Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (141)

ripo 

všechny recenze uživatele

To boli ešte časy, keď sa o Čakovi rozprávalo s rešpektom. No neprešlo ani pár rokov a rešpekt bol vystriedaný dlhodobým dešpektom. Ide o klasiku 80-tych rokov, ktorá tajne kolovala v pirátskych kópiách na VHS s jednohlasým dubbingom. To boli časy, keď videorekordér mal len krajský tajomník ÚV KSS a vážil asi 15 kíl .....Ufff ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl tak před patnácti lety, kdy jsem z filmu byl unešen, byla to totiž éra hraní na vojáky, a v podobných filmech jsem se vzhlížel. Pamatoval jsem si pouze, že Chuck střílí z bazooky B-300 a že jednotka Delta Force používá bugyny. První hodina je únos letadla a přípravy akce a ve druhé hodině na to Delta s Chuckem a Lee Marvinem vletí a smete teroristy. Je to propagandistický snímek, o tom žádná, ale já se bavil kdysi a bavil jsem se znovu i teď. Poslední film Lee Marvina a zároveň oblíbený film mého zesnulého kamaráda. 4* ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

V 80., respektive 90. letech mohl někdo tento film vnímat jako bombu a dodnes ho tak považovat za kultovní. Ale když ho člověk poprvé vidí až v roce 2019 (můj případ), tak z něj tak odvařený není. Dneska totiž člověk u filmu s Chuckem Norrisem čeká stupidní cheesy zábavu, tedy zábavně špatný film. Jenže tady tomu tak není. Film se bere moc vážně, na což v žádném případě nemá právo. Právo nemá ani na dvouhodinovou stopáž. Je to ukrutně dlouhé a místy sakra nudné - po úvodní scéně s Chuckem totiž až do přestřelky na letišti chybí jakákoliv akce a sám Chuck v té první polovině filmu moc nevystupuje. Musím však uznat, že první půlka snímku, kde největší prostor dostávají teroristé a rukojmí v letadle, je asi tou nejzajímavější části celé Delta Force. Po dosednutí letadla na zem tu máme sice jednu akční scénu za druhou, ale ty jsou trapné (např. automobilová honička) nebo sakra dlouhé a postrádající koule (noční osvobozování rukojmích). Střílí se tu, věci vybuchují ve velkém, mrtví padají k zemi po desítkách, ale pro mě to bylo jednoduše sterilní, ta akce mě nedokázala pohltit. Tři hvězdičky dávám za solidní herecké obsazení vedlejších rolí, Silvestriho hudbu a těch několik působivých scén z letadla. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Vrchol Norrisovy tvorby. Skvělý akčňák, kde najdete od všeho něco plus Norrisova motorka s raketometem nemá chybu. Dále je třeba ocenit svěží Silvestriho hudbu. A při této příležitosti bych se chtěl zeptat, jakto, že Silvestri, který má v repertoáru tolik kultovních soundtracků, že byste to nespočítali ani na prstech deseti rukou, má pouze jednu nominaci na oskara? To mi hlava nebere. Navíc za Forresta, za kterýho to měl jasně vyhrát. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, všichni víme, že Chuck Norris není žádný extra herec. Přiznejme si, že nám ani o jeho herectví nejde. Zajímá nás, jak své protivníky zlikviduje perfektně zvládnutými kopy nebo je postříli a nechá vyhodit do vzduchu. Prostě si užijeme akci, při které vypneme mozek a nebudeme myslet na nejrůznější problémy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se ve městech Jeruzalém, Tel Aviv, Haifa a Beerševa v Izraeli, v Athénách v Řecku a Washingtonu v USA. (Cheeker)
  • Filmaři původně chtěli Delta Force natočit ve spolupráci se skutečným zakladatelem jednotky Delta Force, plukovníkem Charlesem Beckwithem. Plánem tehdy bylo natočit fiktivní verzi záchrany rukojmí z Íránu během krize v roce 1979, ale tak, aby se operace na konci namísto neslavného selhání podařila. Beckwith se následně projektu zřekl s tím, že pošlapává památku padlých. (ČSFD)
  • Posledný film Lee Marvina. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama