Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vrah známý jako „Holiday“ pokračuje ve sledování Falconeho zločinecké rodiny, zatímco v Gotham City je další hrozba – nová generace maskovaných zločinců. Batman má podezření, že bývalý spojenec by mohl být sériový vrah. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (28)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prestrihať oba diely do jedného filmu o minutáži cca 110 minút a bolo by to dokonalé. Tých odbočiek je tu priveľa, ale pomalá dusná atmosféra art deco Gothamu ma strašne bavila. Rovnako vsuvky s klasickými batmanovskými záporakmi boli skvelé (najmä gotický Scarecrow) a výborne osviežili noirovský detektívny príbeh. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Druha časť príbehu o zabijakovi ktorý vraždí na sviatky mi prišla trošku lepšia. Zatiaľ čo prvá časť bola viac detektívnejšia, ta druhá ponúkne rýchlejšie tempo filmu, viac akcii a hlavne výživné finále. Oproti predlohe sa trošku pozmenil záver a pridalo sa par akcii navyše, čo ale vôbec nevadí. Stále je dlhý Halloween dosť dobra adaptácia tohto slávneho Bat-komiksu. P.S.: Nezabúdajte na scénu za titulkami. 85% - 4* ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou adaptace batkomiksu, kterou její tvůrci řádně nezprasili. Po průměrném Tichu či Kameňáku konečně přichází DŮSTOJNÁ adaptace dalšího slavného příběhu s Batmanem a i tentokrát se předloha řadí k tomu vůbec nejlepšímu, co si s netopýrem lze přečíst. Skutečně temný detektivní komiks s fantastickým námětem, soubojem mafiánských rodin a výtečnou atmosférou. Filmová adaptace jí sice část ubírá, ale to je jen drobnost. Tohle mě rozhodně velmi potěšilo a ve stejném stylu bych si nechal líbit i Temné vítězství, které se ostatně samo nabízí.  Druhá část je hlavně o originu Two Face, a je povedená samozřejmě. Nakonec přece k drobným změnám oproti předloze došlo (identita Svátečního vraha), ale dá se to úplně v klidu snést. 85%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už je o něco lepší. Konečně do sebe vše zapadá a začíná to dávat smysl. Batman se musí dostat ze spárů Poison Ivy a dál jde po stopě Hollidaye. S tím mu pomáhá Catwoman. Opět se tu objeví spousta známých záporáků, včetně vzniku Two Face. Je tam i pár zajímavých zvratů, takže to skutečně působí jako detektivka. Vše končí velkou destrukcí jedné části Gothamu. Vyplatí se počkat na konec. "Nancy, podrž mi hovory. Musím někoho ukončit." :D ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Druhá část mi už přišla o něco slabší, leč stále rozhodně jeden z těch výborných příběhů, které se konečně dočkaly animované adaptace. Viz komentář k první části. Jen doufám, že budou další příběhy následovat ve filmové podobě (klidně na víc částí, proč ne) a ne tak chaoticky jako Death in the Family. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (5)

  • Inspirováno ikonickým příběhem DC Comics z poloviny 90. let od Jepha Loeba a Tima Salea. (JasonCZ)

Reklama

Reklama