ženy. Zpočátku "manželský" thriller, duchařský prostředek filmu a hororově akční závěr. První část nudí, ale pak děj postupně graduje, ale nevyděsí a bohužel ani moc nepřekvapí. Jediná dobrá scéna je s bezvládnou Pfeifferovou ve vaně plné vody. I přes hvězná jména Zemeckis, Ford, Pfeifferová jde jen o průměrný film, bohužel. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Vm4Fw2QElA4 ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Vskutku opravdu neoriginalni film zajimavy jen faktem, ze je v nem zakomponovana ducharina s par efektnimi lekacimi scenami. Nicim jinym film dejove neupouta, Ford je zezacatku nijaky, ale svetlejsi chvilky zaziva aspon v druhe pulce filmu. M. Pfeiffer hraje tradicne vyborne, ale jako celek to proste nefunguje. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jen houst a vetsi kapky, takhle poctivych hororu je skutecne malo a ja jich chci vic! Narozdil od milionu vyvrazdovacich, krvavych b,c,dcek je tenhle kus velmi seriozni Acko, ukazkove natocene skvelym Ackovym reziserem a obsazene A herci. Zemeckis by se mel vazne vykaslat na nataceni 3D pohadek a pouzit svuj talent na projekty jako je tento, protoze u toho se potom skvele chrochta nad vysledkem. Jeho rezie byla absolutne fantasticka a vykony hercu, kteri jsou oba ciste nahodou v me TOP byly dechberouci, zejmena Michelle Pfeiffer! Hitchcockovskou hravost mezi baracky dokonale prvni pulky, strida trosku rozporuplnejsi a pro horory typicky hysterictejsi pulka druha, ale extenzivni a stale rozvijejici se finale to vynahrazuje. Napeti se da krajet, atmosfera je mysticka a strasidelna, o lekacky neni nouze. K tomu perfektni Silvestriho hudba. Neskutecne podhodnoceny film, ktery jsem si instantne zamiloval a zaroven Zemeckisovo nejlepsi dilo. Ano, lepsi nez Forest Gump, i kdyz je to trosku porovnavani hrusek s jabkama a jde spis o preferenci zanru. 9/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Datum narození na zprávě o pohřešování Madison Frankové je skutečné datum narození Amber Valletty, která ji hrála. (HappySmile)
  • Michelle Pfeiffer a Harrison Ford byli režisérovou první a jedinovou vobou do rolí Claire a Normana Spencerových. (HappySmile)
  • Trailer obsahuje scénu, kde si Claire prohlíží fotografii a zahlédne v okně obličej ducha. Tato scéna se ale ve filmu nakonec neobjevila. (HappySmile)

Reklama

Reklama