Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Známé rčení, že opakovaný vtip není vtipem tady naštěstí neplatí. Sice dvojka do velký míry recykluje vtipy z jedničky, ale pořád to skvěle funguje a i když tentokrát oproti prvnímu dílu tu jednu hvězdičku uberu tak jsem se pořád královsky bavil. Co asi udělají s panem profesorem? No asi ho budou mučit a pak zhebne! Leslie Nielsen na vrcholu a všechno ještě dokresluje geniální ironický dabing v podání mistra Vladimíra Brabce. Takže za mě každopádně pořád ještě hodně velká spokojenost.90% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejslabší díl série. A to si všimněte mého hodnocení. On totiž tenhle díl má všechno, co mají ostatní dvě Bláznivé střely a třeba i Drákuloviny, jen zápletka mi přijde trošičku slabší a stejné to je i s humorem. trojka mi přijde lepší. I tak je to naprosto skvělá komedie, která si právem zaslouží moje****. Opět tomu všemu vede Leslie Nielsen, bez kterého by tahle série vůbec nemohla existovat. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po výborném zážitku z prvního dílu jsem se vrhl na dvojku a zase mi byl naložen pořádný kopec zábavy. Ano, je sice slabší než jednička, ale ne o moc. Přibylo více laciných fórků, avšak tvůrci to divákovi vynahradili také přidáním většího počtu těch kvalitních (či spíše originálních?), takže se kompenzují a vychází z toho znovu perfektní parodie. Opět se zde nachází mnoho nezapomenutelných scén, jedna za všechny je ta milostná, která si krásně střílí z Ducha a skoro se rovná té ze Žhavých výstřelů (a taky tleskám za odkaz na Casablancu). Takže to bude sice slabších, ale pořád 5*. "Poručíku,nevzpomínám si, že by vaše jméno bylo na seznamu hostů." - "To je v pořádku. Občas používám své dívčí jméno." ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ira Newborn: 1. Beirut Vacation [0:56] ,2. Drebin: Hero [1:03] ,3. Main Title [2:00] ,4. Meat Miss Spencer [5:28] ,5. There's Been A Bombing [0:47] ,6. The Exciting Chase [2:44] ,7. Bad Boys And Meinheimers [2:44] ,8. Miss Spencer [1:00] ,9. Hey Look At These [0:44] ,10. On The Ledge [1:36] ,11. Thinking Of...Him [2:33] ,12. The Date [0:56] ,13. Roof, Roof [4:14] ,14. I Must Kill Frank [3:10] ,15. I Want A World [1:47] ,16. End Credits [4:32]. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Laťka zůstala na svém místě a Franku Drebinovy se IQ neposunulo ani o bod. Dky bohu za to! Leslie Nielsen se pro tuto roli narodil a není divu že si jí tolik užívá. Díky výbornému scénáři je vidět, že vedle nás, spokojených diváků si snímek užívali i samotní tvůrci, což se na výsledku viditelně podepsalo. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)
  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama