Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zucker nám to podruhé parádně osladil. Znovu uvařil podle osvědčeného receptu s názvem "Potrápená bránice" a divákovi naservíroval nemilosrdnou porci kvalitní zábavy, která chutná stále stejně a její trvanlivost je nekonečná. Skutečně znamenitý pokrm, jehož sladěné ingredience jej řadí mezi komediální špičky. 100% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Naprosto jedinečný odvaz s Frankem Drebinem ve vrcholné formě. Celá tahle série byla MIMOŘÁDNĚ povedená, ale tenhle díl ještě o kousíček vyčnívá nad ostatní dva. Záplava takových vtipů, na které může přijít snad jen totální šílenec, totiž diváka takřka ochromí, ne to je špatný výraz, prostě jej donutí jen se svíjet smíchy a z posledních sil zadržovat svěrače, aby si z té přemíry legrace neučurknul do spodního prádla. Tohle je vysoká škola parodie. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bratia Zuckerovci to s paródiami vedia a Leslie Nielsen bol ten najgeniálnejší herec pre paródie. Toto spojenie nieslo ovocie dlhé roky. A ešte že tak, na čo parodického by sme sa dnes pozerali nemať v šuplíku tieto "skvosty". U tohto filmu som sa smial celý čas. Z Leslie Nielsenových komédií je asi táto najlepšia. Ak sa chcete pri filme smiať hodiny, tak toto dielo je na to ako stvorené. Samozrejme dnes, po niekoľkých zhliadnutiach by ma to asi už tak veľmi nebralo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice tupej, až se mi z toho klepou bačkory, ale o tom to přeci není. Bláznivá střela je prostě legendární série parodií, ve kterých fenomenálně kraluje geniální, již bohužel zesnulý, Leslie Nielsen. Nemám problém se na jakýkoliv díl z této trilogie podívat znovu a stále se skvěle bavím...80% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dvojka v nicom nezaostava za jednotkou, nasmial som sa rovnako. Tie vazne Drebinove ksichtiky pri jeho najväcsich trapasoch ma jednoducho rozosmeju v kazdej casti. Zaujimave je aj to, ako sa scenaristi zahravaju s menami hlavnych zaporakov - pokial v jednotke bol nejaky Vincent Ludwig, v dvojke zase Hapsburg, obe mena naramne pripominajuce akychsi vladarov niekolko storoci dozadu :-) Uz som zabudol, kto bude zaporakom v trojke, ale na nu sa vrhnem o par dni... 14.10.2010 _______ Leslie Nielsen - (Frank Drebin) +++ Priscilla Presley - (Jane Spencer) +++ George Kennedy - (Ed Hocken) +++ O.J. Simpson - (Nordberg) +++ Robert Goulet - (Quentin Hapsburg) +++ Richard Griffiths - (Dr. Albert S. Meinheimer / Earl Hacker) +++ Anthony James - (Hector Savage) +++ Produkcia: Jim Abrahams, Jerry Zucker +++ Hudba: Ira Newborn +++ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)
  • Na konci úvodních titulků herečka Zsa Zsa Gabor (hraje sama sebe) bouchne do policejního auta. Jde o odkaz na incident, kdy byla herečka v roce 1989 zatčena za útok na policejního důstojníka a řízení s prošlým průkazem. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama