Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

Candid 

všechny recenze uživatele

Společně s Kačeřími příběhy patřil k seriálům, na kterých jsem si na základce ujížděla, když jsem byla nemocná. Oproti kačerům jsme ale zvládli nahrát jen jednu kazetu, která končila scénou, kde na nějaké planetě hlavní hrdinové padají do jakéhosi písečného víru... střih a šum :) Nedávno jsem si pro zajímavost zkusila Dobrodruhy zase pustit, ale nebylo to úplně ono, no jo, už mi není deset... jako malá jsem to ale milovala. Nostalgie vždycky vítězí :) ()

DuanBerry 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem jako dítě žral takovým způsobem, že mi máma upletla svetr s hlavou Gerarda, do jehož postavy jsem se pravidelně vtěloval, a to podle vzoru, který jsem vykřížkoval na kostičkovaný papír. Svetr jsem pak hrdě nosil, dokud jsem z něj nevyrostl.(Jenže já jsem magor takového kalibru, že jsem nosil taky tričko s nápisem T- rex a podobně :) Prostě paráda! Scifi a ještě animák! Navíc tak trošku manga styl. Nejvíc mi utkvěla v hlavě epizoda s Orlogany, nebo jak se jmenovali. Byly to takové podivné chapadlaté bytosti se zobáky, které kosil tuším nějaký tank či co. A naši hrdinové ze Střelce se jim snažili pomoci. A pak jsem zbožňoval Sibet s tou svojí kytárkou a "pípa", aneb to, co každou chvíli vydávala, to mě dokázalo skoro rozbrečet. Strašně rád na tenhle seriál se slzou v oku vzpomínám. Dnes bych možná neustál ani jeden díl, ale zrovna tuhle příjemnou vzpomínku si hýčkám a nechci si jí nechat zkazit. Vždyť co jiného nám zbude na stará kolena než právě vzpomínky. Až se vrátím v séniu do mládí, budu se třebas vidět, jak usedám za knipl zelenkavého Střelce a letím ke hvězdám... A propós, nedávno jsem ten svetr našel, a opravdu jsem se podivoval nad tím, jaký jsem byl tehdy malý smrad :) ()

Reklama

Burdock 

všechny recenze uživatele

Po odkoukání asi 10 dílů dnes, po dvaceti letech, co sem na to koukal jako malý prcek, mi to přijde pořád docela dobré. Dnes mi to sice připadá dost naivní a hrozně přeslazené, a ten český dabing je docela ukřičený a nepříjemný na poslech, jinak ale stále pěkné. Takže hodnotim nostalgicky za 4*, i když by se hodilo tak 3* http://www.volny.cz/tthomas/dobr/ ()

denbrough 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl pro mě TENKRÁT jako droga... Zbožňoval jsem ho, a vzpomínám si, jak den co den běžel na OK3... Nečekal jsem, že na něj ještě někdy narazím, protože jsem za těch 15? let zapomněl název.. A úvodní song byl určitě ve francouzštině, to vím... Jen jsem myslel, že tenhle seriál měl mnohem víc dílů, nějakých 300??? Jsem docela překvapen, že pouze 77... Výborná vzpomínka... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když tohle běželo na OK3, to mi mohlo být tak pět, možná šest. Bylo to kreslené a nebylo to tak hloupé, legrační, nechutně rozplizlé a roztomilé s písničkami Hanky Zagorové a Karla Gotta, které se linuly z tehdejších největších hitovek (Šmoulové a Včelka Mája). Jistě, spoustu věcí jsem neměl absolutně šanci pochopit nebo docenit, ale tohle zkrátka bylo moje první anime, i když jsem to tehdá nevěděl:) Profesorko Anno!!:)) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Znělka seriálu neobsahuje žádnou scénu ze seriálu. (geklon)
  • Střelec celkem 9x nouzově přistál ve vodorovné poloze. (geklon)
  • Přestože příběh o Paradonech (epizody 47–49) má evidentně parodovat poměry v afrických zemích (vzhledem k podobnosti plukovníkova jména konkrétně v Libyi), vlajka planety Birakiri je téměř totožná s vlajkou Albánie. (Kri-kri)

Reklama

Reklama