Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

RHK 

všechny recenze uživatele

Původně kultovní film, dnes už jen prostá westernová komedie o neohroženém Cibuláčovi se spoustou artistických čísel a gagů, žonglování - Cibule, nebo pistole? http://www.youtube.com/watch?v=04hLkgLtSIo, přemetů a skoků v četných bitkách. Úděsně špinavý a namaškaráděný Franco Nero se zde vyřádil více než dvojice Spencer - Hill v mnoha svých filmech. Dnes však mám radši jinou než cibulovou vůni a taky krapet jiný humor. To nic nemění na tom, že pro dospívající může jít o vtipný a nezapomenutelný film, jako býval pro mne. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=zhl9VN64rXA ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vůně cibule je pro mě jeden z nějlepších komediálních westernů., jestli ne úplně nejlepší zahraniční komediální western(zahraniční jen kvůli filmu Limonádový Joe, protože to nemá konkurenci). Franco Nero je tady fakt božskeja dokonale dokáže vyvážit svoje chování mezi situacemi parodující westerny a chvílemí, kdy se to tváři jako drsnej western, ale to je opravdu jen málokdy, do toho hraje naprosto úžasná hudba a záporaci v podání Martina Balsama a Lea Anchórize jsou správně drsný a o to líp zesměšněný. Já na tomhle Westernu vyrůstal, takže nemůžu dát prostě míň. ()

Reklama

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Komediální špagety western, u kterého bych neváhal přidat přívlastek "crazy". Trochu mi místy přípomínal bláznivé komedie naší výroby, u kterých bylo podepsané duo Macourek/Vorlíček či Lipský. No uznejte že partička ragbystů na fichtlech do westernu tak úplně nezapadají, a padouch s umělou gadget rukou mi připoměl cáklého Kopeckého barona Gerce. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Dne 22.3.2011 odvysílala TV Nova Cinema tento film ve 20.00 hodin. Naprosto nechápu, kde se u TV Nova bere ta odvaha odvysílat film v tak mizerné zvukové kvalitě. Překrývat původní zvuk CZ dabingem mi připomíná doby těsně po revoluci, kdy distributoři bez jakéhokoliv profesionálního vybavení uváděli na trh VHS kazety a i DVD media v podobné zvukové kvalitě. Tzv. rychlodabing, tedy pouhý překlad mluvený jediným hlasem s pozadím původního zvuku. No, to byla chuťovka. TV Nova Cinema mám sice nenabídla až tak hrůzný dabing, ale na dnešní dobu se v žádném smyslu nevyznamenala. V tomto případě znamená NIC (nevysílat) více, než vysílat NĚCO tak mizerného. Pokud bych měl hodnotit i kvalitu CZ dabingu, tři hvězdičky bych jistě nedával. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Od okamžiku, kdy Franco Nero poprvé vykoukl z hromady cibule, mi bylo jasné, že tohle bude parodie na parodie (ty s dvojicí Spencer/Hill), protože ta podoba nemohla být čistě náhodná. Terence zřejmě odmítl nebo zrovna neměl čas... Dějově teda nic moc, chvílemi je to parodie až moc veliká, narážky na Hitlera/jasně árijské pomocníky šerifa... no já nevím, asi trochu přes závit, to motat do tohohle žánru, stejně jako ta "motorizovaná" jednotka jakýchsi nabušenců. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama