Reklama

Reklama

Batman: The Long Halloween, Part One

Trailer 1

Obsahy(1)

Batman vyšetřuje vražedné řádění, které se odehrává o svátcích.. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (28)

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno. Původní předlohu od Jepha Loeba a Tima Salea miluju a je to jeden z nejlepších komiksů s Batmanem, co si můžete přečíst. V době, kdy animák vyšel (respektive první část), jsem ho spolehlivě odignoroval. Řekl jsem si, že mi to nemá co dát, protože stejně vím, kdo je svátečním vrahem. Když jsem tedy jeden pozdní večer neměl co dělat a měl chuť na nějakého Batmana, řekl jsem si, že neudělám špatně, když adaptaci dám šanci. A upřímně? Jsem celkem zklamaný. Film určitě není špatný (mám tu namysli opravdu jen první část) a má své momenty. Pokud něco musím pochválit, je to animace. Animace je nádherná, k noirové vyšetřovačce jako je tato se hodí jak prdel na hrnec a pokud by byl film animován např. ve stylu DCAMU, určitě by nebyl tak dobrý. Hlavní zápletka je taky dobrá (protože si ji film jen vypůjčil. Furt je to adaptace). Nápad s vrahem, který zabíjí jen o svátcích je fakt skvělý. Kde je tedy kámen úrazu? No pro někoho, kdo četl předlohu vlastně film není nijak zajímavý. Sledovat, jak Batman vždy za někým přijde, zaklekne ho a vyslýchá hodinu a půl v kuse není úplně můj šálek čaje. Příjmná obměna byl tedy Joker, který příchází někdy v polovině a celkem pomalému rozjedu dává konečně nějaké grády. Upřímně přemýšlím, jestli se na druhou část vůbec podívám. Jediná věc, co mi k tomu dává nějaký podmět je, že je vrah někdo jiný, než v knize... ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Na tenhle animák jsem se hodně těšil, už jen proto že si velmi cením komiksové předlohy. Atmosféra je tu naprosto znamenitá, tajemno a napětí se tu dají krájet. Batman není ještě TOP detektiv a tak dělá přešlapy, což je velké plus příběhu. Animace na vysoké úrovni (tahle kresba mě hodně baví).  Příběh je krom Batmana zaměřený na Denta a rodinu Falcone, což není tak obvyklé a je fajn se podívat do zákulisí téhle mafiánské rodiny. Navíc toto není klasická akční komiksovka, ale regulérní detektivka. Velmi povedená první část a hned jak to půjde pustím si i druhou. Za mě velmi silné 4* ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som premýšľal len nad tromi hviezdami, ale nakoniec zostávam pri štyroch. Prečo? Pretože to hodnotím ako celý dvojfilm a tento dvojfilm je jednoducho veľmi odlišný od tých, čo sme poznali doteraz. Namiesto opulentnej a veľkolepej či inak megalomanskej akcie a deštrukcie, ktorú poznáme z DC animákov, totiž dostávame relatívne psychologickú takmer noir detektívku so superhrdinom, ktorý chybuje, nie je neporaziteľný a je ďaleko "normálnejší", ako ho poznáme z iných snímkov. Zároveň vidíme prerod a vznik jedného z jeho najväčších protivníkov po Jokerovi a veľmi veľmi dobre spracovaný, možno ešte lepšie ako od Nolana. Jasné, akcie bolo menej a navyše sa držala pri zemi, ale nakoniec rozpačité pocity v určitých úsekoch sledovania vystriedalo celkové uznanie snahy tvorcov, posunúť nám opäť dospelejší príbeh ako len klasickú detskú animovanú rozprávočku. Netvrdím, že si to ešte niekedy napriek tomuto hodnoteniu pozriem, ale ako ojedinelá skúsenosť z DC animovaného univerza to akceptujem a chválim. Samozrejme musím priznať, že nakoľko som doteraz videl všetky ale všetky animované filmy od DC, tak radšej by som sa vrátil ku klasickej superhrdinskej kostre a keď vidím, že investovali do dvojfilmu s takýmto "neepickým" príbehom, tak to len vyložene naštve pri prihliadnutí na to, že iný a to doslova megalomanský a apokalyptický príbeh Injustice urobili len a len v polovičnej stopáži, čo mu ublížilo neskutočne. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou adaptace batkomiksu, kterou její tvůrci řádně nezprasili. Po průměrném Tichu či Kameňáku konečně přichází DŮSTOJNÁ adaptace dalšího slavného příběhu s Batmanem a i tentokrát se předloha řadí k tomu vůbec nejlepšímu, co si s netopýrem lze přečíst. Skutečně temný detektivní komiks s fantastickým námětem, soubojem mafiánských rodin a výtečnou atmosférou. Filmová adaptace jí sice část ubírá, ale to je jen drobnost. Tohle mě rozhodně velmi potěšilo a ve stejném stylu bych si nechal líbit i Temné vítězství, které se ostatně samo nabízí. 85%. ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Dlouhý Halloween je jeden z mých nejoblíbenějších komiksů, takže jsem se trochu obával a zároveň těšil. Nakonec nejsem zklamaný ani nadšený. Film je krásně drsný a surový, přesně tak jak by měl film o Batmanovi být. Například kontaktní souboje jsem si strašně užíval. Je to rozhodně věrná adaptace komiksu a možná proto jsem se v polovině začal trochu nudit. Kdybych neznal předlohu, možná by mě to bavilo více. Bohužel to není tak kvalitní jako Návrat temného rytíře nebo Rok jedna. Je to prostě takový film na jedno zhlédnutí a obávám se že ani druhá část mě nijak zvlášť neuchvátí. 6/10. ()

Zajímavosti (7)

  • V úvodních titulcích můžeme vidět kresby z komiksu „Batman: Long Halloween“ od Jepha Loeba, kterým je film volně inspirován. (Knowho)
  • Po závěrečných titulcích je k vidění filmová scéna. (Rominator)

Reklama

Reklama