Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith zahodil tradiční postupy romantických komedií a na kostře sexuálních odlišností a hříchů mládí postavil svoji vlastní osobitou verzi pohledu na lásku, která nepostrádá krom notné dávky „kultivované vulgárnosti“, také vtip, nadhled, ale zároveň je tak přímočaře pravdivá, až si většina vyspělejších (?) diváků bude při sledování kousat rty. Herecká sestava jako by nevnímala kameru a pouze strhujícím způsobem vypouští z úst dialogy hodné génia, které by si měli všichni zklamaní láskou vypisovat do svých deníčků. Ten, kdo nehledá svou vlastní Amy, ať se s klidem vyhne ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hledám Amy je druhý film, co jsem od Smithe viděl a žádný třetí už s největší pravděpodobností nedám. Zabývá se sice věcmi, které člověk dobře zná z vlastní zkušenosti a dokáže je výstižně popsat i vtipně podat, můj celkový dojem je ale stejně rozpačitý. Jay a Silent Bob mi nijak legrační nepřijdou (Smithův pantomimický výkon je přímo úděsný) a ústřední milostný motiv mě svou hysteričností poznenáhlu začal nudit a navíc skončil dost stupidně. Ani zmiňované scény definování sexuálních pojmů mi nepřišly nijak geniální a to nemluvím o tom, že jako comicsový fanoušek jsem byl zklamán z nízkého počtu comicsových odkazů. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Asi nejupřímnější romantická komedie, jakou jsem kdy viděl. Plná situací ze života a chytrých dialogů, a ozvláštněná (překvapivě) dobrým Affleckem a přímo k sežrání roztomilou Joey Lauren Adams. Smith prostě válí, ať už točí filmy o manících z QuickStopu, puberťácích diskutujících o kondomu z kryptonitu nebo jen o klukovi, který se vyrovnává s tím, že je jeho nová holka lesba a na střední dělala věci, z nichž by se většině lidí protočila hlava. Geniální film? Že mě to nepřekvapuje. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ben pozná holku: je pěkná, vtipná, má ráda sex (debata na téma kdy a čím přijde holka o poctivost to je scénáristická perla) - prostě holka pro něj. Až na jeden drobný detail - je lesba a Ben se jí to snaží vyhnat z hlavy. To je jen začátek mě nejmilejšího filmu Kevina Smithe s duchaplnými konverzačkami, špičkovým Jasonem Lee a málo známou, zato dokonalou Joey Lauren Adamsovou. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Život vedle toho, že je jako bonboniéra je také jako puzzle. Každý hledáme toho druhého, kdo by doplnil chybějící dílek naší skládačky a stal se tak součástí mozaiky zvané život. Každý hledáme svojí Amy. Kdysi dávno ještě před nezapomenutelnou mezidruhovou erotikou ( Clerks 2 ) Kevin Smith natočil malé nenápadné romantické drama. Pochopitelně se tu vyskytuje větší množství vulgarit, vtipů a Jay a Silent Bob ale hlavním tématem je láska a vážnější nota, než jsem u Smitha zvyklí. To vše korunované nezapomenutelným koncem. 9/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu je opět zmíněno číslo 37. Toto číslo je alespoň jednou zmíněno v každém filmu Kevina Smitha. (Karlos80)
  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)
  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)

Reklama

Reklama