Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (334)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je to presne to čo to má byť. Čierna komédia plná bolesti a krvácania. Navzájom dobre fungujúca partička hercov, ktorá Vám aj zo znásilnenia či amputácie dokáže vydolovať spokojný úškrn. Vlastne nemá nič zásadné, čo by som vytkol. Len teda tomu, na ešte vyššie hodnotenie, chýbali nejaké vyložene prekvapujúce, nezabudnuteľné momenty. Suma sumárum vydarené herecké obsadenie, lahôdkové krvavé efekty a s tým súvisiace neskromné násilie.  Odporúčam ako veľmi chutné vzťahové jatka. Už len dodám, že záverečná čierna facka korektnosti bola povestnou čerešničkou. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neskutočná kravina! Ale tak zábavná kravina akú dokážu natočiť snáď len Nóri, resp. severské krajiny. Jednoduchý koncept o pár luďoch, ktorí sa chcú zabiť a ktorí sme tu už v nejakej odľahčenej podobe mali niekoľkokrát pretavený do mixu nekompromisnej čiernohumornej komédie a brutálne krvavého thrilleru. Zvyčajne síce nemám rád pokiaľ sa komediálny žáner spája s inými o niečo serióznejšími žánrami ako je horor alebo thriller, ale Tommy Wirkola je taký šikula (čo mimochodom vieme už od dôb Dead Snow 2), že s absolútnou hladkosťou dokáže meniť náladu filmu v priebehu pár sekúnd. A tak keď The Trip má byť napínavý, tak dokáže byť sakra napínavým thrillerom, no akonáhle má poľaviť a byť tým trefným čiernohumorným, správne prestreleným filmom, ktorý nič neberie vážne, tak vie túto náladu priam dokonale vystihnúť bez toho, aby to pôsobilo akokoľvek nepatrične. Je skutočne minimum filmov, ktoré by dokázali fungovať zároveň na oboch rovinách aj ako thriller, aj ako komédia. Niečo náladovo podobné dokáže snáď iba Tarantino a The Trip takmer až pôsobí ako záverečných 30 minút  tarantinových filmov, keď sa to začne “řezat” natiahnutých na celovečernú stopáž. Ja by som síce privítal ešte väčšiu dávku drsného, nekompromisného humoru, ktorý by zachádzal ďaleko cez čiaru (a viem, že Wirkola take niečo dokáže), ale chápem, že také niečo by už väčšina divákov nezniesla, takže som rád aj za to čo sme dostali. Aj v tejto podobne to je ďaleko brutálnejšie než všetky hollywoodske filmy za tento rok dohromady. Záverečnú bodku tomu nasadí totálne vztýčený prostredník do ksichtu súčasnej hollywodskej korektnosti. Bravó! CELKOVO: 8/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ukončit manželství se dá různě. Buď dvojice návrh podá písemně u okresního soudu, nebo třeba vyrazí na chatu kdesi v divočině a vezme do ruky kladivo a pilu. Tommy Wirkola je filmový nadšenec, který si doma v Norsku plnil jeden snem za druhým. Pak se v něm probudily jisté ambice a za oceánem natočil solidní sci-fi 7 životů, kterému přesto nechyběla milá béčkovost. Ale taky naneštěstí chřadnoucí tempo. S tím má problémy i tentokrát, kdy se vrátil domů do Skandinávie a vsadil na další ulítlou látku. Kromě zmiňovaného tempa, s tím související natahování některých scén a krapet přepáleného finále ale celkově baví. Prostě se drží toho, co umí a ho baví. Násilné a vtipné koniny má holt v malíku. Znuděnému páru do cesty připravil množství absurdních situací, ze kterých se nakonec stane boj o přežití. Wirkola prostě do světa vypustil zábavný a vizuálně poutavý kus, u kterého si měl ale ve střižně aspoň 15 minut odpustit. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ten trotl architekt chtěl chatu natočit opačně. Povídám, že je lepší vidět slunko vycházet…“ - „než zapadat?“ - „Jo, protože ti to dává naději. To je problém celý tvý generace. Komplet. Nic vám není dost dobrý. Kurva, vám by prospěla válka! Všem do jednoho!“ Podobně očistnou partnerskou kúru doporučuje 9 z 10 vztahových poradců! Režisér mi naservíroval natolik drsnou podívanou s cynickým, černým humorem (přičemž postupně je tenhle film stále brutálnější, krvavější a na dějové zvraty bohatší), až jsem si místy s nadsázkou tak úplně nevystačil. A to je jeho jediný problém. Je zábavný, vynalézavý, ale Wirkola vůbec nezná míru a dost často ji překračuje. Pak člověk musí přijmout, že postavy jedou v nějakém „hero mode“ a vydrží „poněkud“ více („sekačka“ už byla vyloženě extrémní). Film mě ovšem nenechal dlouho pochybovat nad hodnocením, protože naštěstí přispěchal i s vtipným koncem, který mě v těch 4* utvrdil. „Cos to doprdele udělal?!“ - „No, tak…řeklas, že HO mám zastavit.“ - „Zastavit krvácení. Zastavit krvácení, Larsi!“ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další bizarně zábavné vepřové hody vyhlášeného norského řezníka a stoprocentně účinná párová terapie zabijačkou. Servírují se zejména jelito, držková, koleno, rypák, masové kuličky a sekaná, s láskou připravované za pomocí kvalitních nástrojů tradičních skandinávských výrobců masozpracovatelské techniky – Husqarna, Stiga, Gränsfors a Fiskars. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama