Reklama

Reklama

Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)

Recenze (130)

evanka 

všechny recenze uživatele

Zoe Kazan je znuděná manželka šéfa nemocnice. Kromě benefičních večírků a bloumání po nákupech nemá do čeho píchnout. Jednoho dne zjistí, že je propojena s propuštěným vězněm. Oba mají schopnost vidět očima toho druhého a i fyzicky cítit to, co ten druhý. Mohou se takhle spojovat, kdykoliv je napadne, povídat si na dálku a dokonce se i sexuálně uspokojovat. Díky tomuhle "daru" je ale jejich okolí začne považovat za podivíny a Zoe to dostane až do psychiatrické léčebny. Vězeň se vyvlíkne ze spárů svých zločinuchtivých kumpánů a jede Zoe zachránit. Námět filmu je zajímavý, zpracování už tolik ne. Když pominu to, že mi Zoe nezapadá do role vážené manželky šéfa nemocnice (protože vypadá pořád jako dvacítka s nejasnými plány do budoucna) a že ani Michael Stahl-David mi nesedí v roli hodného a bezelstného vězně, tak je celý příběh jen souborem jejich tlachání na dálku. Pro mě jako diváka mezi nimi ta chemie prostě nefungovala a nedokáže vtáhnout do děje. Je to všechno brané tak nějak po povrchu, není ani naznačeno, proč zrovna tihle dva jsou takhle spojeni, i když by se s tímhle dalo pracovat a nějaké hlubší myšlenky by se sem taky daly vpašovat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Netradiční romance se strašně příjemným obsazením, která dokáže vykouzlit přiblble spokojený úsměv, což je vlastně měřítkem úspěšnosti všech romantických komedií. Ten potenciál faktu, že obě postavy vidí očima toho druhého, sice nebyl plně využit, ale díky ústřední dvojici a pohodové režii to zase nebylo tolik na škodu. 75% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny veľmi slušná indie romanca s pekným a originálnym nápadom. Je tam síce kopa logických blbostí ale vďaka "rozprávkovosti" námetu som bol ochotný to akceptovať. V poslednej tretine však dojde k úplne za vlasy pritiahnutému a hlavne úplne zbytočnému zdramatizovaniu. A film zrazu ide podľa toho úplne najhoršieho B-čkového Hollywoodskeho klišé s naháňačkou, totálne debilným chovaním postáv a WTF momentov. Už som len čakal na konci výbuch. Namiesto toho sa to celé dočvachtá k záveru, ktorý sa tvári tak strašne povnášajúco, až som čakal nejakú pointu, ktorá zmení vyznenie celého filmu a obráti ho na vtip(horší prípad) alebo nejaký mindfuck (lepší prípad). Namiesto nej však nabehli záverečné titulky a pocit obrovsky premárneného potenciálu. Škoda sľubného námetu, dobrého ústredného hereckého dua,peknej hudby a relatívne originálnej erotickej scény. Joss Whedon (opäť) sucks. 5/10 P.S. vo výsledku to vyzerá ako keby sa niekto nie príliš schopný snažil napodobiť spoločné filmy Charlieho Kaufmana a Spika Jonza ()

campix 

všechny recenze uživatele

Největší výhodou In Your Eyes je Joss Whedon. Díky tomuto velice kvalitnímu scénáristovi, který má za sebou již nespočet filmových hitů, se podařilo odlišit tento film od zbytku indie romantických komedií a alespoň na začátku mu dal nějaký impuls nebo prostě příslib něčeho zajímavého. Scénář je opravdu kvalitní, nápad je to zajímavý a díky němu Vás film udrží. Sice je v něm docela dost nedomyšlených věcí a také náhod, a především v závěru budete hodně přemýšlet proč se děje, to co se děje. Dalším mínusem je ústřední dvojice, která je poněkud nevýrazná a především Michael Stahl-David se absolutně nehodí a nemá charisma něco podobného utáhnout, Zároveň tolik nefunguje chemie dvou hlavních představitelů. Suma sumárum průměrné romantické drama. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

V základu romantika jako hrom, ale v bravůrním podání, které mě náramně bavilo. Maximálně sympatický pár neznámých herců ve velmi nápaditém a zábavném propojení svých těl. S radostí jsem přešel i to závěrečné vlakové klišé, které je v tomhle případě pěkným finišem :) PS: Cítím v tom jisté námětové přiblížení se k Her. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Joss Whedon napsal scénář již roku 1992. V té době mu bylo 28 let a zrovna se stěhoval do Los Angeles. (Geriel)

Reklama

Reklama