Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 4

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (455)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Derrickson a Hawke nám už kdysi v Sinister ukázali, že jsou oba mistři ve svých oborech, ale v Black Phone tomu tak není a výsledek je úplně čistý průměr bez jakýchkoli ambicí, snah o boření rekordů či nadprůměrných žánrových obzvláštnění. Hawke se na scéně moc neohřeje, nápad je prostý kidnap thriller s prvky nadpřirozena, duchů a sci-fi schopností, ale jako celek mi to nejde moc dobře dokupy a tohle balancování mezi reálným a nereálným scifi mi vůbec nesedí . Dojde na pár povedených lekaček, ale o atmosféře či strachu o hlavního dětského hrdinu nemůže být vůbec řeč, a to nehledě na fakt, že nám tvůrci v závěru nevysvětlí ani ťuk. K průměru film naštěstí táhne celkem přiměřená stopáž a solidní tempo, jež nenudí, ale prvotní ohlasy spokojených kritiků jsou absolutní a neopodstatněný přestřel, jelikož zde není jednoduše nic, kvůli čemu bych měl důvod pamatovat si film ještě za týden. Pokud by film neměl takový hype, řekl bych slušný průměr, ale s očekáváními, se kterými jsem do něj na základě kritiků šel, jsem ve výsledku vlastně dost zklamaný, o jak “obyčejnou” záležitost se jedná… ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítejte v soutěži Chcete být obětí Grabbera. Ve zkratce si projdeme pravidla nápovědy. Šance na přežití není v optimistickém poměru 50:50, pomoc publika nečekejte, i když zkušení fanoušci žánru by měli co říct. Jediné, co zbývá, jsou přátelé na telefonu.. Derrickson použil své charakteristické postupy, ale obávám se, že zavolal na telefon, který je momentálně obsazený a Kingův dauphin dál zůstává dauphinem. Pro postavu Hawkea, která je srovnávána s tou Lona Chaneyho v London After Midnight, dost udělá Saviniho maska. Je skoro stejně hnusná jako držka Lavrova.. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dobrých hororů je jako šafránu. Joe Hill jednoznačně předvedl, že jablko nepadá daleko od stromu a po otci zdědil mimořádný spisovatelský talent. Myslím si, že můžeme říct, že toto byla typická kingovina. Scott Derrickson mi jako režisér mimořádně sedí a znovu to potvrdil. Děj je vynikajícím způsobem vystavěný a v kombinaci s velmi dobrými dětskými výkony (minimálně hlavní dvojice) tvoří děj, který není ani na zlomek sekundy nudný. Ačkoli bych film hororem nenazýval, neboť má podstatně blíže k mrazivému psychologickému thrilleru s duchařskými prvky, tak jsem byl po celou stopáž napnutý jak kšandy. Scénář si s námi krásně hraje a hlavní psychopat není běsnící monstrum, nýbrž po celou dobu moc nevíte, co si o něm myslet a kam si ho zaškatulkovat. Tvůrci záměrně nechávají pracovat fantazii každého diváka na plné obrátky. Musím říct, že mi tento film mimořádně sedl. Je to kvalitně řemeslně odvedená práce s nulou hluchých momentů. Skvěle napsanými postavami počínaje a úžasným dějem se stupňujícím se napětím končíce. Nouze není ani o humor. Má to prostě všechno. [90 %] ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to zlobivej kluk, ten Ethan, ale přiznejme si, že bez jeho masitýho glam rockera by tohle byla sotva trochu strašidelnější epizoda Macha a Šebestový, který průběžně dochází kredit. Nápadů je tam pár, ale nejsou úplně nejvíc dotažený. U Derricksona trochu překvapí kolísavost tónu, ty goofball elementy jsou fakt úplně mimo. Celkově z toho fakt nejsem nijak unesenej, dávám spíš černej balónek. Deliver Us From Evil bylo možná corny jako prase, ale mělo hutnou atmošku. Tohle osciluje mezi roztomilou Stranger Things baladou a nanicovatým žánrovým hybridem. Příště už mu to nevezmu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Musí se nechat, že se mi to vlastně líbilo, byť jsem si už při odchodu z kina uvědomil, že nic světoborného to není. Na jeden večer to ale zabaví obstojně. Co mi na tom vadilo nejvíc, byla jednak skutečnost, že se film absolutně neobtěžuje se sdělením jakýchkoli informací o únosci (takže není vlastně jasná ani motivace jeho chování), a druhak mi přijde nelogická i ta hlavní myšlenka filmu, že Finneymu pomůžou duchové předchozích obětí, protože pokud by měli tuto možnost, proč ji nevyužili už dávno a nepomohli už daleko dříve jinému unesenému dítěti? Toto bylo podle mě nedomyšleno, jinak mi to celkem příjemně uteklo a Ethan Hawke je samozřejmě herecky dokonalý, byť se o jeho postavě bohužel nic nedozvíme, jak jsem už uvedl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu zazní celkem 11x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Podlouhlá skvrna nacházející se ve sklepě, kde je držen Finney (Mason Thames), je odkazem na plakát k filmu Sinister (2012). (NiWi)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama