Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (141)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Budu neobjektivní ale musím jít nahoru. Oproti většině Norrisovek je tahle vskutku Áčková. Konečně si zahrál Chuck ve velké produkci a ještě navrch vyfasoval parádní motorku, která umí střílet rakety. Arabský Robert Foster na konci dostane solidně na kasu. No co více si přát. Dabing, nostalgie, jednoduché, jasné. 70% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl tak před patnácti lety, kdy jsem z filmu byl unešen, byla to totiž éra hraní na vojáky, a v podobných filmech jsem se vzhlížel. Pamatoval jsem si pouze, že Chuck střílí z bazooky B-300 a že jednotka Delta Force používá bugyny. První hodina je únos letadla a přípravy akce a ve druhé hodině na to Delta s Chuckem a Lee Marvinem vletí a smete teroristy. Je to propagandistický snímek, o tom žádná, ale já se bavil kdysi a bavil jsem se znovu i teď. Poslední film Lee Marvina a zároveň oblíbený film mého zesnulého kamaráda. 4* ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Kdybych film viděl v kině v osmdesátých letech, asi bych odcházel z kina spokojen bez větších vítek. Bohužel z dnešního pohledu se většina akčních scén stává sebeparodickými, k čemuž "přispívají" i tvůrčí vychytávky v podobě motorky s raketama a podobné nesmysly. Navíc kdo nechápe vtipy o supermanství Chucka Norrise, nechť se podívá třeba právě na Delta Force. Na druhou stranu má příběh překvapivě hlavu a patu a nezlobil bych se za nějaký ten moderní remake. 50% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Vrchol Norrisovy tvorby. Skvělý akčňák, kde najdete od všeho něco plus Norrisova motorka s raketometem nemá chybu. Dále je třeba ocenit svěží Silvestriho hudbu. A při této příležitosti bych se chtěl zeptat, jakto, že Silvestri, který má v repertoáru tolik kultovních soundtracků, že byste to nespočítali ani na prstech deseti rukou, má pouze jednu nominaci na oskara? To mi hlava nebere. Navíc za Forresta, za kterýho to měl jasně vyhrát. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nebudu si nic nalhávat. Druhá polovina, neinspirovaná skutečnou událostí, byla mnohem zajímavější, zábavnější a nosnější, než ta první. Chápu že úvodní hodina a půl se skutečně odehrála, jenže většina dosavadního vyprávění byla protahovaná nuda, pozvednutá pouze vědomím historické reálnosti - a i tak mohutně upravené. Zbylá část filmu si tím hlavu neláme, a je to ku prospěchu děje i napětí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Scenár bol napísaný na základe skutočných udalostí, ktoré sa stali 14. júna 1985. (m.a.t.o.)
  • Posledný film Lee Marvina. (m.a.t.o.)
  • Filmaři původně chtěli Delta Force natočit ve spolupráci se skutečným zakladatelem jednotky Delta Force, plukovníkem Charlesem Beckwithem. Plánem tehdy bylo natočit fiktivní verzi záchrany rukojmí z Íránu během krize v roce 1979, ale tak, aby se operace na konci namísto neslavného selhání podařila. Beckwith se následně projektu zřekl s tím, že pošlapává památku padlých. (ČSFD)

Reklama

Reklama