Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hororové nedochůdče, které si dělá legraci z toho, že jsou béčkové horory ve většině případů za vtipné, nereálné paskvily/odpady, ze kterých si lidi oprávněně dělají srandu. Takže jestli jste se v komentáři ještě nezacyklili, tak vězte, že to má plno výýbornejch mrazivejch momentek, poctivě vyvažovanejch debilním chováním postav, sklouzáváním k parodii, a WTF momentama. Fifty fifty. Tvůrcům všechna čest, ale moc nevěděli, co vlastně chtějí natočit. Anebo ten guláš aspoň neměli tak dlouho vařit. [Netflix] ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Klasický horor bol všetkým len nie klasickým hororom. Odkazuje alebo lepšie povedané skladá poctu viacerým známym filmom žánru(pozor, skladá poctu nie bezmyšlienkovito kopíruje, to je rozdiel) a celkovo tvorí obrovský mix všetkého možného čo sme v hororoch videli. Veľa dejových liniek a motívov je len naznačených alebo nedokončených, no aj tak mám pocit že som približne pri všetkom odhalil čo nám chceli tvorcovia povedať/pripomenúť a vôbec mi tento štýl rozprávania nevadil. Úvodom film vyzerá ako Texaský masaker alebo nejaká iná vyvražďovačka, potom chytí nádych Slnovratu a končí ako niečo úplne iné. Skrátka ani na sekundu si nemôžete byť istý čo vlastne film chce v globále povedať, ako bude pokračovať, ako skončí a režisér sa s nami pekne zahráva. Spomínaný hlavný zvrat v závere sa mne osobne veľmi páčil a nemal som s ním žiaden problém. Čo je však najhlavnejšie- film je väčšinu stopáže napínavý, má výbornú atmosféru a viacero scén je vynikajúcich(scény s osadníkmi,sirénami,v podkroví, scény zahalené do červenej farby ala  Suspiria a podobne). Horor, ktorý zrejme plne docenia najmä milovníci žánru, ktorí v ňom majú čo to napozerané. Ostatní, ktorí do toho pôjdu naslepo ako do normálneho hororu ho zrejme naplno nevstrebú a príliš spokojní nebudú. Ja však ďakujem Talianom, ktorí mi pripravili zatiaľ jeden z najlepších hororových zážitkov tohto roka. 75-80% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době závan něčeho zajímavého z nabídky Netflixu, navíc v žánru, kde je téměř zázrak narazit na něco kvalitního. Už když jsem zahlédl ukázku a navíc zjistil, že to je v italštině a hraje tam ta kočka z Pomsty, měl jsem jasno, že to musím vidět a že se mi to bude líbit, což se taky následně potvrdilo, byť Matilda Lutz už se mi zde bohužel nelíbila (btw. podobnost její postavy se zmíněnou rolí v Pomstě je nepřehlédnutelná), a taky jsem přijal poměrně s nelibostí ten zásadní zvrat, k němuž dojde v 69. minutě (resp. záleží na úhlu pohledu, protože důležitý zvrat přichází už dříve v 61. minutě). Vše, co tomu předchází, mě v podstatě naplnilo bezvýhradným nadšením - kamera, absolutně bezchybný soundtrack, speciální efekty, strašidelný vzhled chaty a masek, nádherně budovaná atmosféra a vývoj děje, který mi přišel jako velká pocta klasickým hororům a současně nejlepší důkaz, že dobrý horor jde i dnes vystavět v podstatě z ničeho (resp. z dokonale ohraných motivů), a srovnání s zde často zmiňovaným Slunovratem se podle mě přímo nabízí. Ale jak říkám, ten závěr mi zas tak nesedl, byť racionálně ho chápu a paradoxně jen umocnil můj respekt k tvůrcům, ale čistou žánrovku bez těch metafikčních píčovin bych prostě docenil víc. Btw. zde uvedená informace v obsahu, že v karavanu cestuje pětice přátel, je nepravdivá, neboť ti lidé se navzájem neznají a svedla je dohromady mobilní aplikace na sdílenou spolujízdu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, aby film nepůsobil jako laciná kopírka, ale i přesto, že těch odkazů tu bylo fakt hodně, působil výsledek svěže a osobitě. Všechny notoricky známé motivy se podařilo poskládat do  kompaktního celku a v podobě Ossa, Mastrossa a Carcagnossa přišlo ještě něco navíc. Mimochodem doporučuji si tuhle trojku vygooglit. Docela zajímavé čtení. Herecky perfektní a z Matildy Lutz se pomalu začíná stávat etablovaná hororová herečka. Celé by to bylo dokonalé, nicméně je tu jedno velké ALE a tím je gore. Jestliže se tu mluví o krvavých obětích, uřízlých uších a trhaných jazycích, tak očekávám, že něco z toho uvidím. Nicméně jakmile se mučitelé přiblížili k svým obětem, kamera uhnula a co se děje si divák musí domyslet. Jasně, to zase není tak těžké, ale způsob, jakým je film uchopen, detailní chuťovky vyžaduje. Takže i když se jedná o víc než jen dobrou zaléžitost, vidím tu promrhaný potenciál. Ale třeba se objeví ještě nějaká tan nesestříhaná verze. 75% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Klasický Horor si osobně představuji trochu jinak, ale sice jako jo, dobrý. Občas jsem v tom viděl jiný Horor - Evil Dead (sirény, červené světlo), Wrong Turn (Les, vrakovistě), Midsommar (komunita, chata, atmosféra), ale nemám to za zlé. Byl jsem celou dobu v napětí, atmosféra výborná, obsazení bylo v pohodě (blondýnka byla hodně fájn) a krásnou Matyldu z krvavé Rape and Revenge pecky Pomsta (2017) bych ani nepoznal !! Podle komentářů, jsem neměl očekávat Gore a krev, ale nakonec mi bohatě stačilo to, co jsem viděl, v podstatě všechny ty smrti jsou tu nepříjemné a zlé. Finále sice trošku padlé na hlavu (film), ale jinak jsem celkem spokojený, mně se to líbilo, někdy dám opáčko. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)
  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno