Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

monolog 

všechny recenze uživatele

už jen kvůli té zrychlené evoluci. na to muselo padnout nápadů, že je průměrný tvůrce hollywoodských bijáků ani nestihl zahlídnout. není to sice kdovíco, ale už jen ta evoluce je nádhera. a kde jinde by šampon proti lupům zachránil svět? a i když Julianne Moore vůbec nikde nemusím, lépe řečeno je mi tou roztomile myší tvářičkou absolutně protivná, tak tady jí to celkem jde. duchovny je dobrej jako vždycky, vojáci jsou klišovití jako všude. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak Vy a ta bloncka jste našli ten meteorit? Jo, našli. Vyhodil mi auto do vzduchu! A od tohoto okamžiku se začínají dít fantastické věci. Praskání laboratorních sklíček, genová konfigurace neznámá, sirovodíkový odér, žluté houbičky a vlnící se ploštěnci. Překotný vývoj v přímém přenosu. Na sex není čas. Nastupuje mitóza. Otázka zní, kdy se život mimozemského původu vymaní z podzemních jeskyní a lidé se dostanou na jídelní lístek. A pak teprve začne to správné koko tuky tuky - aneb - kdybych byl velký zlý mimozemšťan v nákupním středisku, kde bych byl? V prádle. Ne Ty, pták. V prádle! Nesourodá čtveřice – Ira, Harry, Allison a Wayne – se vetřelcům postaví čelem. O ne. Pardon. Rektem. Celkově shrnuto – osvěžující, vtipná a pestrá oddechovka. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to vyvíjí docela slibně. Dokud jsou mimozemské organismy obdařené zrychlenou evolucí ve stádiu larev a různých broučků, jedná se o velice svižnou a zábavnou sci-fi. Nicméně po přerodu v okřídlené, ozubené, onožené a dalšími způsoby zmutované vesmírné potvory se to Reitmanovi začíná vymykat z rukou a výsledkem je jednoznačný trapas. A nechutný ( to kvůli tomu konci, jež jeden z hrdinů prožívá v řitním otvoru ). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená sci-fi komedie s překvapivě prostým, ale dobrým námětem. Obsazení je víc než fajn a hlavní dvojka David Duchovny a Orlando Jones jsou perfektně sehraní. Navíc je to zatím asi nejdraší reklama na šampon Head & Shoulders. Celkově příjemná zábava + perfektní hudba od Johna Powella, takže za 4. A ještě něco. Doporučuju dát přednost titulkové verzi anebo alespoň dabingu z videokazet, protože nad tím co s výbornými hláškami udělala Nova (a to není jen jediný případ), zůstává rozum stát. PŘESTAŇTE PŘEDABOVÁVAT FILMY!!! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Evoluce je jednou z nejlepších komedií z počátku tisíciletí. Nejvíc všechny samozřejmě zaujme David Duchovny a Julianne Moore, ale výborní jsou všichni, včetně mého oblíbence Seanna Williama Scotta (právě Evoluce a Hele vole, kde mám káru jsou nejlepší filmy, co kdy natočil). Film je blbost, to připouštím, ale je to děsná prdel. Už jsem to viděl hodněkrát a pořád mě to moc baví...90% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se guvernér a generál domlouvají na likvidací organismů, se v záběrech na guvernéra objevují velké digitální hodiny, na kterých se náhle mění čas o desítky minut. (DivX)
  • Severoamerické tržby dosáhly 38,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 98,4 mil. (NIRO)
  • Protože se natáčelo v prosinci, požádalo studio DreamWorks místní obyvatele, jestli by nepočkali s vánoční výzdobou. Postupem natáčení zaplatilo studio zaměstnancům města přesčasy, aby byla vánoční výzdoba připravena včas. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno