Reklama

Reklama

Osm hor

  • Itálie Le otto montagne (více)
Trailer 3

Pietro je chlapec z rušného italského města, Bruno je kluk ze zapomenuté alpské vesnice. Jeden se každé léto vrací do hor s rodiči, druhý kopce nikdy neopouští. Sdílí lásku k majestátním vrcholům, složitý vztah k vlastním otcům a časem i husté plnovousy. Tak jako příroda roste, usychá a znovu vzkvétá, mění se i jejich přátelství. Ztráta v Pietrově životě ho po mnoha letech zavede zpět na venkov a opětovné setkání s Brunem změní jeho pohled na svět. Za adaptaci stejnojmenné knihy Paola Cognettiho o přerodu chlapců v muže, hodnotě přátelství a hledání smyslu života v tichu spektakulárních Alp či Himálaje, získali režiséři Felix van GroeningenCharlotte Vandermeersch Cenu poroty na festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (54)

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Myslím že popisek, Zkrocená hora ale bez sexu, není úplně přesný. Náznaky homosexuality v něm nejsou. Osm hor je film o přátelství. Konkrétně o přátelství, kdy jeden stojí celý život na místě, zatímco ten druhý to odmítá. Formát 4:3 všemu dodává melancholický punc. Což je příhodné, neboť příběh implikuje, že jde o vzpomínku. Vše sráží délka a občasná prázdnost scén. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Snímek blížící se legendám Útěku do divočiny či Zkrocené hoře. Sice tu není tak akcentovaná kritika světa a vůbec se tu nevyskytuje homosexualita, tenhle příběh přátelství v Alpách a Himálajích má hodně co sdělovat i ukazovat. Divácky vděčná artovka s úžasnou hudbou - třeba tato scéna. Má to hloubku. A na konci vše viděné dává smysl. Nádherný příběh o životě zobrazující dlouhou trasu... 80 % ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pokojne plynúci dva a pol hodinový film z vysokohorského prostredia ma, ako je to už v poslednej dobe zvykom, nenadchol ani nesklamal. Nie je to film, ktorý by ma niečím prekvapil a dokonca ma ani ničím nezaujal. Prijal som ho ako sled dialógov a obrázkov, nebol som potešený krásnymi obrázkami prírody, lebo od hraného filmu očakávam niečo iné, ako od prírodopisného. ()

Fin_429 

všechny recenze uživatele

Dobře. Film jsem viděl na dvakrát. Jednu část jeden den - druhou druhý. A asi to byla výborná volba. Zatímco jeden den jsem mohl vstřebat část kdy si děti užívaly prázdnin, kamarádství a dobrodružství, další den jsem dostal výbornou filmovou depku. Vůbec mi nevadilo, že si částečně Pietro prošel charakterovou změnou- všechno to skrývá věk. Bruno je také výborný charakter - hlavně nepředvídatelný. A tak to můžu jen doporučit. Ono to totiž v zásadě, až na pomalé tempo a zbytečné scény, bylo perfektní audiovizuální dílo, u kterého jak musíte dávat pozor, tak z části i přemýšlet. ,,Show, don't tell" tady bylo hodně 8/10 ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Komorne ladený príbeh dvoch mužov a ich priateľstva, ktoré sa tiahne celým životom na pozadí nádhernej alpskej prírody, ktorá je tak podmanivá, že som z nej nevedel spustiť oči. Škoda len, že príroda bolo to maximum, čo tento snímok dokázal ponúknuť, nakoľko príbehovo a scenáristicky to bola dosť nuda a veľa sa tam toho po pravde neudialo. Dialógy celkom fajn, ale niečo tomu proste chýbalo. 60 % ()

Galerie (72)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v talianskych Alpách, Turíne a Nepále počas siedmich mesiacov od leta 2021. (Arsenal83)

Související novinky

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (více)

Reklama

Reklama