Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (222)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Komar Bajkonur /Everest 2015, Nez prisla Boure/ natocil film o nasranej africkej faune /lev/ a tato fauna sa rozhodla, ze bude prenasledovat chlapa s rodinou. Na poli utokov fauny na ludi ide o vyslovene slaby podpriemer, apropo najvrazednejsie levy ake vobec jestvovali boli levy z Njombe. Dajte si  do gugla Lions of Njombe  : 30 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné dobrodružstvo, ktoré vlastne padá len na tom, že ústredný lev je digitálny. Trošku mi chýbajú filmy ako The Edge, kde boli nebezpečné zvieratká skutočné a herci tak ani nemuseli predstierať strach. Kormákur je ale zručný režisér. Naplno využíva prostredie a necháva svojich dvoch ťahúňov (Elba a Copley) aby adekvátne reagovali na každú jednu nepríjemnú situáciu čo ich stretne. Rousselot sa pokúša o jednozáberovky a hoci nie sú úplne čisté, vťahujú do deja znamenite. Je to síce prehliadka klišé daného žánru ale je to spravené dobre a poctivo. Možno trošku zamrzí že skutočné nebezpečenstvo predstavuje len démonický lev a nie aj iné zvieratá, takže to od určitého momentu trošku pokulháva na logike. Ale mimo to sa jedná o výbornú chuťovku, ktorá si vôbec nerobí hanbu. Finálny stret je dokonca záživný. Za mňa spokojnosť. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Včera ma inšpiroval kinoparťák a tak som si Beštiu pozrel aj ja dnes. Síce s prestávkou na 7 Days to die, ale nebolo to z dôvodu žeby ma film nebavil. Napriek priemernej digitalizácii levíka film ma celkom dobrý spád, nestretávame sa tu s lgbt antináboženskou agitkou a veľa podobných filmov nie je takže podobne ako súputnik z kinosál dávam slušné 4*. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Hrozně rád bych tomu napálil minimálně 4*, protože námět je super, všechny scény se lvem, lvama jsou naprosto luxusní! CGI je tu v ultimátním topu! Má to dobrou atmošku vcelku po celou stopáž a co si budem, těch survival filmů je jak šafránu. Jenže je to v mnoha ohledech fakt hloupé. Chování postav v mnoha scénách až vyloženě dementní :(. Přece nevlezu do řeky, kde jsem před vteřinou viděl aligátora! Přiznám se že jsem se bavil, ale to jen díky těm lvům! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dve veci prečo sa mi to páčilo. Za prvé: takýto jednoduchý námet, kde skupinku ohrozuje divoká zver mám rád. Za druhé: je tu sympaťák Idris Elba. Samozrejme sú tu aj ďalšie veci, ktoré sa podarili a to je napríklad napätie alebo atmosféra. Niektoré scény majú naozaj šťavu. No na druhú stranu, nájdu sa tu pochopiteľne aj scény, kde len krútite hlavou nad tým, ako uvažujú postavy. Každopádne takých scén tam veľa nebolo. Beštia je len obyčajná jednohúbka na nudný večer, ale bavili ma prelety kamerou na Afrikou, nečakané útoky a aj hudba veľmi pekne dokresľuje dianie. Taký Lovci levou sú oveľa lepší, ale to je trošku inakší film, nie taký priamočiary. No aj Beštia ukáže pazúry a celkom sa na ne oplatí pozrieť. S prižmúreným poškrabaním okom od leva dávam aj tu štvú, pretože mi to naozaj rýchlo utiekalo a videl som aj oveľa horšie filmy na takýto spôsob. 75% - 4* ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama