Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Známé rčení, že opakovaný vtip není vtipem tady naštěstí neplatí. Sice dvojka do velký míry recykluje vtipy z jedničky, ale pořád to skvěle funguje a i když tentokrát oproti prvnímu dílu tu jednu hvězdičku uberu tak jsem se pořád královsky bavil. Co asi udělají s panem profesorem? No asi ho budou mučit a pak zhebne! Leslie Nielsen na vrcholu a všechno ještě dokresluje geniální ironický dabing v podání mistra Vladimíra Brabce. Takže za mě každopádně pořád ještě hodně velká spokojenost.90% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhá Bláznivá střela se veze na podobné a stále velice kvalitní vlně parodie a absurdity jako jednička a rozhodně na své "předchůdkyni" nic neztrácí. Druhé Frankovo dobrodružství nabízí opět bohatou nálož humorných momentů a gagů, které (opakovaně) polechtají bránici a vykouzlí nefalšovaný smích na tváři. Důstojné pokračování, jehož humorné kouzlo hravě odolává času. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

VŮNĚ STRACHU je jednou z nejlepších dvojek v dějinách kinematografie a minimálně v komediálním žánru všem pokračováním rozhodně kraluje (ano, znám Žhavé výstřely). Scénář (narozdíl od trošku slabšího, i když také výborného třetího dílu) nesklouzává k trapnosti, Priscille Presley to stále moc sluší a hlavně - největší tahoun Leslie Nielsen stále jede svůj mód Drsný Harry, prokládaný nemalým množstvím životních mouder a citátů. Závěrečná scéna s deaktivací bomby, patří do zlatého fondu komedie. Výborný film s opět vynikajícím dabingem pana Brabce. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Leslie válí aneb Same, zahrej tu naši... ne tuhle, tu druhou! "Až se vrátím, budu mít to potěšení vás zabít!" "Potěšení bude na mé straně..." :-) Dobré až vynikající fórky s přehledem převažují nad těmi slabými až ubohými, což už tak úplně neplatí pro třetí pokračování. Moc dobrá zábava, prvnoítřídní parodie 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Sex, Frank?“ - „Uh, no, not right now, Ed..“ Šedovlasý mistr hrnčířského kruhu, co nemluví francouzsky a jen tím jazykem líbá? Správně, poručík Frank Drebin! Škoda, že je jeho postava pouze smyšlená, protože kdyby tomu tak nebylo, hned bych večer usínal s mnohem větším pocitem bezpečí. David Zucker evidentně nebude zarytý republikán.. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama