Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to při úvodních záběrech vypadá na obyčejnou westernovou kovbojku, již po pár minutách se ze snímku stane naprosto střelená, bláznivá, ale naštěstí zároveň i velmi zábavná parodie. Občas skoro groteska. Milovníci parodií a bláznvého humoru si příjdou na své, ostatní možná budou kritizovat určitou přehnanost. Ale já se skvěle pobavil a ta roztomilost se tomu nezapře. Franco Nero Cibulku hraje skvěle, děj příjemně odsýpa. A úsměv na rtech zústane po celý film. Navíc i mě to silně připomnělo filmy s Budem Spencerem, kterého jsem tam tak nějak pořád viděl.:-) Takže pohoda, pochvala a poctivé 4 hvězdičky. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Klasická parodie na western, téměř groteska, kde cibule je víc než pistole. Divák se pobaví a odreaguje a nemusí přitom přemýšlet o složitostech života o nespravedlnosti, která je uvedena nádhernou hláškou soudce "nespravedlnosti bylo učiněno zadost". A k tomu ta nádherná hudba od bratrů De Angelis. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Upozornění pro mladší generaci, která neví, že snímek má už svá léta: Ne nelekejte se, naštěstí se nejedná o film v hlavní roli s naším milým géniem, podle té vůně v názvu navíc (lehce) erotického zabarvení, takže jeho zhlédnutí přežijete bez trvalých psychických následků, popř. i bez škod na těle a na majetku (namožená ruka z flákání televize, popř. nám ji přijde vlastnoručně zlomit jedinec, který televizi překážel při její poslední cestě z okna na chodník). Jinak, zhoubné účinky cibule potvrzuji z vlastní zkušenosti, kdysi jsem z radosti nad novým odšťavňovačem do něj házel vše, co mi přišlo pod ruku, bohužel i tuhle zeleninu. Následek byl okamžitý, žaludek začal nekoordinovaně oscilovat všemi směry cca o 1 metr, a já, abych ho v sobě udržel, se musel pohybovat s ním, což nebylo nic příjemného ani pro mne, ani pro přihlížející. To, že Nero tuhle zbraň nepoužil v plné síle hned na začátku filmu, svědčí o a) buď jeho dobrotě, chtěl dát padouchům ještě šanci k pokání b) nebo jeho hlouposti, zkrátka mu to nedošlo c) nebo jeho chytrosti, protože film by rychlým vyřízením padouchů skončil po pár minutách a on by dostal menší honorář. Jinak, trochu mě zklamal výběr hlavních hrdinů, Nero bez pochyby fešák byl, zato ta jeho nápadnice vypadala jak Sylvestr Stallone zamlada. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Vůně cibule je v podstatě roztomilá hříčka, v níž autoři poměrně neotřele parodují mnoho běžných westernových stereotypů. Nelze si při sledování filmu nevzpomenout na jedné straně na Limonádového Joea a na straně druhé například na westerny Sergia Leoneho... Její sledování je ovšem takříkajíc "limitováno věkem", neboť dětem se to bude líbit rozhodně a naopak mnohý dospělý možná užasne, jak jednoduchý a nekomplikovaný film si to v dětství vlastně zamiloval... Celkový dojem: 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veľká a bohatá naftárska spoločnosť terorizuje kvôli pozemkom obyvateľov mestečka Paradise City. Žiadny z farmárov nemá silu, aby s ňou bojoval. Kto sa o to pokusil umrel. Posledný kto im stál v ceste bol rančer Foster. Zabili i jeho. Mysleli si, že už majú vyhraté. Lenže Fosterov statok zdedil podivný cudzinec, ktorý sa len tak niekoho nezľakne. "Cipolla Colt" je starý komediálny spaghetti western miestami hraničiaci až s groteskou. Hlavnú úlohu si v ňom zahral sympaťák Franco Nero. *** ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama