Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

You Feel like you have already seen it!Classic Horror Story měl veškeré předpoklady stát se výborným hororem a rozhodně není špatným, avšak já jsem trochu v rozpacích a budu tentokrát s hodnocením přísnější.Italský nádech filmu sluší, potěší nádherné rurální teritorium ( božský LES!), skvělá hudba, hezké masky, impozantní chata ( Jeníček a Mařenka ?), docela netradiční příběh s překvapivým zvratem, sirény a tmavě rudá!! ( Zdravím Argenta) a příjemné hororové odkazy. Neplést si vykrádačku s poctou, to je jasný záměr tvůrců.Film má už od začátku nádech Texaského Masakru a pomalu odkazuje na různé exploitationy a hixploitationy, což je můj nejoblíbenější subžánr, takže logicky jsem se na tenhle film opravdu těšil. Kde se to přepne v jakousi variaci na Asterův Midsommar, tohle vše je v pořádku, ovšem to na mě působilo, že Leatherface nechal motorovku v kůlně a moc si nedokážu vysvětlit, proč Hixploitation z Itálie se bojí Gore víc než já pavouků?!!!Když už hodlají tvůrci do filmu dát Torture, tak proč má vše zůstat na divákově představivosti ? Ok čtenářům knížek to možná nevadí, ale já se po 5 letech těšil na pořádné Gore ( Tady krev měla stříkat z obrazovky až ke mně do obýváku!!) a to zůstalo kdesi v náznacích, v tomhle film rozhodně nenaplňuje svůj potenciál a že by se jednalo o intenzivní divočinu či nepříjemnou hororovou atmošku, se také vyloženě říct nedá, což je škoda, protože našlápnuto měl film dobře, spousta jiných věcí ( hudba, prostředí, vizuál, děj) tu funguje, ale mně to nestačí. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak je to asi jako jít do bordelu a nechat si tam polechtat koule od šlapky, ale k felaci nikdy nedojde.• Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nečekal sem nic a dostal sem překvapivě solidní horůrek,který si sice půjčuje motivy z dalších asi 10 filmů,nicméně je vyloženě nevykrádá,ale spíš jim skládá poctu a ono to funguje.Atmosféra by se v určitých momentech dala krájet,hudba je vynikající a i zvrat v poslední třetině (byť není nejoriginálnější) celkem funguje.Úplný závěr pak dokonce přijde s lehkým zamyšlením nad dnešní dobou a tak trochu si udělá "srandu" ze samotného Netflixu (jakkoliv to není nijak přehnané)...70% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já mám z tohoto Klasického hororu popravdě dost rozporuplné dojmy. Na jednu stranu totiž musím vzhledem k danému žánru pochválit spoustu zásadních věcí, které jsou pro funkčnost a působivost právě takovéhoto filmu zcela nezbytné, čímž mám tedy na mysli především výbornou, vážně působivou atmosféru, zajímavý vizuál, poměrně originální zápletku, v závěru disponující nečekaným zvratem, přecházející pak následně do povedené pointy, a opomenout nemohu ani sice krapet tuctové, i přesto ale rozhodně nenudící postavy, obsazeny navíc sympatickými herci, v čele s Matildou Ann Ingrid Lutz, která mě zatraceně nadchla už ve francouzké Revenge a ani zde rozhodně nezklamala. Na druhou stranu ale i přesto všechno výše zmíněné nemohu ani zdaleka tvrdit, že by mě tato podívaná nějak opravdu zaujala, či bavila, ovšem nedávám to ani tak za vinu nulovému napětí, či chybějící odvaze filmařů pustit se do více explicitnějších a nekompromisnějších krvavých efektů, jako spíš ale prostě jen zpracování, které jednak postrádalo koule a drive, ale hlavně měli sice tvůrci zkrátka docela dobrý nápad, ale jejich naprostá nezkušenost se podepsala na celkové nezáživnosti a neucelenosti výsledného produktu, z čehož tak vznikl film, který v mnoha aspektech nabízí podívanou, jenž se mohla zařadit mezi skutečně klasiky žánru, ale nakonec se tomu jistě tak nestane. Pro příznivce žánru se každopádně jedná o snímek, který stojí za pozornost. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Na začátku to vypadá jako opravdu klasický horor. Čekáte, že se parta děcek ztratí na dovolené, kde je postupně bude mučit banda úchylů. Ono to tak vlastně je, ale „klasicky“ přišlo velké zklamání, že se vše odehrává za kamerou. Nejde vidět nic. Smůla. Od poloviny filmu je to pro mě zklamání. Přitom natočené to je vážně dobře. Taky to podle mě zkazil závěr. Kde už to vypadá spíš komicky a působilo to jako nějaká parodie na tarantinovky. Jako má to být urychlená cesta z hororového žánru do jiného, ale na mě to nezapůsobilo. Alespoň má ta jedna holčina pěknou prdel. 50/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Laciná kopie v laciné kopii.. Obytný vůz závodící s ďáblem pod dohledem hor, palice způsobující miseryi dolních končetin, sirény z hornických městeček, hostiny na čerstvém vzduchu na oslavu slunovratu.., to je jen část přiznaných inspirací, které měly diváka vlákat do pasti. Jenže když namazaná olejem sociálního přesahu scvakla, měl jsem pocit, že si ze mě dělají něco, co tvarem připomíná střešní okno toho domku na paloučku u lesa. To ti 2+1 režiséři nevědí, koho v klasickém hororu dostává špekoun s červenými rukávky k díře v plotu? A nebo vědí a já jsem stronzo.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)
  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)

Reklama

Reklama