Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (225)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jedeme do Afriky! Ne na černošky, ale na lvi. Jeden z nich tropí neplechu, tak se Idris Elba bude snažit zatnout mu tipec. Režisér Baltasar Kormákur předložil absolutně nevzrušivý "safari" thriller, kde jakékoliv herectví není potřeba, nebot vše důležité a podstatné obstará krvežíznivý král zvířat ve slušném CGI designu. Hlavní hrdina má dvě nezletilé dcery, které byste okamžitě obětovaly, protože živit a šatit takové dvě ochechule, to se ani nevyplatí. Takže co s nimi - předhodit je lvovi. Jenže ačkoliv má lev během filmu nespočet příležitostí je roztrhat, tak jako zázrakem ty dvě šeredy vždy uniknou smrti. Dalším hereckým přízrakem je Sharlto Copley v roli kamaráda a přemoudřelého průvodce hlavního hrdiny. Nepředvedl vůbec nic a naprosto nechápu, jak nějaký režisér může být nadšen z jeho nijakého hraní s jedním idiotským výrazem v ksichtu. Takže přece jen to relativně nejlepší z hereckého hlediska zůstalo na bedrech nebohého Elby, který předvádí jen uspokojivý průměr, s čímž si naprosto vystačí po celý film. Fandit někomu z lidských postav se prakticky nedalo, takže je dobré se orientovat na lva, který kdykoliv se zjevil, byla šance, že se divák probudí z letargie. Pochopitelně se lev nechoval přirozeně, přece jen by zvíře z masa a kostí nejednalo podle scenáristické fantazie, ovšem to je v rámci filmového dění celkem v pořádku. Vrcholem scenáristické nemohoucnosti je naprosto likvidační finále, které vesměs nudný film posílá úplně do savany poseté exkrementy všech divokých zvířat. Devadesát minut bylo celkem roztahaných a nenapínavých, postavy se chovaly stupidně a žádná scén mně neutkvěla v palici. Příště bych povolal lovce Pampaliniho. Hon na pštrosa, žirafu či hrocha by měl jistě dramaticky menší časový interval a ta dějová předvídatelnost by měla své opodstatnění. Nezajímavý film. A vůbec neobstojí tvrzení, že podobných počinů vzniká pomálu. 4/10 ()

Figu 

všechny recenze uživatele

"Si kočka, si kočka, si kočka, a perfektne urobená, si krajšia než obloha nočná, než modlitba na kolenách." Takže asi tak! Tahle perfekne urobená kočka si kráčala krajinou nech bol deň či obloha nočná a potom sa človek nemohol ani modlit na kolenách, aby sa ta kočka teraz naozaj zase nenasrala! Buďme radi že v tej prérii nebol Vašo Patejdl, ponevač ten by s Kristínkou na mačku asi neobstál! Nenechajte sa dlho prekvapiť, ako si s tou číčou zatancoval Idris Elba a pustite sa do toho! Pekný pohľad prajem chalani a dievčatá... 65% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Napětí nastoupí brzy a efektně, survival drama potenciál šlape solidně až do konce. Dobrá práce s prostředím a digitálními zvířaty, sympatické přiznání inspirace Jurským parkem (ohrožené postavy uvíznuté v džípu). A Idris Elba v tom sedí perfektně. Ultra-klišé “porouchaná rodina se sbližuje v extrémní situaci” nevadí, jde přece o žánrovou jednohubku, která solidně baví napětím v exotickém prostředí. Jen ty občasné nesmysly, kurňa. Není jich moc, ale našlapané a technicky kvalitní dobrodružství by se bez nich mohlo obejít. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Natvrdlý scénář, kdy zejména starší z dcer dělá samá špatná rozhodnutí, versus působivé dlouhé záběry francouzského držitele kameramanského Oscara Philippe Rousselota a efektivně uchopená akce. To zhruba tak v kostce… Většinou bojují se žraloky, ovšem tentokrát vysílá naštvaná příroda krále džungle, který přišel vinou člověka (pytláků) o svou smečku. Nijak za to ovšem nemůže doktor Idris Elba, který vyvezl do divoké Afriky své dvě dospívající dcery, které před časem přišly o matku. Nacházejí se v místech, kde se rodiče poznali, což by mohlo „oživení“ nalomených vztahů pomoci. Za chvíli se ovšem ocitnou na okraji útesu uvěznění v nepojízdném autě, jejich průvodce-strejda se opodál snaží zastavit masivní krvácení a lev chytil slinu. Výhodou je, že se na nic moc nečeká. Výsledku (který je samozřejmě zoufale předvídatelný) dominují sebevědomě dlouhé záběry, i sekvencím s útoky (odolného) lva chybí střih a samotné triky jsou velmi kvalitní. Je to intenzivní a autentické, ovšem záhy začne pod taktovkou zkušeného islandského režiséra Baltasara Kormákura drhnout zmiňovaný scénář. Rozhodnutí hlavních postav jsou zvláštní, jako by místy (když musejí táhnout za jeden provaz) mluvil každý jinou řečí. Nicméně to má spád, je to krátké a účinné. A možná to budu mít někdy rád i na čtyři hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Idris naháňa digitálneho leva a digitálny lev naháňa jeho a všetkých naokolo. A hoci má niekedy úskoky skôr ako pes než ako kráľ zvierat, vy mu vlastne fandíte, lebo tvorcovia tomu levovi zobrali ešte aj čuch, asi mal opuchnutú sliznicu. Animácia celkovo veľmi slabučká, ako by mal film už tridsať rokov. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama