Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Druhý film Kevina Smithe je taky jeho dosavadním vrcholem (duben 2005). Po fenomenálních Clerks se zdálo, že Smith už se zkrátka nemůže překonat, ale stalo se - Mallrats jsou ještě lepší, hlášek je víc, kulervoucích situací jakbysmet a hlavně mají víc prostoru Jay a Silent Bob (neboli Big Badass Jay a Tubby Bitch Bob). A výkon Jasona Lee mi zůstane v paměti ještě hodně, hodně dlouho. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle Smith byl pro mě asi trochu slabším kouskem. Části, kde figurují Jay a Silent Bob jsou skvělé..jenže hlavní - ústřední - dvojice zaostává. Není totiž nijak výstřední (rozuměj zajímavá) jako třeba Randal a Dante (jehož bylo v Mallrats také vidět, ale tentokrát v miniroličce Gilla). Zajímavé bylo cameo Stana Lee a obsazení Shannen Doherty. ;) ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Jednou jsme spolu spali, na lyžařském výcviku, pamatuješ?" "Tos byl ty?" Mám filmy Kevina Smitha rád. Doslova miluji Hledám Amy, hrozně mě baví Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder a Dogma, Mroží muž je úlet a i Zack a Miri točí porno je sranda. Když jsem ale před lety viděl jeho první film, dodnes oslavovaný a vynášený, tedy Podvodníky z New Jersey, trochu jsem protáhl bradu, protože mě to zrovna moc nevzalo. A podobně to mám i s Flákači, dalším jeho hodně vynášeným filmem. Sledoval jsem to na třikrát, prvních cca 20 minut jsem dokonce přemýšlel, že to vypnu. Pak se to trochu rozjede, ale tak nějak mi to moc nesedlo. Částečně za to může Jason Lee, protože mi není moc sympatický. Trvá fakt dlouho, než mě to začalo bavit a počítám, že za pár dní si z toho budu stejně pamatovat jen Joey Lauren Adams. Ještě mě tedy čekají Clerks 2, abych pravdu řekl, moc se mi do nich nechce. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Můj druhý Smith po Dogmatu a musím říct, že jsem si zpravil chuť. Rychlá, cynická zábava, záplava svižných vypointovaných rozhovorů a ještě víc popkulturních odkazů. Co mě však nejvíc dostalo byli herci... Když pominu trošku bezkrevného Londona, nezbývá než obdivně zahvízdnout nad špičkovým Jasonem Lee a příjemnými výkony většiny menších rolí (Doherty, Adams, ...). Výborná komedie a inteligentnější alternativa k filmům skupiny American Pie. 80% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Můj dojem z filmu bohužel značně zkalil mizerný dabing, který připravil americké týpky o autentičnost a větší ujetost. Jinak jde o přesně ten typ humoru, nadsázky a provokace, kterou mají fanoušci Kevina Smithe rádi. Opět se setkáme s flákači, pozéry a nepraktickými konzumenty komiksů a videoher, kteří tentokrát musí řešit problém se ztrátou svých partnerek. Pokud jde o herecké obsazení, mám pocit, že dvojka prodavačů ze Smithovy prvotiny byla typově přece jen lepší a pokud jde o dívčí obsazení, J. L. Adamsová ve vedlejší roli hravě zastínila své konkurentky v hlavních postavách. Ve Flákačích je ale důležitá spíš míra absurdity, ztřeštěných dialogů a gagů. Potěšila mě ruka v zadku, už jsem myslel, že to dělám jen já sám, Tricia mi osvělila význam značek, kterými se to jen hemží v manželčině zápisníku, no a tu plachetnici jsem bohužel do dneška nenašel. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Postavy Brodie Bruce a T.S. Quint jsou odkazy na film Čelisti (1975), kde se dvě hlavní postavy jmenují Brody a Quint, žralok byl přezdívaný Bruce. (TomikZlesa)
  • Eden Prairie Center, kde se film natáčel, filmařům náhrával tím, že všude byla spousta prázdných obchodů s výlohami, producenti si zde mohly doplnit výlohy podle potřeby. (TomikZlesa)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama