Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (141)

bourec 

všechny recenze uživatele

Nikdy sem neměl moc rád Norrise,a i přes spoustu viděnejch filmů v mladym věku ho teď považuju za docela babralskýho herce????.Studio cannon a jeho producenti G+M maj širokou paletu udělanejch filmů,ovšem povětšinou dost bídný kvality.Delta force je slušně obsazený,výbuchy a všechny efekty nevypadaj uměle,ani příběh neni úplně blbej,ale těch chyb.Tuny nesmyslů,a do toho Norris,dřevo bez špetky charismatu,tvaří se při boji stejně jako na hajzlu.Slabota za dvě.40%. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Mahmúd Ahmadínežád Delta Force nikdy neviděl. Protože kdyby ano, nevyhlašoval by žádné soutěže o nejlepší karikaturu holokaustu, neb by mu bylo jasné, že nic nemůže překonat první půli tohoto filmu. Významný a ve své domovině populární izraelský režisér a producent Menahem Golan (ani se nechce věřit, že jeho dřívější film Mivtsa Yonatan byl dokonce nominovaný na Oscara, že?) natočil extrémně blbou americko-sionistickou agitku, ve které je sice úsměvně tupých propagandistických momentů přehršel, ale žádný z nich není tak idiotský a nevkusný, jako právě začátek, v němž dva zlí a oškliví Arabové (s "originálními" jmény Mustafa a Abdul) unesou americké letadlo, přičemž z pasažérů speciálně odfiltrují všechny Židy. A hle - Ti začnou naříkat, že přichází další holokaust (jeden z nich je přitom přeživší zajatec z koncentračního tábora a ještě k tomu vypadá jak Bernard Lewis), zatímco jedna žena dokonce začne svým spolupasažérům nadávat, že už se zase nesnaží nebohé Židy před útlakem a nespravedlností bránit. A do toho začne trojčit i letuška, která je Němka a vzpomínka na nacisty jí nedovoluje se na něčem takovém podílet.... Nu ale naštěstí se v druhé půli objeví kucí z Ameriky na buginách a motorkách střílejících rakety, všechny zajatce (Židy i Góje) spasí a všechny zlé Araby (jsme v 80. letech, takže to ještě nejsou zavilí islamisté, nýbrž zavilí socialisté) za doprovodu chlapáckých hlášek postřílí. Je vám asi jasné, jaký film si po večerech pouštěli Raegan se Šaronem na společných setkáních, že? ;) ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Delta Force je asi nejlepším Norrisovým filmem. V první třetině se jedná o klasický únos letadla a docela slušné drama doprovázené názornou ukázkou toho, čeho je schopno "náboženství míru" jak vidíme dnes a denně v reálu. Druhá třetina sice se vším plánováním a přesuny trošku ztrácí spád, ale finále je naprostý masakr. Brutální čistka sídla arabáčů v noci, desítky mrtvol, Chuck Norris se svou raketometnou motorkou, honičky v Bejrútu či parádní taktická vysvobozovačka letadla. Chuck tu sice nepředvede z karate skoro nic, ale o to více střílí a zabíjí. Navíc je tu spousta kvalitních či známých herců (Marvin, Kennedy, Vaughn, Wintersová) a především naprosto fantastické hrdinské hudební téma Alana Silvestriho, které už si hoví v mé sbírce. Prostě klasická 80s řežba v nejlepším stylu, která se skoro blíží klasikám typu Rambo nebo Komando. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdu nakonec zachránilo akční finále, na které jsme celou dobu čekali a místo toho se film 2h táhne v letadle a přípravou na závěrečnou akci. Pak už si to Chuck pohlídá. Hledal jsem největší a nejzásadnější film Chucka Norrise, což bude nejspíš Delta Force. PS : má to fakt hroznou a nehodící se hudbu jak z Návratu do budoucnosti. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda brutální akční a válečné filmy ve kterých tečou potoky krve, ale toto bylo uměřené. Chuck své fanoušky nezklamal, i když některé situace byly trochu přes čáru. Byl to jen film, nejde o skutečnost. Film to byl ve svém žánru skvělý, náročný na výpravu a početný kompars. Herecké výkony byly odpovídající i když v tomto případě byly nepodstatné, taky výbuchů a bojových střetů bylo pro milovníky akce dost. Zaujalo mne, že ženy byly v letadle statečnější než muži, i když mezi nimi byli i vojáci. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • V Norsku byl film zkrácen o 8-9 minut, aby získal mírnější rating. (Cheeker)
  • Jde o jeden z prvních filmů, v nichž se objevil Liam Neeson. Zahrál si však maličkou roli na úrovni komparzu, takže v závěrečných titulcích napsaný není. (ČSFD)
  • Filmaři původně chtěli Delta Force natočit ve spolupráci se skutečným zakladatelem jednotky Delta Force, plukovníkem Charlesem Beckwithem. Plánem tehdy bylo natočit fiktivní verzi záchrany rukojmí z Íránu během krize v roce 1979, ale tak, aby se operace na konci namísto neslavného selhání podařila. Beckwith se následně projektu zřekl s tím, že pošlapává památku padlých. (ČSFD)

Reklama

Reklama