Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Inak to nejde, 5* je stále málo. Tento seriál som ako dieťa školoupovinné priam hltal a žil som na ňom. Príbehy o dobrodružstvách vesmírnych špeditérov boli často viac než len príbehy pre deti. Otázky života a smrti, priateľstva a zrady, lásky a nenávisti boli v tomto sci-fi anime podané absolútne dokonale a pri spomienke naň sa mi do očí derú slzy nostalgie. Preč so Star Trekom, preč s Babylon 5, vráťte mi moje detstvo... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Můj první japonský animovaný seriál a taky nezapomenutelný. Mám na něj krásné nostalgické vzpomínky stejně jako všichni ostatní, co tady k tomu už napsali nějaký komentář.Takže, bych se vlastně jen opakovala. Přidám jen, že moje nejoblíbenější postavy byly Rana, ten co vypadal trošku jako žabák, mluvil ho Michala Pavlata (nevím to jistě) a mimozemská, chlupatá, zelená koule Sibep, která hrála na loutnu. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Po kazdem dile jsem dostal silenou! chut, na zapekane nudle. Asi to budou nase flicky. Asi. :-))) P.s. K Addamosovi21, ja mel vzdy za to, ze to je kaktus. Nikoli, kiwi. :)))) Cituji wikipedii...antropomorfní rostlina, která připomíná kaktus.;-) Byla nehorazna prdel, sledovati ve 13ti, japonsky tv s. aka anime, s francouzskou zvukovou stopou, kterou vicemene prekryvala ta nase. :)) To dnes nikdo mladsi 40let, neda.:) A jak se tam na detsky tv s. resi socialneekonomicke problemy, to je total pridana hodnota. Neskutecne! ()

Burdock 

všechny recenze uživatele

Po odkoukání asi 10 dílů dnes, po dvaceti letech, co sem na to koukal jako malý prcek, mi to přijde pořád docela dobré. Dnes mi to sice připadá dost naivní a hrozně přeslazené, a ten český dabing je docela ukřičený a nepříjemný na poslech, jinak ale stále pěkné. Takže hodnotim nostalgicky za 4*, i když by se hodilo tak 3* http://www.volny.cz/tthomas/dobr/ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jde těžko hodnotit, protože jsem ho viděla v osmi letech a od té doby ani jeden obrázek. Nicméně fakt, že jsem na něj nezapomněla (naproti jiným tehdy běžícím seriálům byl pojatý docela vážně a i slzička ukápla) ani po třinácti letech, si říká o velice slušné čtyři hvězdy. Pokud bych Dobrodruhy někdy viděla znovu, možná by se moje hodnocení změnilo. Ale ani bych to nechtěla. Takhle člověku alespoň zůstanou nezkažený vzpomínky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Přestože příběh o Paradonech (epizody 47–49) má evidentně parodovat poměry v afrických zemích (vzhledem k podobnosti plukovníkova jména konkrétně v Libyi), vlajka planety Birakiri je téměř totožná s vlajkou Albánie. (Kri-kri)
  • Na konci 47. dílu čte ve skladu potravinové pomoci Gerard štítky na pytlích z roku 2015 a 2016 s tím, že jsou tam již několik let. Dá se tedy usoudit, že seriál se podle autorů odehrává zhruba okolo roku 2020. (geklon)
  • Tento japonský seriál byl nadabován do češtiny hned na začátku devadesátých let z francouzštiny, ve které zůstal i titulní song. (subic)

Reklama

Reklama