Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 4

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (453)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nejsem tak kritická. Předlohu jsem četla a převést cca dvaceti stránkovou povídku do celovečerního filmu je obdobná výzva, jako tam nahustit tisíci stránkový román S. Kinga. Takže, atmosféra byla hutná, reálie přesné a vrah zdravě úchylný. O něm asi tolik. Co má rád: hrátky, přiměřeně zvídavé chlapce věkově tak akorát, vychechtané masky, mít vše pevně pod kontrolou i v rukách (a když se objeví kluk, který odmítá zlobit nastává problém). Co nenávidí: Pohled do zrcadla, hodné hochy a nejvíc ho vytáčí zazvonění telefonu (s obavou, že hovor je adresován jemu). A to nechce! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl celkem vysoký očekávání. Trailer celkem navnadil a říkal jsem si, že plusem bude určitě i to, že režie se ujal Scott Derrickson, kterej už na svým kontě má vydařený zářezy. Původně jsem chtěl jít na film i do kina. Teď jsem rád, že se tak nestalo, protože by to byly jen zbytečně vyhozený prachy. Tohle bylo hodně slabý. Připadalo mi, že se ve filmu nic podstatnýho neudálo. Nezafungovala ani atmosféra. O nějakém napětí nemůže být ani řeč. Věřím tomu, že za měsíc si nevybavím jedinou obstojnou scénu, která by mi utkvěla v paměti. Mám s tím totiž problém už půl hodiny po dokoukání. Tady (podle mě) šlápl S. Derrickson hodně vedle. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Letos se vyloženě točím v kruhu a neustále přemýšlím nad tím, jak asi může být těžké najít „beta-čtenáře". Chápu, že u klasických hororů se na logiku moc nehledí, ale Černému telefonu zejména v jeho poslední třetině sráží nohy nesmyslné scénáristické kolapsy, které by byl schopný smysluplně vyřešit i průměrný český Pepík. Protože díky tomu můžete mít nádhernou atmosféru, skvělé herce (Madeleine jako Gwen je neuvěřitelná) i výborný námět, ale na konci budete stejně za blbce. Já ten film na jednu stranu miluji, ale na druhou ho v koutku duše nenávidím za to, co s 5* potenciálem dokázal v závěru udělat. Přitom existovala spousta nenáročných cest, jak jednotlivé části poupravit tak, aby do sebe dokonale zapadaly... Držím se na skóre 7/10, ale mohlo to být podstatně pozitivnější. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V mých očích to Scott Derrickson opět dokázal, a ještě ani jednou za svojí kariéru nezaváhal a to včetně té řemeslné otročiny v podobě marvelovky. Je to prostě šikovnej kluk. Bez toho nadpřirozena tady bych se vlastně i obešel, ale chápu, že pro vývoj děje je kruciální. Hororově strašidelné to sice není, ale je to fajnově znepokojivé, sedmdesátková výprava šlape bezchybně a Ethanovy masky jsou dostatečně creepy, aby jeho osobnost byla odpudivá a zároveň přitažlivá. A navrch dvojité potěšení – z výkonu charismatického klučiny Masona Thamese a ze zjištění, že mimoň Jeremy Davies umí solidně zahrát, pokud ho k tomu režisér vede. Hubana na čelíčko pak posílám hudební dramaturgii za floydovskou skladbu ´On the Run´ (z alba ´Dark Side of the Moon´) v samém závěru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podobně jako předloha, která nepatří k nej kouskům ve sbírce (popravdě jsem si tu povídku na rozdíl od jiných vůbec nepamatoval), není ani filmový Černý telefon nijak převratné dílo. A vlastně to ani není horor, spíš thriller s prvky duchařiny. Že je to škoda? Právě naopak! Film je totiž tak dobře až skvěle natočený a zahraný (dětští herci, bratr a sestra, jsou přímo dokonalí), že je nejsilnější právě v těch scénách, ve kterých se nic nadpřirozeného neděje a jde v nich prostě a jen o lidi. Nadpřirozeno je sice důležité, ale přesně v duchu Hilla není vlastně pořádně vysvětlené a slouží spíše jako deus ex machina, což mi vyhovovalo. Výborná dobová atmosféra a vynikající záporák se postarali o zbytek. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Podlouhlá skvrna nacházející se ve sklepě, kde je držen Finney (Mason Thames), je odkazem na plakát k filmu Sinister (2012). (NiWi)
  • Ve filmu zazní celkem 11x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama