Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Derek 

všechny recenze uživatele

pozrete opat v celku prvy raz od kina. reitman sa snazi co najviac evokovat svoj najvacsi hit "ghostbusters" ale nema po ruke komikov kalibru ako murray ci aykroyd (i ked ten sa mihne v malej ulohe guvernera) ale iba duchovneho (na ktorom je vidiet ze je mu i trochu trapno, hlavne ked ustredna trojka zacne z nicoho nic spievat), scotta ktory bol vdaka prcickam v kurze a orlanda jonesa (ktory ma najlepsie hlasku filmu). julianne moore a ted levine su viac menej len do poctu. par vtipov je uchadzajucich ale Evolution ma viac hluchych miest ako by sa na komediu patrilo... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

K Duchovnymu sci-fi sedne jako Jerry k Tomovi. Slovenský rodák Ivan Reitman to věděl a Davida obsadil do své sci-fi komedie. První krok k úspěchu měl tedy za sebou. Sean William Scott v povědomí diváků jako Stiffler a Julianne Moore jako správná roštěnka už poté dokonaly své. Film slavil úspěchy v kinech, ale hlavně v Evropě, odkojené seriály jako Krajní meze a hlavně Akta X. O vtipné situace není nouze a triky nepůsobí levně a příliš uměle. Nabízí se srovnání s Krotiteli duchů, ale Evoluce je kvalitativně přeci jen trochu jinde. Reitman už zestárl a teď nezbývá než čekat, že v řemeslu bude úspěčně pokračovat jeho syn. Po Děkujeme že kouříte si snad můžeme oddechnout. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek značnou část své stopáže osciluje mezi dvěma polohami, přičemž na komedii (parodii) je to málo vtipné a k seriózně se tvářícímu kousku to má ještě mnohem dále. Kouknout a zapomenout, což po pravdě není zase takový problém. To ale neplatí o posledních cca 20-ti minutách, kdy si tvůrci konečně uvědomili, na kterou stranu se přiklonit a já si (ve světle faktů a trojlístku Duchovny-Moore-Scott), musím přiznat jedno: bavil jsem se víc, než bych čekal. Jedno se musí ovšem nechat a nezbývá než souhlasit se S.W.Scottem. Na kur domácí (možná) zabírá „napipipipina“ popř. "kokokoko", ale na „pořádné samice, co stojí za to“, už od nepaměti pouze a jedině „You are so beutiful“. To ví každej správnej chlap. P.s. další věcí hodnou souhlasu a zapamatování,….že sehnat Se v 1.30 am je daleko snažší, než sehnat dobré pití… Nechť žije Head and shoulders, („tak trochu“ jiný Biolit) aneb z tohohle klystýru by měl radost i Dobrý voják Švejk. P.p.s. nekoukal jsem na jméno distributora, ale HODNĚ bych se divil, kdyby v tom (alespoň částečně) neměl prsty vlasový koncern Head and Shoulders. Takovouhle reklamu (k nezaplacení), aby člověk pohledal. 65% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že evoluce není žádná legrace - a o podivuhodných účincích šamponu značky Head&Shoulders … Prvotřídní námět bohužel potápí přízemní zpracování, kterému ve druhé polovině pomalu, ale jistě dochází dech. Uvidíte tady VELICE zajímavá stvoření - škoda, že se nenechala angažovat jiným režisérem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

No, zpočátku tenhle film ještě ujde, ale problém je, že zde není moc scén, o kterých bych mohl prohlásit, že opravdu stály za to. Jednoznačně nejlepší je scéna v obchoďáku s létajícím pterodaktylem, nebo co to bylo, ale v okamžiku, kdy naši hrdinové objeví, že jedinou účinnou zbraní na mimozemské potvory je selen obsažený v šamponu Head&Shoulders, se film totálně položí a také scéna s primáty je velmi nepovedená. Na hororovou komedii je i těch obětí málo a David Duchovny se po celou dobu tváří provinile jako by si říkal, v čem to proboha hraji a divákovi se na dálku omlouval. Seann William Scott už je tradičně trapný s tou svou otevřenou pusou a divením, ale i tak jsem se mu zasmál, a Orlando Jones je slušný komik. Finále bylo dost fádní, takové odfláknuté a laciné. Měl jsem pocit, že tvůrcům došel rozpočet. Od režiséra Ivana Reitmana jsem čekal větší smršť, ale místo toho sotva zafoukal větříček. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na konci filmu, těsně před titulky, je krátká reklama na šampon Head & Shoulders, v níž hrají představitelé hlavních mužských hrdinovů (Seann William Scott, David Duchovny, Orlando Jones). Reklama končí tím, že všichni tři zvednou ruce a v nich drží lahev H&S. Orlando Jones ji však drží obráceně. (Johnec)
  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)
  • Když si režisér Ivan Reitman přečetl vážný scénář Dona Jakobyho, rozhodl se projekt realizovat. Nejdřív ale najal další dva scénáristy, Davida Diamonda a Davida Weissmana, aby Jakobyho sci-fi thriller přepsali na komedii. Jakobymu se změny natolik zalíbily, že se rozhodl s Diamondem a Weissmanem na nové verzi spolupracovat. (109)

Reklama

Reklama