Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

tron 

všechny recenze uživatele

Po Vyslancovi pekla a Návrate mŕtvych tretí príšerný Hellraiser Ricka Botu. Osviežujúce je, že tentokrát (na rozdiel od predchádzajúcich dielov) už nemáme dočinenia s „prekliatym“ antagonistom, ktorý sa ponára do vlastnej minulosti a zisťuje, že si zaslúži trest od Cenobitov, ale máme k dispozícii skupinu nadržaných mladých ľudí, ktorí sa dostávajú do sídla Lancea Henriksena plného drog, sexu a alkoholu. Ako to však už v tejto sérii chodí, napokon užívanie si naberie značne dekadentne sadomaso štýl a na scénu príde krik, bolesť, utrpenie a umieranie. Ani Henriksen nedokáže zachrániť takýto paškvil. Trocha ma bavili pozostatky atmosféry, trocha samotný dom, gore bolo zvládnuté na slušnej úrovni, ale inak si čosi takéto fakt až 3* nezaslúži. Ide o jeden z prvých filmov Henryho Cavilla. Lance Henriksen sa v jednej scéne spýta: „To je ako v mizernom horore, čo?“. Nuž.. je, Lance. Je. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobře, od původního Hellraisera je to již hodně vzdálené a s C.Barkera zde nenajdeme téměř nic. Pinhead jakoby zestárl, chybí mu jiskra i strašidelnost. Kde jsou zatraceně háky a červi? Kde jsou hrůzy a rozkoše pekelné? Spíše se o nich jen mluví... Na druhou stranu docela příjemný vizuál a obstojné triky, hlavně gore. Film by se klidně mohl jmenovat třeba Zakletý dům, či Pekelný dům, jelikož skupina omladiny se dostaví na podivný večírek do gotického domu, kde je najednou vše jinak. Sny, přeludy, halucinace, útěky, kostka, vraždy. Zajímavé je finále, příjemný je L.Henriksen. Jako úplnou tragédii bych to neviděl, jelikož horších a stupidních horrorů jsou mraky. Jisté je, že tahle série by potřebovala transfúzi čerstvé krve jako sůl! ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z povedenějších dílů série Hellraiser. Příběh je dobrej, postavy jsou sympatycké a hudba je výborná. Atmosféra tu je velmi dobrá a napětí zde je taky. Kamera je velmi dobrá. Na to že tenhle díl má 37% a je podle ČSFD 2 nejhorší díl série Hellraiser tak jsem se u něho docela bavil. Za mě 5-5,5/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že snímek „Hellraiser: Pekelný svět“ bude dobrý, ale že bude až tak špatný a že bude celkově tak mrvit svět Cenobitů, to už je opravdu trestuhodné. Skoro si říkám, že se sérií je nejlepší přestat ve chvíli, kdy dokoukáte pátý díl, protože ten je jeden z nejlepších. To, co po něm následuje, už je jen utrpení a strmá cesta po křivce kvality dolů až skoro na samotné dno. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Vítejte pane režiséři, jak moc si přejete hluboko zahrabat tuhle sérii? Co nejhlouběji? No tak to vítejte vytvořte si vlastní Hellraiser film. Ano klasicky to dopadlo příšerně, sice ne tak moc jako u předchozího dílu, ale stále příšerně. Tenhle film se sice o něco snažil, ale skutek utek.... Tenhle díl se snažil trochu přidat v té době něčeho modernějšího a taky něco s internetem, což je taky jediná věc, která ten film zachránila (ta Nokia taky). Ale je to jen krásný příklad toho jak se v posledních filmech stává z Pinheada, jenom taková atrakce na plakát a na nalákání lidí, protože s každým filmem je čím dál míň vidět. 3,5/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)
  • V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku. (Horryx)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama