Reklama

Reklama

The Rutles

(TV film)
  • Velká Británie The Rutles: All You Need Is Cash (více)

Obsahy(1)

Eric Idle, Neil Innes a jejich přátelé natočili tento satirický snímek v montypythonovském duchu podle vzestupu a skonu nejslavnější kapely všech dob - The Beatles - a byli při jeho tvorbě velmi pečliví. Neil Innes pro film napsal víc než patnáct písní v "broukovském" stylu, ve filmu se objeví parodie na "schodovou scénu" z Perného dne nebo nápodoba památného Koncertu na střeše. Mezi účinkujícími můžema najít i skutečného Beatla George Harrisona, muzikanty Paula Simona a Micka Jaggera nebo dalšího z Monty Pythonů Michaela Palina. Takže, slovy samotných Rutles "All you need is cash"... (Morien)

(více)

Recenze (64)

swamp 

všechny recenze uživatele

"Suddenly, everyone became amazingly litigious. I remember I'd get up in the morning. Sue someone. Check in the papers that I hadn't been fired. Go to the office. Sue someone. Pick up the morning's writs. Sue the bank. Go out for lunch. Sue the restaurant. Get back in, collect the writs that had been received that afternoon. Read the papers. Phone the papers. Sue the papers. Then go home. Sue the wife." Pythoni až na střechu.. Eric Idle si tady hraje a fabuluje naprosto famózně a každý fanda The Beatles či Monty Pythonů si prostě musí přijít na své. Krásně suchohumorné. :) ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Pokud je někdo milovník Pythona i Beatles, bude stoprocentně nadšen, asi jako já. Eric Idle je tu v životní formě a film je (i díky střídmé stopáži) nabitý srovnatelně s celopythonskými filmy. Klasika žánru "mokumentu", pro patřičné vychutnání je třeba znát beatlovskou historii. A propos, Neilu Innesovi se je podařilo vykrást tak brilantně, že soundtrack je snad ještě lepší než Beatles sami :p... Třešinkou jsou mnohá camea pozdějších i stávajících velkých hvězd (Jagger, Simon, Aykroyd, Belushi, Murray) a v rozsáhlé roli básník Roger McGough (to je ten, co znal Rutles). - P.S. zajímalo by mě, jak by vypadali Rutles natočení až po Lennonově smrti. - P.P.S. >Oskar: George Harrison hraje novináře (tj. "interviewujícího") a pokud vím tak financoval až Život Briana. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"První album točili dvacet minut, druhé ještě déle." Pololegendární dokument o jedné liverpoolské kapele, jejíž členové nosili těsné kalhoty, nelegálně chlastali čaj a rozpoutali spontánní Rutlemánii, jistě potěší každého, kdo si někdy pobrukoval All You Need Is Love (Cash). Jako fanda Beatles, kteří hráli ve stejném čase i prostoru, ale přesto někde úplně jinde, musím konstatovat svou spokojenost se snímkem, avšak krysí úlet nemůže brouččímu yeah-yeah přes veškerou snahu konkurovat. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa v jednom filme stretla časť Monthy Pythonov (Idle, Palin) a časť zlatej generácie Saturday Night Live (Belushi, Aykroyd, Murray) za podpory mnohých hudobníkov (Simon, Jagger, Harrison) a o Beatles, je výsledok viac než rozpačitý a až na pár absurdných vtipov Erica Idle nie veľmi smiešny. Spinal Tap vyšiel oveľa viac. ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá parodie na Beatlemánii v podání torza montypythonovské skupiny. Zejména mě potěšily reakce na známé "beatlekausy", vystupování známých figur šoubyznysu (zejm. Mick Jagger a Bill Murray) a samozřejmě klasický montypythonovský přístup k vyprávění filmu. idle pobíhající źa kamerou a teleportující se z města do města jen proto, aby se mohl přemístit jinam a tam podat jiné absurdní informace... :-) Pro fanoušky MP nutnost, pro fanouśky Beatles to samé. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (14)

  • Při pečlivém shlédnutí filmu zjistíte, že "Tichý Rutle" Stig O'Hara (Rikki Fataar) ve filmu neřekne jediné slovo, pouze zpívá (Robbi)
  • Ron Wood, člen The Rolling Stones, si zahrál jednoho z členů motorkářského gangu Hell's Devils. Jedna z manželek Micka Jaggera Bianca si střihla kromě dvou štěků i roli Martini, nastávající manželky Dirka McQuicklyho (Eric Idle). (Robbi)
  • Neil Innes (Ron Nasty) účinkoval ve skupině The Bonzo Dog (Doo-Dah) Band. Mimo jiné napsal písničku "I'm The Urban Spacemen"; produkoval ji Paul McCartney. (Robbi)

Reklama

Reklama