Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

bozka10 

všechny recenze uživatele

Celkom osviežujúce prekvapko.Netflix naservíroval pekný memory horor s množstvom odkazom na staršie kultové veci doprevádzanú parádnou sirénou zo Silentu.Atmosféra luxusná,remeselne na vysokej úrovni,ale jedna vec mi tu bije všetky superlatívy.Kde je gore sakra?!Tak skvele rozbehnuté akcie a finalizácia nič,pri takom potenciále by som si predstavoval že sa rejžo nehá trochu uniesť a vypustí tam nejakú nechuťárnu a zaleje to litrom krvy, pretože niektoré okamihy si to doslova pýtali.Ale napriek tomu som sa bavil a je to tento rok vysoký štandard. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Až do „toho“ zvratu dobré. Bohužiaľ nie zázrak, na to sú postavy priveľmi nudné, dialógy nezáživné, vzťahy medzi hrdinami podpriemerné a scenár klišé. Ale veľa toho zachraňuje mix mojich asi najobľúbenejších hororových subžánrov: hixploitationu a folk horroru. Postupné vyvražďovanie (hoci mdlých) postáv má niečo do seba, je správne nepríjemné, drsné a naturalistické. Bohužiaľ, po spomínanom twiste to úspešne pochovali. Ale 2* si Klasický horor nezaslúži. Asi. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

A Classic Horror Story je přesně tím, co stojí v názvu - klasický hororový film, který si bere velké množství prvků ze známých klasik a ničím až tak nevybočuje, ale právě celkem originální pointa (či zvrat) filmu spolu s naprosto výbornou hudbou dělají ze snímku slušný a po dlouhé době celkem creepy nadprůměr. Jak už jsem zmínil, více než polovinu zážitku zde dělá hudební podklad, který se vryje pod kůži a v klíčových scénách jen zvýrazňuje jejich důležitost, naopak zbytek filmu dělá sama o sobě ještě dusnějším. Atmosféra je skvělá, masky kultu děsivé, postavy nejsou (výjimečně) otravné a nelezou na nervy, ale naopak se na ně celkem fajn dívá. Film obsahuje mnoho nápadů, které jsme už tak nějak viděli (motání se v kruhu, les, temná chalupa, kult...), ale umně a šikovně je kombinuje do jednoho velkého výsledku, kde nic nebije do očí debilitou a vše působí, jak má. Ve druhé půlce se film přehoupne do vod Midsommaru a svou scénou jakoby mu z oka vypadl, ale moc dlouho se zde neohřeje (asi 5 minut) a abych řekl pravdu, asi mi to zde v konečném výsledku až tak moc nesedí a přijde mi, jako kdyby tohle tvůrci na sílu chtěli spojit s Asterovou tvorbou a tahle weird creepy pětiminutovka tak nějak vyšuměla do prázdna v kontextu celého zbytku - jednoduše se sem moc nehodí. Druhým mínusem je absence gore a to je za mě až neodpustitelný prohřešek, protože v takhle děsivém, dusném a atmosfericky i hororově kvalitním filmu by jej gore vzneslo do výšin spokojenosti, takhle jsou všechny vraždy mimo záběr a to je pro mě až nepochopitelné, když se zde masakruje každých 10 minut. Každopádně výsledný dojem je velmi pozitivní a já jsem fakt spokojený, protože takhle dobrou hororovou záležitost jsem už dlouho neviděl, a ačkoliv to není žádná žánrová pecka, já jsem se momentálně dost dobře bavil, takže tu čtvrtou hvězdu rád přihodím. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Klasický horor bol všetkým len nie klasickým hororom. Odkazuje alebo lepšie povedané skladá poctu viacerým známym filmom žánru(pozor, skladá poctu nie bezmyšlienkovito kopíruje, to je rozdiel) a celkovo tvorí obrovský mix všetkého možného čo sme v hororoch videli. Veľa dejových liniek a motívov je len naznačených alebo nedokončených, no aj tak mám pocit že som približne pri všetkom odhalil čo nám chceli tvorcovia povedať/pripomenúť a vôbec mi tento štýl rozprávania nevadil. Úvodom film vyzerá ako Texaský masaker alebo nejaká iná vyvražďovačka, potom chytí nádych Slnovratu a končí ako niečo úplne iné. Skrátka ani na sekundu si nemôžete byť istý čo vlastne film chce v globále povedať, ako bude pokračovať, ako skončí a režisér sa s nami pekne zahráva. Spomínaný hlavný zvrat v závere sa mne osobne veľmi páčil a nemal som s ním žiaden problém. Čo je však najhlavnejšie- film je väčšinu stopáže napínavý, má výbornú atmosféru a viacero scén je vynikajúcich(scény s osadníkmi,sirénami,v podkroví, scény zahalené do červenej farby ala  Suspiria a podobne). Horor, ktorý zrejme plne docenia najmä milovníci žánru, ktorí v ňom majú čo to napozerané. Ostatní, ktorí do toho pôjdu naslepo ako do normálneho hororu ho zrejme naplno nevstrebú a príliš spokojní nebudú. Ja však ďakujem Talianom, ktorí mi pripravili zatiaľ jeden z najlepších hororových zážitkov tohto roka. 75-80% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Spoiler! sa neobjaví (žiaden výraznejší) v mojom komentári ale na tričku Fabrizia, ale to by sme začali od konca. Úvod veľmi príjemne navnadil na Texasský masaker motorovou Stihlkou, objavia sa mierne náznaky Osady, cez Muža z prútia (Rituál, The Wicker Man) sa preženieme aj cez Midsommar a najnovší Wrong Turn aby sme nakoniec dostali pomerne vydarený taliansky horor, ktorý však autori v závere trochu pokazili. Najm§ v samom závere sa až príliš snažili ukázať ako sa na horor v Taliansku pozeralo roky z vrchu (občas gotické horory, ale celkovo im bol tento žáner pomerne cudzí  ((Kanibali, 1980, asi najsvetlejšia výnimka ktorá potvrdzuje pravidlo)) ) a až veľmi chceli ukázať že to proste vedia a prílišné chcenie je občas, nielen v športe, na škodu. Občas kamera doslova vyráža dych, avšak pri hádke Fabrizia s Chiarou to vyzerá ako scéna z talianskej domácnosti. A našlo by sa ešte niekoľko drobných detailov, ktoré sa mne zdali zbytočné a preto to určite nebude najlepší horor tohto roku (víťazom je pre mňa už teraz Halloween Kills, neverím že príde obrovské sklamanie) ale považujem ho za veľmi príjemné prekvapenie tohto leta. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)
  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)

Reklama

Reklama